начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Гледане на филми онлайн

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Гледане на филми онлайн

Мнениеот krufdxbg » 16 Юни 2011, 06:33

Добер ден :)

Имам няколко въпроса относно интелектуална собственост на филмите

Мога ли да направя сайт в който да се гледат филми без да се заплаща нито на мен нито на авторите
идеята ми е да се ползват вече изградени системи като youtube, vbox7.... за хостване на тези филми

до колкото знам в България е приет закон който позволява разпространението на такиви материали ако това не е с комерсиална цел

ако това е така може ли да се сложат реклами в сайта за да мога поне да изкарвам пари да го подържам (домейн, хостинг)

виждам че има доста такиви сайтове и се са бъкани с реклами.
и стигнах до заключението че това или е законно или просто са много малки тези сайтове за да се занимава някой да ги съди

Поздрави :)
krufdxbg
Нов потребител

Re: Гледане на филми онлайн

Мнениеот bulgarus » 16 Юни 2011, 13:06

Мога ли да направя сайт в който да се гледат филми без да се заплаща нито на мен нито на авторите

Не, защото се нарушават (поне) правото на преработка, на възпроизвеждане, на излъчване и на предлагане по безжичен път или по кабел на достъп на неограничен брой лица по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях.

до колкото знам в България е приет закон който позволява разпространението на такиви материали ако това не е с комерсиална цел

Тази информация не е точна.
bulgarus
Младши потребител

Назад към Интелектуална собственост