начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Здр. едно питане..

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Здр. едно питане..

Мнениеот WesT79 » 07 Дек 2007, 23:13

Здр. имам едно питане.. за което не мога да намеря отговор.. значи съм постоянно пребиваващ в Р.България, не съм сменил гражданството си.. живея тука от 13 години и работя като лекар както и жена ми.. тя е българка и детето.. малко олях.. предлагат ми работа в Ирландия като лекар.. на всякъде виждам че постоянно пребиваващи използват правата като всеки български гражданин; като премам работата дали използвам визовия режим както за българския гражданин или като чужд гражданин извън Е.С.. :?:
WesT79
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 07 Дек 2007, 23:20

Не можете да използвате визовия режим като за български гражданин, защото не сте български гражданин. Ползвате се с правата на българските граждани на територията на Република България, защото имате разрешително за пребиваване.
За да Ви се изяснят много неща, които касаят правното Ви положение, Ви препоръчвам да прочетете Закона за чужденците и правилника за приложението му :)

Успех!
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот WesT79 » 07 Дек 2007, 23:36

Благодаря ви за бързия отговор, чел съм ЗЧРБ и правилника към него.. никъде там не е уточнено.. :( само за едно гласуване не ми се ходи да подавам документи за бългаско граждансто .. не искам никого да обиждам ..както вика шефа ми "всички са маскари" ама съгласете с мен искам да видя някой член и алинея за това..
Пак ви благодаря..
WesT79
Нов потребител

Мнениеот karanedeff » 08 Дек 2007, 02:30

WesT79 написа:Благодаря ви за бързия отговор, чел съм ЗЧРБ и правилника към него.. никъде там не е уточнено.. :( само за едно гласуване не ми се ходи да подавам документи за бългаско граждансто .. не искам никого да обиждам ..както вика шефа ми "всички са маскари" ама съгласете с мен искам да видя някой член и алинея за това..
Пак ви благодаря..

На коя даржава си гражданин, все пак? Не е без значение.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Гражданство