начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Ползване на парични помощи за рехабилитация

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ползване на парични помощи за рехабилитация

Мнениеот checho_85 » 16 Юни 2021, 11:23

Здравейте,

имам следния казуз - тази година съм ползвал 48 дни неплатен отпуск от 1.01 до 08.03. При запитване в НОИ относно ползване на помощ за рехабилитация ми се отговори че тъй като съм ползвал над 30 дни неплатен отпуск в календарната година, такива помощи не се полагат. Прикачам отговора от НОИ.

В същото време според чл 13в на който НОИ се позовават се казва че се гледат последните 6 календарни месеца преди ползването на помоща за рехабилитация. Тъй като планирам това да е на 01.09, не следва ли периода които да се гледа да е 01.03 до 01.09 където размера на отпуската която съм ползвал е само 8 дни?
checho_85
Нов потребител

Назад към Осигурително право