начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Закупуване на жилище от ООД

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закупуване на жилище от ООД

Мнениеот men79 » 09 Апр 2011, 18:04

Предстои ми закупуване на жилище от фирма - ООД и искам да помоля , знаещите да ме посъветват какво е нужно да се направи (какви проверки ), за да съм сигурен , че няма да бъда измамен. Питам ви, защотот се оказа , че и в нашия спокоен град има имотни измамници колкото искаш http://rodopi24.blogspot.com/2011/04/50.html
men79
Младши потребител

Re: Закупуване на жилище от ООД

Мнениеот REVOLUTION » 09 Апр 2011, 18:11

Мммм според мен най-добре да ползвате услугите на колега адвокат.Тук няма да можем да Ви помогнем.Може да направите справка в имотния регистър , за да сте сигурна , че върху имота няма тежести , вписани искови молби и т.н. разбира се си искайте и удостоверение , но в деня преди или в самия ден на сделката една устна справка не вреди. :D След това справка в ТР , за да сте сигурна , че лицето с което договаряте наистина е управителят и има представителна власт.Ако е нов блока има ли всички строителни документи.Хубаво е да се свържете със съдружниците , който да потвърдят дали наистина са вземали решение за продажба , положили са си подписите в представения Ви протокол от ОС и т.н. и т.н.Възможно е да има и "клопки" в самия договор или директно ако сключвате нот.акт.Не искам да Ви плаша , може да си е напълно нормална сделката , но за да спите спокойно по-добре си ангажирайте адвокат.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот men79 » 09 Апр 2011, 18:19

Да, помислих си го, но може да ми се падне някой , който само да гледа как да прибере парите и да не ми свърши никаква работа.
Каква е тази ТР справка и къде се прави?
Задължително ли е да има такъв протокол от съдружниците и ако го няма какво следва...
Сградата е ново строителсво.
men79
Младши потребител

Мнениеот Melly » 09 Апр 2011, 18:26

men79 написа:Да, помислих си го, но може да ми се падне някой , който само да гледа как да прибере парите и да не ми свърши никаква работа.
Каква е тази ТР справка и къде се прави?
Задължително ли е да има такъв протокол от съдружниците и ако го няма какво следва...
Сградата е ново строителсво.

Всичко което законът изисква като реквизит към една сделка е задължително, за да произведе тя целените от страните последици, а именно - настъпване на транслативния ефект. А доколко се спазва, и ако не..., това ще окачестви степента на порока й.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот men79 » 09 Апр 2011, 18:29

Целия набор от документи, не трябва ли нотариуса да провери дали са в наличност?
men79
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Апр 2011, 19:03

Както са написали колегите по- горе, подготовката на всички изискуеми по закон документи, справки и текста на НА се извършва не от нотариуса, а от адвокат, така че си изберете адвокат, за да не се опасявате от измами. Нотариусът изповядва сделката и не е
длъжен да Ви гарантира валидността на приложените документи, както и други релевантни обстоятелтва,касаещи Вашите интереси.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 09 Апр 2011, 19:09

men79 написа:Целия набор от документи, не трябва ли нотариуса да провери дали са в наличност?

Не, съдът ще проверява евентуално..., ако ли се стигне до спор за материално право. :D

Нищо де, вие продължавайте да си питате. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот men79 » 09 Апр 2011, 21:17

С удоволствие бих си наел адвокат, но адвокат казах а не някой тъпаааак , който да знае само как да прибере хонорара си :)
men79
Младши потребител

Мнениеот fbr65 » 09 Апр 2011, 21:19

Прочетете едно по едно всичко, което е написал REVOLUTION във втория пост и по ред на номерата си направете всичките проверки. Само една забележка
REVOLUTION написа: но за да спите спокойно по-добре си ангажирайте адвокат.

Въобще не е гаранция, че ще спите спокойно. Адвокат си търсете с не по-малка доза внимание.
Не обръщайте внимание на такива подмятания
Melly написа:Нищо де, вие продължавайте да си питате.

Вие продължавайте да питате, питате и пак да питате. Неинформираността е лош съветник.
fbr65
Потребител

Мнениеот men79 » 09 Апр 2011, 21:53

Да, точно това имам в предвид и аз, че ако имах близък адвокат, на който наистина да мога да разчитам щеше да бъде супер ( С удоволсвие бих си платил ) . Хората обаче , от които ще купувам жилището са адвокати и си мисля, че който и да намема ще държи повече на колегите си адвокати( с които се познава отдавна) , отколкото на мен .
Как мога да се доверя на адвокат, който виждам за първи път и който най - вероятно ще ме вземе като начин да изкара някой лев.
Не ме разбирайте погрешно не гледам да си спестя парите за адвокат, за мен сигурността е най-важна, но дали няма да ми е тази най-голямата грешка да се доверя на непознат било то и адвокат.................... Знаеме как е в България :) :)
men79
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 09 Апр 2011, 22:18

Кърджали не е мегалополис :wink: Ако наистина се интересувате и поразпитате, ще се ориентирате за адвокати с добра репутация, практикуващи в областта, която Ви интересува. Ако пък не - действате сам и така. Успех!
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 09 Апр 2011, 22:22

men79 написа:С удоволствие бих си наел адвокат, но адвокат казах а не някой тъпаааак , който да знае само как да прибере хонорара си :)

:roll: Чудесно. Още нещо за историята, така щото след време съвсем ще оредеят тъпаците, които правят опит да информират някого.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот fbr65 » 09 Апр 2011, 22:25

Колегиалността между адвокати, мисля че е мит, а доверие на адвокат, който Ви е близък, също може да Ви изиграе шега. Някои от проверките може да си ги направите сами, много лесно. Може би Опита на хора, които са минали по този път, и са ползвали конкретни адвокати, би бил от полза. Плащането на адвокат, не означава, че сте собственик на имот.
fbr65
Потребител

Назад към Покупко-продажба