Здравейте имам фирма която е със запорирана фирмена сметка от 14.09.2020 и днес постъпиха помощи от Опик по програмата свързана с Ковид 19 във фирмената сметка-тези целеви средства за подпомагане на бизнеса секвестируеми или несеквестируеми са?
Запора е от Чси по частно дело с друга фирма ,където на районен съд спечелих ,а година и половина по късно разбрах че е имало дело на окръжен съд (без никакво уведомление) като за запорираната фирмена сметка научих от банката неофициално.От Окръжен съд не съм получавал нищо,от Чси още по малко като документация свързана със съдебно дело и изпълнителен лист от януари 2020 .Вече имам входиран номер за Върховния касационен съд и дотогава фирмата ми е със запорирана сметка.имам да плащам ежемесечно осигуровки и заплати на няколко човека,като с тия помощи за бизнеса възнамерявах да подобря работните условия във връзка с епидемичните условия.
Може ли нещо да се направи и как да плащам заплати и осигуровки-досега от12години не съм закъснял и с ден
Благодаря предварително за вниманието
- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Субсидиите по програми секвестируеми или не са фирми
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Субсидиите по програми секвестируеми или не са фирми
Закон за държавния бюджет на Република България за 2020 г.:
Чл. 96. (1) Целево предоставяните средства от държавния бюджет на нефинансовите предприятия за субсидии, компенсации и капиталови трансфери за възложени от държавата дейности и услуги не могат да се използват за обезпечения.
(2) Средствата по ал. 1 не могат да се използват и за принудително погасяване на публични и частни държавни вземания, както и на вземания на трети лица.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Споделям развитието на темата ,субсидията беше преведена на Чси от банката и месец по късно си я получих обратно с решение на съда че се води несеквестируема
- niks2008
- Нов потребител
niks2008 написа:Споделям развитието на темата ,субсидията беше преведена на Чси от банката и месец по късно си я получих обратно с решение на съда че се води несеквестируема
Вие хубаво споделихте , но форумите "юристи" едва ли ще Ви оценят жеста
На практика им дадохте безплатна консултация
- gridiron
- Потребител
gridiron написа:niks2008 написа:Споделям развитието на темата ,субсидията беше преведена на Чси от банката и месец по късно си я получих обратно с решение на съда че се води несеквестируема
Вие хубаво споделихте , но форумите "юристи" едва ли ще Ви оценят жеста
На практика им дадохте безплатна консултация
gridiron, разбирам, че омразата към юристите е заслепила разума Ви, но обективната истина е, че аз съм дал мнение по темата на 10 октомври, цитирайки закона, т.е. твърдението Ви очевадно не отговаря на обективната истина.
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|