начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Авторски права над снимки

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Авторски права над снимки

Мнениеот cr3at0r » 20 Юни 2011, 15:26

Здравейте, нов съм и първо бих желал да се извинява на всички , ако от незнание ви губя времето. Имам следния проблем на главата.

Тъй като обеснението е дълго, ще си позволя да копирам документа който съм приготвил да връча на фирма към която имам претенции че е нарушила закона за авторското право. Бих желал да получа бърза и адекватна правна помощ при условие, че не знам как се заплаща за това.

" До изпълнителният Директор
На Фирма „ .... „ – гр. Варна

Уважаеми г-н ....,
През лятото на 2010 г. вашата фирма ме нае да отразя провелото се в град Велико Търново Експо – „ .... „ като за целта устно ми бе обещана финансова подкрепа за извършеният от мен труд, който не е свързан с преките ми задължения и не касае подписаният между нас трудов договор за изпълнение на длъжност „ продавач – консултант „ за гр. Варна.
При престоят ми във гр. Велико Търново ми бе осигурен хотел който аз отказах да използвам с цел да облекча Вашите разноски по организирането на това важно и изискано мероприятие. Допълнително ми бяха дадени 15 лв дневни пари, който едвам стигаха да покрия дневните си разходи по престоя въз основа на това, че работата продължаваше повече от 8 часа и включваше часовете след 22:00. Моля обърнете внимание, че за единият ден престой – дори не ми бяха осигурени дневни пари като основание за това ми се изтъкна че, „ храна имало достатъчно за всички „
Няколко месеца по- късно , управляваната от Вас фирма ме нае отново да извърша фотографски услуги , като пак ми бе обещано устно възнаграждение от г-ца ... с думите цитирам „ Да препечелиш някой лев „ В тази връзка изпълнението на задачата не отне повече от 8 часа организация, която включваше водене на преговори с управата на комплекс „ ....„ и реализирането на безплатен вход на притежаваният от вас автомобил BMW, което сметнах за необходимо с цел облекчаване финансовата тежест при изпълнението на поръчка за фотография с цел реклама. Всичко разходи който направих в деня в това число измиване на автомобила на лицензирана автомивка бяха осчетоводени нагледно и прилежно от мен в рамките на същият ден. Фотографията , чиито автор съм аз, бе използвана за създаването на годишен календар на ф-ма ....
По същото време съм извършвал и индицидуални фотографски снимки на част внасяната от Вашета фирма стока, които са били разпечатвани и разпространявани без мое разрешение и съгласие и от това Вие сте печелили дивиденти.
Моля, също така да имате в предвид, че бях застъпен да бъда фотограф и на второто по рода си изложение което Вашета фирма организира „ ... „ провело се тази година в град Габрово. За трите дена престой ми бе осигурен хотел и нощувка с двама от вашите служители, което причини сравнителни неудобства от лично естество. За 4-те дена престои в град Габрово,за работата и фотографските услуги който извърших ми бяха заплатени 45 лв дневни пари като единият ден не беше включен в изчислените от Вас 15 лв. дневни пари поради същата причина, цитирам „ Бира и храна на корем „
Г-н ..., имайте в предвид че Вашета фирма си позволи използва фотография която с много търпение и труд аз съм заснел, да разпечата и да я предостави на всеобщо достояние като върху нея бяха сложени чрез компютърна обработка имената на фирми и марки който аз не познавам. Във връзка с това и въз основа на факта, че никъде не бяхте упоменали името ми като автор на тази фотография, която аз ви прилагам към настоящето уведомлително писмо, се чувствам накърнен и използван неправомерно като лице което упражнява свободно фотографското изкуство и занаят.
Вярвам, че живеем във време в което все още има достойнство и чест сред хората.
"
cr3at0r
Нов потребител

Re: Aвторски права над снимки

Мнениеот thereshka1 » 22 Дек 2011, 22:34

Искам да попитам дали имам права върху снимки,които не са правени от мен,но присъства моето дете с чичо си?Искам да знам дали,ако снимката е качена в профила на етърва ми без мое знание,аз какви права имам?Какво бих могла да сторя ?Имам ли права да искам от нея да махне снимката при положение,че не ме е питала,а аз съм майката на детето ,което е снимала и е качила в профила си във Фейсбук?Моля ви пояснете ми каки са моите права и какви мерки трябва да предприема?
thereshka1
Нов потребител

Назад към Интелектуална собственост