„Невероятна” тема!!?
Очаквам вашите мнения. Без значение - позитивни или негативни - уважавам всички участници.
Ще развия, моето лично виждане по въпроса, който въпрос е наболял във форума не от сега.
По реда на наведените доводи намирам следното:
Във форумното пространство не се отчита желанието на едни потребители, да дават насоки на други - кога, как и какво да пишат. Ако говорим за подобно поведение, то това е от „едни” потребители, които дават насоки само спрямо теб, а не към други. Е да, има и към още един – Илиян Тодоров...
Насоки кога, как и какво да пишат? Не! Не ти се дават насоки – кога, и какво, а само как!
Как да не представяш мнения с вид на дадени от компетентен, правно-грамотен форумен участник!
Как да не обиждаш интелигентността на другите участници с твои откровени небивалици!
Как да знаеш, кога да спреш, след кое в пъти по-компетентно и далеч над твоите „правни” познания мнение да не пишеш!
Как да не виниш всички други, а винаги ти си правият!
Как да пишеш и граматически издържано! (Тук благодаря на propensity, че не ме е почнал и мен! Не съм цветущ и аз)
Как и как, и как...!!!
Това тук е форум! Да форум е, и то публичен! И именно тези предпоставки са основни за спазване на етични норми, на правила на поведение и т.н. Нещо повече този форум е тясно специализиран в конкретен житейски отрасъл – „Право” Тук не може да си позволява никой да ръси съвети, по конкретни теми, част от които теми са от значение и влияещи на хорски съдби. Дискусиите следва да са в тясна връзка с темата, с точни и необъркващи отговори, които са в релация със утвърдените норми и СП. И най- вече, без да се променя същината на поставената тема (изменяне на въпроса с някакви лични изводи). Вярвай ми, в жив реален - присъствен форум, вероятно щеше да си набит, или пък осъден, или и двете.
От друга страна - писането на грешни мнения позволява на останалите участници да публикуват коригираща информация!
На изключително грешна плоскост стъпваш с това мислене! Изключително грешна!!! Дръзка, дори нагла! Ами когато никой не погледне и не те коригира?!? Какво? Е, тогава вината според теб ще е в този, който е ползвал твой съвет... не не е така. Давайки тук свое мнение имаш отговорност пред неговия приемник, морална преди всичко! Форумите – този форум не е свободия неговата същност е приравнена с медицински форум (дано, ако има такъв не си се намърдал там, че „Ковид” ще е нищо...) Мненията не могат да са своеволни и съчинителни! Ако толкова желаеш да се изкажеш, ще приема, че си алтруист, че искаш да помогнеш, не това е начинът! Не един път ти споменах, че мнението ти би могло да бъде под формата на размисъл, насоки и т.н. да не повтарям многократно написано, но ти не се поучаваш. Разменихме си и някой и друг ред на лични, където бях добронамерен и ти дадох насоки в смисъла на предходното ми изречение, но уви, ти пак и пак, и пак...
Не гледай в паницата на собственика на форума! Ако си мислиш, че от теб ще му се вдигне оборота грешиш! Напротив, ако продължиш да смъкваш авторитета на това пространство, не ти е сигурно бъдещето. Пет потребителя, които ти си пратил в правното небитие, които споделят това с други потенциални пет и последните решат, че нямат работа в тази платформа, какво правим?!? Свободата за изказване на мнение не ти дава право да даваш грешни насоки по сериозни въпроси. Срамно е да изискваш корекции от другите. Какви са те (говоря за юристите във форума) стожери, стражари, ти си център, около който те трябва да се въртят..?! Та това е безочливо и срамно!
Да продължа да пиша, намирам за не нужно, така или иначе ти не се променяш, а и вероятно тази твоя тема е за твое вътрешно успокоение, отново в търсене на причините някъде извън твоето „АЗ”...
Уважаваш всички участници??? Не, с нищо не показваш уважение...!
Една молба към теб Жоро!
Мисля, че дължиш извинение на дамата, към която отправи следното: „
... иди, на майка си ..."
В случай, че не го сториш, ще покажеш, че освен всичко не си мъж, не си човек,, с поне капчица достойнство и мъжественост! Наистина, как не изпитваш срам и неудобство понякога...?!