начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Архив Първи нотариус София

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Архив Първи нотариус София

Мнениеот veselina_kostadinova » 06 Апр 2021, 19:44

Здравейте знаещи!
Предстои продажба на апартамента ми. Появи се неочаквано затруднение - грешка в нотар.акт на имота. Според нотариалния ми акт съм собственик на апартамент с таван 3м2. В действителност трябва да бъде таван номер 3. Тази грешка при покупката на апартамента не съм я забелязала. Тя произтича от предхождащия нотар. акт, който е написан през 1991 год. на пишеща машина върху бланка в няколко екземпляра с индиго. Нотар. акт, предхождащ моя е с оригинални печати, но не е първи екземпляр и редовете са слезли надолу, като номера на таванското помещение се е отпечатал на мястото на квадратурата,а квадратура изобщо липсва.
Въпроса ми към вас е дали и къде мога да намеря първия екземпляр на този нотар. акт, заверен от Първи Нотариус, Втори районен съд София.
Благодаря ви!
veselina_kostadinova
Нов потребител

Re: Архив Първи нотариус София

Мнениеот ivanov_p » 07 Апр 2021, 06:35

Първообраза на НА ще намерите в съответния том, изписан на нотариалния ви акт, който се съхранява в държавния нотариат на Попа или поне беше там допреди 2-3 години.
ivanov_p
Активен потребител

Re: Архив Първи нотариус София

Мнениеот veselina_kostadinova » 07 Апр 2021, 08:32

ivanov_p написа:Първообраза на НА ще намерите в съответния том, изписан на нотариалния ви акт, който се съхранява в държавния нотариат на Попа или поне беше там допреди 2-3 години.

Благодаря, щезапочна от там.
veselina_kostadinova
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ