здравейте уважаеми дами и господа.пиша ви по повод един казус относно даване на къща под наем.
преди повече от година при нотариус с покупко-продажба на имота в който живея от майка си и давам правото да живее в едната къща.мина се не мина се време майка ми реши да живее при мен в другата къща и аз какво да направя нали ми е майка,склоних.по едно време виждам някакви се мотаят в двора и в другата къща и ги питам кой търсят а те ми казват ами ние сме наематели на къщата и съответно ме питат аз кой съм и им казвам собственика.направо побеснях като разбрах майка ми какво е направила.оказа се че зад гърбът ми е направила договор за под наем.
примирих се защото майка ми не е първа младост и с тежки заболявания който и се отразяват на физическото и психическото състояние.
като съвестен гражданин след като прочетох договора за под наем една от малкото опций да накарам наемателите да си тръгнат е да им пусна едномесечно предизвестие.обаче независимо от предиизвестието те по договора дължът наема за съответният месец.тъй като наближи датата за даване на наема им казах че искам да разговарям и те съответно на датата дойдоха.запитах ги по договор имате предиизвестие но дължите наем по този договор с съответните консумативи и сметки за плащане.те мълчат.питам ги повторно и им казвам че искам да си уредим нещата и да се разделим,те пак мълчат.и понеже аз нямам договор с тях а майка ми а майка ми един такъв стрес и момилите ги дига от нищо от 20 до 24момила.ги помолих учтиво след като няма да заплащат наема и консумативите и всичко по договор ги помолих да напуснат.те бясни най-нагло ме питат ти гониш ли ни и аз съответно им казвам не.нещата по договор са такива.на следващият ден тях вече ги няма а къщата опразнена.
вчера тоест 16.02.получава майка ми по пощата известие от кантора че адвокат еди кой си от еди кое си име ни кани доброволно да заплати 600лева на бившият наемател.като тези пари са били за неправомерно изгонване по договор и компенсация та общо тази сума от 600лева.
моля ви дайте ми някаква консултация как мога да се оправя по този казус и ако според преценката ви се налага да предложите адвокат да ни представлява.но майка ми не може да си позволи адвокат и ви питам може ли ако се стигне до дело има ли тя право на служебен защитник?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 03:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ей хора...тия наематели светци ама май наглеци!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ей хора...тия наематели светци ама май наглеци!
Нищо няма да стане. За тези неща се мисли като дойде съобщението от съда, а до там няма да се стигне. На теория могат да искат обезщетение, че не им е осигурено спокойно ползване на имота, но не майка ти ги е притеснявала, а ти. Дори в договора да има клауза в тяхна полза договорът е писмен и не може да се позовават на устни договорки и то с филанкишията, а не с наемодателя. Майка ти може да пусне иск за заплащане на наемите и консумативите, но разноските по делата обезсмислят такова дело, освен ако длъжниците не са платежоспособни.
- ivanov_p
- Активен потребител
Re: ей хора...тия наематели светци ама май наглеци!
благодаря ви за вашето мнение.чуствам се по спокоен.благодаря ви!
- stefan_gty197
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|