- Дата и час: 21 Ное 2024, 16:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да водя граждански процес?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
65 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Мога ли да водя граждански проце
Тълкуването на правните норми се учи точно по Обща теория на правото. А тълкувателните решения се налагат и заради "корифеи" на правото, които си мислят, че законите се четат като романи.Не съм искал да ви изкарвам неграмотна, това е и безмислено имайки предвид причината за заблудата ви. Що се отнася до това какво сме учили като студенти, то е почти същото, каквото го учите и вие. Ролятя на тълкувателните решения би трябвало да сте узнали точно по Обща теория на правото, когато сте изучавали източниците на правото.
- hebigatsu
- Активен потребител
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Мога ли да водя граждански п
Bravo hebigatsu,
Naj- nakraja niakoi uspia da ukroti tozi kapacitet Lubomirova. Imash bira!
- znajko
Имах предвид -посоченото от Вас Тълк.р/ние,Вие сами се заяждате пък после аз съм ви изкарвала от нерви!
- Любомирова
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Мога ли да водя гражданс
Къде оспорвам ролята на тълкувателните решения?
- Любомирова
Нямам навик да нападам някого, само защото изказва мнение, различно от моето. Обаче ще дам пример, що се отнася до нормотворчеството в нещастната ни държава.
Колеги от едно ведомство (няма значение кое) са дали становища по новия приватизационен закон. Тези становища са им били поискани. И понеже някой тиквеник решил, че за голяма прозрачност приватизационните договори никога, ама никога не може да се анексират, написали така в очаквания с трепет от нас нов закон...
Само че колегите-специалисти в приватизационните процедури казали така - нека да има анекси, но при строго определени условия - първоначалните параметри да носят определен брой точки по предварително зададена методика. И ако се промени някой параметър към намаляване на точките, да се промени друг, който да запази общия резултат...
Ама не! "Специалягите" (така се изразяват в Златоград) решиха, че това не било добро и "избиха рибата", като забраняват допълнителните споразумения към ... договори, макар и приватизационни!
Ха сега кажете ми, как да стигнем до разумни изменения в законодателството, като никой не ще да ни слуша?!
И не е ли по-добре да търсим читаво приложение на калпавия закон, отколкото да чакаме от разни самовлюбени типове да вдигнат поглед от пъповете си...
- Ковачев
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Мога ли да водя граж
Г-н Ковачев,благодаря за сериозното отношение ,разчитах на такова и от останалите ваши колеги/малцината в този форум/ тогава можеше да не се стига до късане на нерви.
- Любомирова
Ти си последният човек, който би могъл да ми скъса нервите.(Нищо лично.) Ако искаш да практикуваш право приготви се да свикваш с такова отношение. Един беплатен съвет от човек минал по този път: Не пропилявай потенциала си да разсъждаваш в самоцелни съждения, а се научи да вникваш в становищата на другите. Не си мисли, че като завършиш висшето си образование ще си готова за практиката. За да не ти се налага да откриваш наново "топлата вода" ще ти кажа, че за съжаление в много случаи теорията няма нищо общо с практиката.
- hebigatsu
- Активен потребител
RE: RE: RE: RE: RE: Мога ли да водя граждански процес?
Едно уточнение скъпа,като ФЛ не можеш да бъдеш носител на права и задължения на ЮЛ! Прочети в който и да е учебник по Гражданско право- Обща част понятието "правосубектност"!!!!!!!!!!!!!!!!
- hebigatsu
- Активен потребител
Кога и къде ще почерпиш?
- hebigatsu
- Активен потребител
RE: RE: RE: RE: RE: RE: Мога ли да водя граждански процес?
Върни се малко по-нагоре и прочети пак това,което съм написала и тогава уточнявай,ако обичаш.
- Любомирова
Хубаво си го преписала, но пак повтарям прочети го!!!!!!!!!!!!! Не се заяждам. Опитвам се да те науча на нещо, ако нямаш желание това е друг въпрос.
- hebigatsu
- Активен потребител
След като стана ясно от къде е цялото объркване /теория-практика/,и след като сте запознати с образователната ни система и с тази на съда например,не беше нужно да се заяждате ,но не се притеснявайте няма да се "изхабя "от един форум ,напротив мисля ,че беше доста ползотворен.
- Любомирова
Тъй-като имам желание да уча ,питам:лицетоХ е ФЛ,решава да регистрира ООД-сам,той не става ли носител на правата и задълженията на ЮЛ,или пак съм изпуснала нещо важно,което го няма в учебниците?
- Любомирова
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Мога ли да водя граж
Аз съм на около 350 км разстояние, но още утре ще почерпя дистанционно, стига данните да са верни
- znajko
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Мога ли да водя
Извинявай, километрите май са около 500, но уговорката остава
- znajko
Както посочих по-горе: Прочети това което си писала сама : "...Юридическо лице-субект на правото,създаден по определен от закона ред,за да може да придобива и упражнява права и задължения и да отговаря по тях..." , "...Чрез персоналния състав юл влиза в правоотношение с останалите правни субекти..." и "...ЮЛ има правоспособност...". ФЛ може да бъде собственик на капитала на ООД, но той е различен правен субект, как иначе според теб "...ЮЛ има правоспособност..."?!!!!! Помисли малко и спри да се запъваш като магаре на мост!!! Не ме разочаровай окончателно! Моля те!!!
- hebigatsu
- Активен потребител
RE: RE: RE: RE: kude da nameria...
ох, много моля за помощ...... и аз съм студентка, но ма мое най-голямо съжаление нямах възможност да посетя лекциите по облигационно право.....
та....въпросът ми е има ли наистина някъде в нета лекции, тъй като са ми наистина много важни ....
Предварително благодаря!!!
- Katia
RE: Мога ли да водя граждански процес?
draga moq. litceto X ne moje da si registrira OOD a EOOD, osven ako ne strada ot razstroistvo na li4nostta
- fcgg
RE: RE: Мога ли да водя граждански процес?
A ti kato si uchil drugade samo tia li dovodi uspja da ismislish?
- AntiSU man
65 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|