начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Регистрация на наемател

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на наемател

Мнениеот problemi » 02 Дек 2020, 15:42

Здравейте,

Подписах договор за наем с наемател и понеже ми е за пръв път не знам как точно се процедира. За декларирането на доходите от наем и плащането на 10% данък съм наясно, но какво трябва да се направи в общината? Или по-скоро в районното трябва да отидем заедно да си изкара настоящ адрес? После, с този настоящ адрес ще има ли право на стикер за зелена зона?

Благодаря предварително.
problemi
Нов потребител

Re: Регистрация на наемател

Мнениеот bo_stamenova » 03 Дек 2020, 11:40

Здравейте,
договорът за наем можете да декларирате в Агенцията по вписвания след нотариална заверка, но това ви е необходимо само ако искате да имате достоверна дата (това ви трябва ако се съдите и/или имате неплатени задължения от наемателя и в договора ви има точка, която касае срока за погасяване на задълженията или плащането на наема).
Паркирането може да стане само по постоянен адрес. С настоящ адрес няма как да извадите на наемателя си стикер за паркиране. Освен ако междувременно не е променено, но мисля че не е.
Иначе наемателят ви трябва да се регистрира в домовата книга.
bo_stamenova
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 03 Дек 2020, 23:21

bo_stamenova написа:Паркирането може да стане само по постоянен адрес. С настоящ адрес няма как да извадите на наемателя си стикер за паркиране. Освен ако междувременно не е променено, но мисля че не е.
Иначе наемателят ви трябва да се регистрира в домовата книга.

Зависи от виждането на съответната Община! Някъде е допустимо преференциално платено паркиране по настоящ, а не по постоянен адрес!!!
Чл. 93. Постоянен адрес е адресът в населеното място, което лицето избира да бъде вписано в регистъра на населението.
Чл. 94. Настоящ адрес е адресът, на който лицето живее.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот todorst » 06 Яну 2021, 11:31

Трябва да си много хитър за да направиш нот.заверка на договора за наем и после вписване в агенцията. Напр. наемът е 500 лв. месечно. срок на договора 24 месеца. И сега при Нотариуса - 24 м. х 500 лв. = 12 000 лв = на ИНТЕРЕСА! И съответната такса. Доста солено! По-добре е срок - един ден /24 часа / ,наем 17 лева и виж таксата : тарифа за нот. такси !
todorst
Потребител

Назад към Взаимопомощ