начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Българско гражданство

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Българско гражданство

Мнениеот rootkit » 16 Фев 2010, 21:07

Добър вечер, намерих този форум и реших и аз да си излея мъката.

Майка ми е с руско гражданство, родена в Украйна, баба ми е украйнка и биологичния баща на майка ми е украйнец.
Когато майка ми е била на 5, баба ми се е развела, омъжила се е за дядо ми (българин) и от тогава си живеят в България. Т.е майка ми живее тук повече от 35 години, завършила е тук цялото си образование, женена е за българин и аз съм с българско гражданство. Работи тук повече от 20 год. и е ходила в Украйна веднъж за да види сестра си.
От 2005 г. са подадени документи за гражданство и няма отговор, няколко пъти ходи до София да проверявя (живеем в провинцията), оттам и казаха прверявай си на сайта:
http://www.justice.government.bg/new/Pages/Citizenship/Default.aspx

А там никаква информация, ще бъде ли българка или не. Нормално ли е това? На сайта има хора от 2006, дори 2007 с излезли решения.
Благодаря ви за вниманието и се извинявам за дългия пост.
rootkit
Нов потребител

Re: Българско гражданство

Мнениеот nikiboy » 18 Фев 2010, 22:32

rootkit написа:На сайта има хора от 2006, дори 2007 с излезли решения.
Благодаря ви за вниманието и се извинявам за дългия пост.

То заради такива "пререждания" на едни други сайтове тия дни ще има новини за едни задържани корумпирани държавни служители.
nikiboy
Потребител

Мнениеот anamariq » 27 Фев 2010, 12:14

Сега видях излизат преписки от 2005 година предимно ,има за изчистване 50 000 молби ,които чакат от години.Не сте само Вие има много,които чакат!Назначени са нови щатни бройки в заинтересованите институции,които ще подпомогнат процеса да се ускори.За твое успокоение,искам да вметна,че на първо четене са приети промените за Българско гражданство ,а именно-отпадат посредниците,всички се явяват на интервю и в срок до една година всеки ще получава отговор на въпроса -ще стане ли български гражданин или не.Това е една голяма крачка в правилната посока, не само това ,всички видяха как се е давало гражданство за 10 000 лв,паспортната мафия и този канал,са разбити и евентуално тези промени ще засегнат нечии интереси,но това трябваше да се случи. :mrgreen:
''СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТ ВСЯКЪДЕ''
anamariq
Младши потребител

Мнениеот Kaneva » 11 Мар 2010, 12:22

Колеги, някой има ли представа дали бесарабските българи ползват някакви привилегии за придобиване на българско гражданство и ако може някой да ми помогне с отговор на въпросите : Какви са условията и каква е процедурата за това? или поне да ме насочите къде да прочета!
Kaneva
Младши потребител

Мнениеот kisa » 21 Окт 2010, 14:29

аз чакам гражданството от 2006 г, какво да си говорим... никой, никъде на никикого не дава никаква информация. това е положението
kisa
Младши потребител

Назад към Гражданство