начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Задатък, авансово плащане или така нареченото капаро

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Задатък, авансово плащане или така нареченото капаро

Мнениеот ger4e1980 » 11 Юни 2020, 09:47

Здравейте,
Надявам се да можете да ми помогнете, защото във връзка с Извънредното положение са ми доста неясни нещата.
Управител съм на ресторант. На 15 май, 5 деца щяха да празнуват своя бал, има извършено авансово плащане.
Тази седмица едно от децата пристига, казва, че ще празнува в друг ресторант и ме пита какво се случва с капарото. На другия ден пристигат и останалите, като искат една единствена опция за смяна на дата- 4 юли. Тази дата е заета, като предлагам поне други 10 варианта, за които те измислят причини, че нямат възможност и ме питат да им върна парите.
И в двата случая от мен няма отказ за предоставяне на услуга.
Как е най- редно да се постъпи?
ger4e1980
Нов потребител

Re: Задатък, авансово плащане или така нареченото капаро

Мнениеот katerinakuch » 11 Юни 2020, 14:45

Като цяло Ви разиграват и то много сериозно. Много е неприятно това положение, сякаш човек си има работа с психично болни - т.нар. биполярно афективно разстройство, което явно засяга и децата. Както прецените, така постъпете, нали не гладуват и не са на улицата, не са зарязани, просто са разглезени и презадоволени явно, като повечето деца. Вие си гледайте печалбата, не се съобразявайте с тях. Пари също не връщайте, причинили са Ви емоционално и психическо неудобство, пък може и да сте пропуснали клиенти заради тях. Нали нямате никакви писмени договори с тях, които да Ви обвързват и да Ви задължават с нещо, че да връщате пари. Спестете си тези пари и ако толкова искате да ги давате на някого, дайте ги на адвокат, който ще Ви консултира.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Общи дискусии