начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Как да обжалвам надвишени такси от ЧСИ?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да обжалвам надвишени такси от ЧСИ?

Мнениеот 131812 » 20 Яну 2021, 17:45

Здравейте,
случаят е следния. От 7 години живея в Чужбина. Сега се върнах и след като си открих банкова сметка, тя бе запорирана от ЧСИ.
Оказва се, че имам неизплатен кредит към Частен кредитор- 230лв за 2010 г?( Всъщност кредита си го изплатих,но съм си виновна, че не си звех документ за това. Сега си плащам наивността)
Минали са дела и има Изпълнителен листот 2016 год. Без да съм уведомена.
С лихвите и съдебните разноски сумата става 640лв.

А ПАРИТЕ,КОИТО ИСКА ОТ МЕН ЧСИ СА 1300лв.
Струва ми се, че 660 лв които си начислява ЧСИ са прекалено много.
А в сметката в ,банката която ми е запорилал ЧСИ имаше 200 лв и сега ми е на МИНУС 1500 ЛВ.
Това направо е стряскащо.
Моля за съвет. Какво трябва да направя,за да се намалят таксите на ЧСИ и да ми бъде отблокирана сметката.
По-малка сума бих платила. Но 1300 лв са прекалено много.
131812
Нов потребител

Re: Как да обжалвам надвишени такси от ЧСИ?

Мнениеот lawchoice » 20 Яну 2021, 21:13

131812 написа:Здравейте,
случаят е следния. От 7 години живея в Чужбина. Сега се върнах и след като си открих банкова сметка, тя бе запорирана от ЧСИ.
Оказва се, че имам неизплатен кредит към Частен кредитор- 230лв за 2010 г?( Всъщност кредита си го изплатих,но съм си виновна, че не си звех документ за това. Сега си плащам наивността)
Минали са дела и има Изпълнителен листот 2016 год. Без да съм уведомена.
С лихвите и съдебните разноски сумата става 640лв.

А ПАРИТЕ,КОИТО ИСКА ОТ МЕН ЧСИ СА 1300лв.
Струва ми се, че 660 лв които си начислява ЧСИ са прекалено много.
А в сметката в ,банката която ми е запорилал ЧСИ имаше 200 лв и сега ми е на МИНУС 1500 ЛВ.
Това направо е стряскащо.
Моля за съвет. Какво трябва да направя,за да се намалят таксите на ЧСИ и да ми бъде отблокирана сметката.
По-малка сума бих платила. Но 1300 лв са прекалено много.

Имате две възможности!
Първата възможност е да упълномощите адвокат, който да направи справка по ИД, след което въз основа на действителните обстоятелства, а не по преразказ, да прецени как да процедирате.
Втората възможност е да разчитате на дистанционен съвет от някой в Интернет. Вярно е, че тази възможност има привидни предимства - получавате съвет почти мигновено, при това безплатно, но реалната му приложимост към вашия казус би била равна с тази на съвет, даден от опулярните навремето телевизионни ясновидци....
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Re: Как да обжалвам надвишени такси от ЧСИ?

Мнениеот nikodim77 » 20 Яну 2021, 21:54

Здравейте,
Уважаема 131812 ,
Така като чета, горещо Ви препоръчвам да осъществите консултация с адвокат или др. юрист, вещ в материята. Пишете дати от време-оно (2010-та година), както и 2016 г., така че преди да посещавате ЧСИ и/или да се жалвате относно прекомерността на сумите, които намирате за високи, пак ще повторя – а д в о к а т!!!

пп. Докато съм пишел горното сте получила много полезна насока от lawchoice
nikodim77
Активен потребител

Назад към Общи дискусии