начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

издаване на паспорт

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

издаване на паспорт

Мнениеот pvln73 » 20 Ное 2007, 17:04

моля ви за съвет по следния въпрос: лице, обявено за национално издирване /поради това, че не се е явило като свидетел за разпит -въпреки, че когато го призовават дори за първи път лицето не е било в България и оттогава не се е връщало в страната/ иска да се снабди с нов задграничен паспорт, поради изтичане срока на стария. Може ли да си завери документите при консул в страната където се намира и да израти пълномощно тук, за да се подадат документите му и да се получи готовия паспорт. Това, че го издирват основание ли е за отказ.
Според мен доколкото се запознах НЕ Е

Благодаря и успешна седмица
pvln73
Младши потребител

Мнениеот prof_prof » 20 Ное 2007, 19:52

На лицето му трябва паспорт най-малко за да може да се прибере в страната. Но за да не минавате през тези мъки с пълномощното, според мен е по-добре да се издаде пасаван.
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот pvln73 » 20 Ное 2007, 22:47

да, така е, но лицето не иска да се прибира в България - поне са сега. Там е устроен добре, работи, има жилище. Та може ли да се издаде паспорта без да си идва, като се има предвид изложеното от мен по-горе.
pvln73
Младши потребител

Мнениеот prof_prof » 20 Ное 2007, 23:41

Да
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Назад към Гражданство