- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля Ви за малко съдействие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Моля Ви за малко съдействие
През 2008 г беше прекратено служебното ми правоотношение с ИА"Военни клубове" по чл. 106, ал. 1, т. 1 от ЗДСл. поради закриване на агенцията. Заповедта за уволнение е с дата 31.07.2008 г. В същото време МПС 167 с което се приема нов устройствен правилник на МО и се ликвидира тази агенция влиза в сила от 01 август 2008 г (пар. 15 от преходните и заключителните разпоредби) . Т. е. аз съм уволнена на база на несъществуващ в правния мир на 31 юли нормативен акт. Въпросът,на който търся отговор е дали мога да се възползвам от АПК - "Чл. 149(5) Административните актове могат да се оспорят с искане за обявяване на нищожността им без ограничение във времето." и каква е процедурата за това. Благодаря на всички, които ще ми отговорят!
- siyka59
- Нов потребител
Re: Моля Ви за малко съдействие
Пак съм аз.
Уважаеми юристи,
бях задала този въпрос в подобен форум, но и там не получих отговор.
Дали въпросът ми Ви затруднява, или обратно - прекалено е елементарен?
Лично аз не мога да преценя.
Уважаеми юристи,
бях задала този въпрос в подобен форум, но и там не получих отговор.
Дали въпросът ми Ви затруднява, или обратно - прекалено е елементарен?
Лично аз не мога да преценя.
- siyka59
- Нов потребител
Госпожо, "процедурата" е подаване на жалба срещу заповедта, с която е прекратено служебното Ви (както предполагам) правоотношение - доколкото разбрах, сте държавен служител. Жалбата се подава до административния съд в района, в който се намира управлението на агенцията Ви. Жалбата е общо взето в свободен текст, трябва обаче да посочите Вашите имена, адрес и ЕГН, да конкретизирате заповедта, която обжалвате, органа, който я е издал, да впишете, че смятате заповедта за незаконосъобразна (или нищожна - както пишете тук) и да направите изрично искане за нейната отмяна или обявяване за нищожна.
Позволявам си да изразя мнение, че порокът на заповедта, който посочвате, не я прави нищожна, а само материално незаконосъобразна. Което веднага обвързва допустимостта на оспорването й пред съда със спазване на определения в АПК срок. Естествено, можете да изложите в жалбата твърдение за нищожност на заповедта, но лично аз не вярвам съдът да сподели становището Ви. Дано да греша.
Въпреки че адмнистративните съдилища са общо взето толерантни към неюристите, все пак за Ваше улеснение упълномощете колега адвокат.
Позволявам си да изразя мнение, че порокът на заповедта, който посочвате, не я прави нищожна, а само материално незаконосъобразна. Което веднага обвързва допустимостта на оспорването й пред съда със спазване на определения в АПК срок. Естествено, можете да изложите в жалбата твърдение за нищожност на заповедта, но лично аз не вярвам съдът да сподели становището Ви. Дано да греша.
Въпреки че адмнистративните съдилища са общо взето толерантни към неюристите, все пак за Ваше улеснение упълномощете колега адвокат.
- di_jenzie
- Младши потребител
Най-сърдечно Ви благодаря и Ви желая здраве и успехи!
- siyka59
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|