начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Пътуване в чужбина

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Пътуване в чужбина

Мнениеот vesivlado » 07 Авг 2013, 15:59

Здравейте,аз живея и работя в Англия.Майка ми е рускиня,но живее в България от 30 години.Има лична българска карта,на която пише...руско поданство-гражданин на България.Искам да попитам може ли да ми гостува без виза само с лична карта само?
vesivlado
Нов потребител

Re: Пътуване в чужбина

Мнениеот sunrise » 07 Авг 2013, 16:56

Я , пак! :D
Нещо не се връзва информацията Ви. Няма такава лична карта, най-малкото , доколкото ми е известно, въпреки всички условности, Руската Федерация е все още република, какво поданство!
sunrise
Активен потребител

Мнениеот vesivlado » 08 Авг 2013, 03:57

sunrise написа:Я , пак! :D
Нещо не се връзва информацията Ви. Няма такава лична карта, най-малкото , доколкото ми е известно, въпреки всички условности, Руската Федерация е все още република, какво поданство!

На личната и карта пише,че гражданството и е руско,но е жител на българия.трябва ли да кандидатства за виза,или просто може да патува с личната си карта.Казаха ми ,че личната и карта е само за пределите на българия и за да патува до Англия и трябва виза.Не мога и аз да разбера затова искам мнение или някой които е патувал :)
vesivlado
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 08 Авг 2013, 16:22

Щом е руска гражданка трябва виза, да.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 31 Авг 2013, 19:07

Отговорът ще получите в посолството на GB в София.
Теоритично тя е родител на гражданин на ЕС, с разрешено постоянно пребиваване на територията на държава членка на ЕС, но не си струва ровене в местните английски закони относно пребиваването на гражданите на ЕС и членове на техните семейства, много по-лесно и сигурно една виза.
Примерно ние в България пускаме продължително пребиваващите руснаци в Германия например у нас без виза за срок от 90 дни, докато германците не пускат нашите продължително пребиваващи руснаци без виза. Така че в GB може да има зелен светофар за такива казуси, но....не си струва риска, ровене, питане.... :D
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство