- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
KTB
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
KTB
Да бягам ли към банката да си взимам стотинките?
- bimomamata
- Младши потребител
Re: KTB
Ми той и да побегне, няма кой да му даде стотинките. Не за друго - ръководството на БНБ даде пресконференция. И - еми да цитирам Инвестор - "Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) е забранил на Корпоративна търговска банка (КТБ) да извършва всякакви дейности съгласно лиценза за банкова дейност, съобщи на извънредна пресконференция управителят на БНБ Иван Искров."
Линк:
http://www.investor.bg/novini-i-analizi ... ti,174710/
Линк:
http://www.investor.bg/novini-i-analizi ... ti,174710/
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
bimomamata написа:Да бягам ли към банката да си взимам стотинките?
Всеки, който сега отива и си тегли парите от КТБ, налива вода във воденицата на свинечовека Пеевски. Браво на КТБ за бързата реакция. Тегленията трябва да се стопират, щом българина е толкова прост, че да се хваща на медийната пропаганда. КТБ можете да я сринете единствено вие влогодателите с глупостта си.
- kolegat
- Потребител
Явно българина си е толкова прост. Но на прост народ му трябва някой, който да каже на висок глас, че всъщност вашите пари не стоят в банката, че в никоя банка по света няма достатъчно пари за да покрият всички депозити, че банките са една машина, която произвежда платежни средства, зад които не стоят реални блага. Най-вече в България. Всичко е една пирамида, която се крепи на идеята че хората няма да си теглят парите едновременно. Но за разлика от "другия" свят, където има стриктна регулация на пазара и строга отчетност в БГ нещата са на отчайващо ниво, раздават се огромни заеми първо без да се съобразяват със възможностите и резервите на банката, второ на хора които в значителна част от случаите никога или почти никога няма да върнат тия пари.
И докато ако аз дам 1000 лева на Гошо да ми ги пази и той не ми ги върне, аз мога или да го съдя или да му пратя мутрите да го пребият, като дам 1000 лева на банка и тя не може да ми ги върне, аз дори нямам право да се оплача публично от това, щото "съм подкопавал стабилността на финансовата система". Сега от моите данъци ще вземат едни пари, с които ще покрият липсите на банката, но акционерите които са изкарали парите си с помощта на моите вложения ще продължат да си карат Мазерати-тата и да се плицикат на Бахамите.
Тия 3 месеца през които хората няма да могат да си теглят парите ... да не би да им дадат обезщетение за това, че не са можели да ги ползват? Вероятно дори лихва няма да им дадат, ако изобщо си видят някога парите.
И съм сигурен, че "вмирисването" на банката не е почнало от дребните вложители, дето държат по някоя хилядарка за черни дни в тая банка, а точно от големите акули, които са дръпнали някой и друг милион, притестнени от "охлаждането на отношенията" между шефа на банката от една страна, и правителството и разни мазни бизнесмени с неясни първоначални капитали от друга.
И докато ако аз дам 1000 лева на Гошо да ми ги пази и той не ми ги върне, аз мога или да го съдя или да му пратя мутрите да го пребият, като дам 1000 лева на банка и тя не може да ми ги върне, аз дори нямам право да се оплача публично от това, щото "съм подкопавал стабилността на финансовата система". Сега от моите данъци ще вземат едни пари, с които ще покрият липсите на банката, но акционерите които са изкарали парите си с помощта на моите вложения ще продължат да си карат Мазерати-тата и да се плицикат на Бахамите.
Тия 3 месеца през които хората няма да могат да си теглят парите ... да не би да им дадат обезщетение за това, че не са можели да ги ползват? Вероятно дори лихва няма да им дадат, ако изобщо си видят някога парите.
И съм сигурен, че "вмирисването" на банката не е почнало от дребните вложители, дето държат по някоя хилядарка за черни дни в тая банка, а точно от големите акули, които са дръпнали някой и друг милион, притестнени от "охлаждането на отношенията" между шефа на банката от една страна, и правителството и разни мазни бизнесмени с неясни първоначални капитали от друга.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|