начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Спиране на кола от движение.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спиране на кола от движение.

Мнениеот valerko » 14 Дек 2010, 10:37

Имам една кола, която е прехвърлена преди 5 г.с пълномощно. Пълномощното е нот.заверено както си му е реда. Обаче след това нали се смениха номерата, колата е вече с нови номера, аз не съм ходил, как е направил новия собственик, не знам. От 1-2 г. колата не се кара, а данъка в общината и тече. Какво ще ме посъветвате, и двамата искаме да я спреме от движение, какъв е реда? При спирането трябва ли да се платят всички данъци?
valerko
Младши потребител

Re: Спиране на кола от движение.

Мнениеот dikobraz » 17 Дек 2010, 00:42

Не се плашете от опашките в КАТ! За спиране от движение и бракуване те не се отнасят.
За спиране ви са необходими само регистрационния талон и лична карта на собственика. Номера не се изискват! Отивате в салона преди халетата за прегледи - вдясно от бариерата. Срещу горните документи ви разпечатват на компютър заявление, за което заплащате 3 лв. След това със заявлението и талона отивате на гише 17 в задната сграда на КАТ (там, където се получават книжките и постановленията), където ви вземат талона и издават удостоверение. След спиране от движение не се дължи гражданска отговорност и данък.
За бракуване процедурата е същата, но трябва да носите номерата и да напишете заявление свободен текст - "Поради лошо техническо състояние бракувам собствения си автомобил рег.№...".
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=zaporojec&Number=1945037714&page=8&view=collapsed&sb=5

Старите данъци си стоят...

и още
Чл. 41. За временно спиране на регистрирано превозно средство от движение по искане на собственика се представят:

1. писмено заявление;

2. молба, в която се посочват причините за спиране на превозното средство от движение;

3. (доп. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) част втора на свидетелството за регистрация на превозното средство;

4. документ за самоличност.

НАРЕДБА № I-45 ОТ 24 МАРТ 2000 Г. ЗА РЕГИСТРАЦИЯТА, ОТЧЕТА, ПУСКАНЕТО В ДВИЖЕНИЕ И СПИРАНЕТО ОТ ДВИЖЕНИЕ НА МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И НА РЕМАРКЕТАТА, ТЕГЛЕНИ ОТ ТЯХ (ЗАГЛ. ИЗМ. И ДОП. - ДВ, БР. 105 ОТ 2002 Г.)

взето от
http://www.kat.mvr.bg/
dikobraz
Потребител

Назад към Покупко-продажба