начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Премиерът Борисов е ... о, той е гол

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Премиерът Борисов е ... о, той е гол

Мнениеот bird_of_paradise » 17 Фев 2016, 04:13

Чета днес мотивите на Р за прекратяване на ОП с предмет: проектирането и строителството за доизграждане на автомагистрала "Хемус" http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_d ... 2&newver=2
...Видно от писмо на Управляващия орган на ОПТТИ с изх. № 04-08-64 / 15.02.2016 г. финансиране на обществената поръчка не може да бъде осъществено в рамките на приоритетна ос 2 на оперативната програма поради изчерпване на средствата за други проекти. Предвид гореизложеното е налице хипотезата на чл. 39, ал. 1, т. 5 от ЗОП, а именно прекратяване на процедурата поради отпадане на необходимостта от провеждане на процедурата при невъзможност да се осигури финансиране за изпълнение на поръчката по причини, които възложителят не е могъл да предвиди.

Борисов: Спрях поръчката за "Хемус" заради съмненията за връзки с Пеевски и Златев
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/ ... mneniiata/
"Пари имаме", опроверга той твърдението на инфраструктурна агенция от следобеда, че причината е липсата на средства. .....".

На фона на тези неистини, от които става ясно, че царят, пардон премиерът ни е гол за човек с претенции за "максимална откритост и почтеност в отношенията със суверена", това противоречие е необяснимо, а да твърдиш в ефир, че някои "гадове" лъжат, мамят е като да отричаш собствената си голота и наглост.

Не защитавам никого, но има разписани правила, които трябва по дяволите да се спазват, въпреки че за пореден път ни доказват как се спазва волята на вожда, което е далеч от правовата държава.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Re: Премиерът Борисов е ... о, той е гол

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Фев 2016, 10:02

Парадайз, от еволюционен опит знам, че когато говориш с неандерталец, трябва да е първо отдалеч, второ, да е на неговия жаргон, трето да е с някаква цел. Бойко Борисов не се обсъжда - на него му се рапортува.
Какъв е смисъла да се обсъжда Бойко Борисов, той е толкова особняк че няма как. Да седи там да запълва времето и пространството, нямаме друг избор. От една страна. От друга се натрапва прекалено. Особено в съдебната система, където няма работа и особено в адвокатурата, където пък ептен няма работа.

Човека е болен и се намира на около 1000 години назад еволюционно, всички тези млясканици и плясканици са типични за Живков, който е ясно до къде ни доведе. Все пак осигуриха навремето коридор за пласмент на стоки, а сега тези просто са на принципа - източи и легни. Къде е икономиката и т.н. Вярно първосигнална реакция давам, ама пък и те са доста смешни.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот 111888 » 17 Фев 2016, 10:14

Един от университетите в София са обявили обществена поръчка за нов корпус, и в договора, ще запишат приблизително,,че може да бъде прекратен, без последици(за неустойки, компенсации за загуби, пропуснати ползи и тн), ако не се осигури европейско финансиране, и при подобно прекрятяване изпълнителят предварително заявява,че съгласен да няма каквито и да е претенции. Тоест, ако конкретно европейско финансиране не се намери, но се намери друг вид финансиране-договорът,въпреки това може да бъде прекратен ,без последици , и претенции за обезщетение. вероятно има подобна клауза и тук
111888
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 17 Фев 2016, 12:46

111888 написа:ако конкретно европейско финансиране не се намери, но се намери друг вид финансиране-договорът,въпреки това може да бъде прекратен ,без последици , и претенции за обезщетение. вероятно има подобна клауза и тук

Няма, поне не и в договора и условията по поръчката - всеки може да ги открие тук http://ncsip.bg/bg/index.php?id=15#op-32. При непредвидими обстоятелства довели до забава в срока никой не дължи никому нищо-ок., форсмажор; но ако договорът се прекрати по вина на възложителя ( очевидно при всички останали случаи освен забавата) - последния дължи обезщетение за претърпени вреди. :) Найс, а?

Абе, странно- аз ли нещо не владея български, кофти ли обяснявам и ти грешно ме разбра, ама като да излиза, че според теб царят е ... облечен? :lol: ( т.е. не откриваш никакво противоречие между обявеното в регистъра на АОП и непремереното изказване в медийното пространство от премиера?).
Отделно, намираш за уместно едно такова вмешателство в работата на Възложителя, заиграване с правни норми гарантиращи достовареност на информацията, прозрачност и прочее при разход на бюджетни и евросредства?
На практика премиера ни доказа, че ЗОП ( стар, новия е още по-голяма боза, но нефелната законодателна мисъл стигна за приемането му) е локум, който може да бъде разтеглен по начин, който да приляга на .... желанията на вожда.
На това трябва да му казвате по вашите ширини правова държава.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот bobi9 » 17 Фев 2016, 12:53

Повече от ясно е, че като се прекратява една обществена поръчка трябва да има правно основание. В ЗОП не е предвидено правно основание "Участие на Пеевски". Как искаш тогава да няма разминаване. Не го защитавам и не знам кое е вярното, че няма пари, или че участва "кой". Все пак това прекратяване трябва да бъде облечено в някаква форма нали? Най-лесно е "няма пари". А може и наистина да няма де... А бе мизерията е пълна :lol:
bobi9
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 17 Фев 2016, 13:58

bobi9 написа:Как искаш тогава да няма разминаване

Искам да се спазва закона! От всички. По дяволите, не искам много.

Нямам против мотивите, обявени в регистъра ( всъщност смесили са две различни основания, но това не е моя работа), а съм против премиерската логорея, която идва да покаже, че видите ли "аз съм над тея работи".
Не се впечатлявам от участниците, респективно кой ( дори да е онзи "кой") ще спечели, стига да отговаря напълно на условията на възложителя и изпълни възложеното, но съм категорично против да ставаме "държавата на съмненията", които съмнения провокират неадекватни действия.
Най-вече съм против управляващи от най-висшо ниво да демонстрират на суверена, че въпреки разписаната равнопоставеност, някои са по -равни от равните и могат да правят, каквото си поискат. Ненаказано!

Против съм и на мълчанието на агнетата и пълната лумпенизация.

Е, такива неща ме вълнуват като гражданин, а отпосле и като юрист.
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Общи дискусии