начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нарушение ли е неспазвне на Кодекс на служителя?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нарушение ли е неспазвне на Кодекс на служителя?

Мнениеот artmen » 21 Мар 2010, 09:35

Имам дело по моя жалба срещу НОИ, на което по финансови причини ще се "защитавам" сам, а професията ми е далече от правото. Затова моля специалистите за съвет.
Едно от нарушенията, на които се позовавам, е неспазването от техни служители в кореспонденцията им с мен на правила, залегнали в "Кодекс за поведението на служителите на НОИ". Той е публикуван и в сайта им, а в последните му разпоредби е залегнало, че е задължително запознаването с кодекса при постъпване на работа в НОИ и трябва да се напусне работа там, ако не служителите не го спазват.
Съмненията ми са, че този кодекс не е закон, правилник, наредба и т.н. и не знам дали е сред нормативните документи, нарушаването на които ще се приеме от съда за административно нарушение. Според мен, макар и за вътрешна употреба, той си е административен документ със задължителен характер за служителите и има логика решенията им, взети след нарушаване на собствените им правила, да бъдат отменени. Но едно е формалната логика, друго е правната логика и практика.

Така че ще съм благодарен да ми посочите на какви нормативни документи да се позова, ако имам правно основание да посоча тези нарушения.

Благодаря предварително за отзивчивостта! :)
artmen
Младши потребител

Re: Нарушение ли е неспазвне на Кодекс на служителя?

Мнениеот sunshine_75 » 21 Мар 2010, 11:24

Въпросът Ви е твърде неясен, за да получите полезен отговор.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот zelen » 23 Мар 2010, 09:34

artmen написа:Имам дело по моя жалба срещу НОИ, на което по финансови причини ще се "защитавам" сам, а професията ми е далече от правото. Затова моля специалистите за съвет...
Така че ще съм благодарен да ми посочите на какви нормативни документи да се позова, ако имам правно основание да посоча тези нарушения.

Благодаря предварително за отзивчивостта! :)

Финансовите причини са много съществен елемент от отзивчивостта, на която разчитате тук!
Ако работите с пари, ще знаете, че чрез правната помощ адвокатите издържат своите семейства.
Със сигурност ще разберете пазарните принципи, след като приключи делото ви срещу НОИ - :arrow: тогава може и да се мотивирате да потърсите друг начин за получаване на правни съвети.

Късмет срещу НОИ.
zelen
Потребител

Мнениеот artmen » 23 Мар 2010, 16:44

Благодаря за пожеланието, zelen! :)

Видях тук, че има отделен форум за юристи и предположих, че останалите форуми са за обмяна на мнения и от непрофесионалисти като мен, които очакват евентуална помощ от специалисти, нямащи нищо против да помогнат и безплатно.
Разбирам напълно позицията Ви и съм съгласен с нея по принцип. Възраженията си обаче следва да насочите не към хората, които търсят, а към колегите си, които са склонни да предлагат своите правни съвети и безплатно. Както и към създателите на подобни форуми за взаимопомощ, каквито и Вие ползвате понякога, предполагам, в областите, в които се чувствате зелен. ;)

Бъдете здрав! :)
artmen
Младши потребител

Назад към Административно право