Здравейте отново!
Както каза един от коментиращите сериала "Перла" ряпа да яде.Случая "ТРАГИКОМЕДИЯ" има развитие в посока мъст до дупка.Днес ме викаха в КАТ отново,засечени сме от същата камера и на връщане от Пловдив,отново с превишена скорост,този път с 38 км./ч. над ограничението.Отново не карах аз и отново подписах декларация за това.Обаче полицаите ми казаха ,че ако водача откаже ,че е шофирал,пак ще търсят мен и ще глобят мен.Казах им че имам свидетел в колата и че ще оспорвам,а също и че ще поискам видеозапис и приближена снимка ,за да се види точно кой е карал,на което те отговориха,че не могат да ми предоставят такива,понеже камерата била настроена за моментни снимки.
Още нещо ми направи впечатление-когато отидох и поисках да видя защо точно ме викат,първо те не искаха да ми дадат обяснения,тъй като някоя от камерите им ме е била засекла.След като казах,че сме се връщали от Пловдив,единия веднага каза-Ааааааааа,това е за снимката от Подслон.Питам се как от една доста голяма папка с такива снимки се сетиха точно за снимката от Подслон,от януари месец.
Сега Ви моля да ми помогнете за сетен път и да ми дадете съвет.
Предполагаме ,че господина отрича,още повече,че е с категория С и ако му вземат книжката отива на психо.Как да постъпя аз:
1.Отказва,викат мен и ми налагат наказанията за двете нарушения.
2.Ако подпиша акта с възражение,започва административно производство,което ще обжалвам,взимат ли ми книжката веднага?
3.Ако не подпиша и те извикат свидетел за това,взимат ли ми пак книжката?
4.Ако откажа да я предоставя,тъй като не съм шофирала аз какво се случва.?
5.Кога и как ще разпитат свидетеля?
6.Със сигурност показанията на камерата не са верни,за скоростта не споря,но часа със сигурност,защото на 16.01. в 10.15 ч. бяхме с колежката на лекции,а на 17.01 си тръгнахме от университета в 12.45,чакахме преподавателката по английски език и накрая се отказахме.За двата дни имам за свидетели поне 30 души колеги.Двете снимки са направени в 13.10-един и същи час!!!!!!,а Подслон и Пловдив са на разстояние,което се изминава за около 2 ч.
Освен това за мой късмет на 16.01.бяхме включили навигацията и след като свалих маршрута за този ден се вижда кога съм тръгнала и в колко часа съм била пред университета.Казаха ми обаче,че това няма да послужи защото навигацията не била минала през някакъв технически контрол и данните и не важат.
И как така полицията ще вярва на думите на шофьора,а на моята не.Ами така може да продължаваме до безкрайност-не съм аз,ти си.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
А сега-в КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: А сега-в КАТ
Щом колата е твоя, ти отнасяш плувката. Може да минеш метър, ако да речем си била в затвора по това време, или извън България, доказуемо със съответните официални документи. Но ако другия водач отказва да си признае... да не си му давала да ти кара колата. Ами ако той беше пребил някой, к'во щеше да правиш, бре? Б*си лекето е тоя, поне малко достойнство няма ли?
Или го играете, че сте набедени, и полицията иска да ви изкара виновни, щото си няма друга работа? Т'ва вече връзва мнго трудно пред съдия...
Сега, ако и на двете снимки се вижда твоята кола, и е написан един и същ час, може да им кажеш да ходят да пият по една студена вода и да си дадат Хапаратурата на ремонт, и че няма да платиш нито една от глобите, щото няма начин да се докаже кое нарушение е истинско, и кое фалшиво, и дали изобщо някое е истинско, или и двете са ментета. Но ако е така, това ще е гигантски гаф от тяхна страна, което просто няма как да стане - чак толкова не е зле в полицията
Дали ще ти вземат книжката веднага или не... насила не могат да ти я издърпат от ръцете. Може и да не я носиш, като отиваш там: "Ауууу, м'чи аз я забравих в другата чантичка..." Но ако НП влезе в сила, все някога ще трябва да я дадеш, и от този момент ще почне да тече наказанието. Най-малкото ще трябва да я смениш поради изтичане срока й на валидност, и като им излезе на екрана как си ги разигравала, ще ти я дадат .... на кукуво лято. Просто ще ти го върнат тъпкано - ще те разиграват с години, а повярвай ми, имат много начини да го правят.
Не знам к'во ще стане, ако почнеш да съдиш другия водач за претърпени вреди от това, че те е натопил и си останала без книжка. Ако спечелиш делото, дали това няма да се счете за доказателство, че си невинен и по другото, и да ти опростят наказанието... Ама като знам колко ще се точи това дело, вероятно накзанието "Лишаване от правоуправление" ще ти е изтекло...
Да оспорваш в съда показанието на уредите... не знам. от една страна имаш 20 човека свидетели, ама от друга има машина, дето не може да я почерпиш за да каже това, което искаш (е, би трябвало да не може). Тя е безпристрастна, и ако има необходимите печати и лепенки за минал преглед, би трябвало показанията й да са "железни", необорими, независимо от броя на хуманоидите, твърдящи противното.
За навигацията - това го забрави. Аз мога да направя така, че в паметта на уредчето да пише, че си била в Китай по това време.
Или го играете, че сте набедени, и полицията иска да ви изкара виновни, щото си няма друга работа? Т'ва вече връзва мнго трудно пред съдия...
Сега, ако и на двете снимки се вижда твоята кола, и е написан един и същ час, може да им кажеш да ходят да пият по една студена вода и да си дадат Хапаратурата на ремонт, и че няма да платиш нито една от глобите, щото няма начин да се докаже кое нарушение е истинско, и кое фалшиво, и дали изобщо някое е истинско, или и двете са ментета. Но ако е така, това ще е гигантски гаф от тяхна страна, което просто няма как да стане - чак толкова не е зле в полицията
Дали ще ти вземат книжката веднага или не... насила не могат да ти я издърпат от ръцете. Може и да не я носиш, като отиваш там: "Ауууу, м'чи аз я забравих в другата чантичка..." Но ако НП влезе в сила, все някога ще трябва да я дадеш, и от този момент ще почне да тече наказанието. Най-малкото ще трябва да я смениш поради изтичане срока й на валидност, и като им излезе на екрана как си ги разигравала, ще ти я дадат .... на кукуво лято. Просто ще ти го върнат тъпкано - ще те разиграват с години, а повярвай ми, имат много начини да го правят.
Не знам к'во ще стане, ако почнеш да съдиш другия водач за претърпени вреди от това, че те е натопил и си останала без книжка. Ако спечелиш делото, дали това няма да се счете за доказателство, че си невинен и по другото, и да ти опростят наказанието... Ама като знам колко ще се точи това дело, вероятно накзанието "Лишаване от правоуправление" ще ти е изтекло...
Да оспорваш в съда показанието на уредите... не знам. от една страна имаш 20 човека свидетели, ама от друга има машина, дето не може да я почерпиш за да каже това, което искаш (е, би трябвало да не може). Тя е безпристрастна, и ако има необходимите печати и лепенки за минал преглед, би трябвало показанията й да са "железни", необорими, независимо от броя на хуманоидите, твърдящи противното.
За навигацията - това го забрави. Аз мога да направя така, че в паметта на уредчето да пише, че си била в Китай по това време.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
има машина, дето не може да я почерпиш за да каже това, което искаш (е, би трябвало да не може). Тя е безпристрастна, и ако има необходимите печати и лепенки за минал преглед, би трябвало показанията й да са "железни", необорими
Несъгласие.
камера .... за моментни снимки.
Когато в едно министерство париците не стигат... ( продължението, TheOldMan, го знаете).
- Гост.
- Старши потребител
Доскоро се занимавах само с такива случаи, постановленията обикновено падат
nnikolow@abv.bg
nnikolow@abv.bg
- nnikolow
- Нов потребител
Добре,оставяме другите свидетели,оставяме навигацията,но колежката в колата?Или и нея съм подучила?Освен това,докато бяхме "добре" той на всички разправяше ,че камерата го е щракнала и че аз ще трябва да го карам на работа.И какво като колата е моя,много хора притежават коли без да имат изобщо шофьорски книжки.Просто трябва да има начин господина да признае истината.И как така детайлно ще се вижда номера,пък не може предното стъкло.Тогава ясно ще личи кой е шофьора.а снимките са наистина с един и същи час,в който аз наистина бях на публично място и на 100% доказуемо.Кажете ми начин...не може все аз да съм прецакана!!!!!!!!!!!!!
- kleoriki
- Младши потребител
Сега, ЗДвП е малко... некоректен в този случай. Ето какво казва:
Какво значи "посочи"? С пръст? Или писмено, с посочване на ЕГН, трите имена, адрес... Ако не ги знам?
Хубаво, аз посочвам, че арменския поп е карал колата. Да го питат него... Или както във вашия случай (не твърдя нищо, просто разсъждавам) - аз съм дама, имам приятел, който си изкарва прехраната с въртене на геврека, скарваме се с него, същата вечер аз напук профучавам покрай караулката на Църна маца със 180 км/ч, идва ми честитка, и заявявам, че колата е карана от бившия ми. Какво правим тогава?
Чл. 188. Собственикът или този, на когото е предоставено моторно превозно средство, отговаря за извършеното с него нарушение. Собственикът се наказва с наказанието, предвидено за извършеното нарушение, ако не посочи на кого е предоставил моторното превозно средство.
Какво значи "посочи"? С пръст? Или писмено, с посочване на ЕГН, трите имена, адрес... Ако не ги знам?
Хубаво, аз посочвам, че арменския поп е карал колата. Да го питат него... Или както във вашия случай (не твърдя нищо, просто разсъждавам) - аз съм дама, имам приятел, който си изкарва прехраната с въртене на геврека, скарваме се с него, същата вечер аз напук профучавам покрай караулката на Църна маца със 180 км/ч, идва ми честитка, и заявявам, че колата е карана от бившия ми. Какво правим тогава?
- TheOldMan
- Активен потребител
Съгласна съм с Вас,ако искам да му правя напук,а наистина имам и то още как.Но както виждате,аз търся начин ДА ДОКАЖА истината .По случайност съм посочила всички нужни данни,защото ги имам и наистина искам записа от тази камера ,защото там ще се види кой е шофьора.И аз знам обичайната практика-намираш някой ,на който не му трябва книжката,казваш,че е той,отивате в КАТ и оправяте нещата.Така става,но ако няма конфликт,при нас има и господина със сигурност ще отрече.И защо трябва да е моята дума с/у неговата.Какво се прави в този случай?Та нали един друг можем да се набедим.КАТ трябва да има начин все пак да се докаже кой е карал.
- kleoriki
- Младши потребител
TheOldMan написа:Сега, ЗДвП е малко... некоректен в този случай. Ето какво казва:Чл. 188. Собственикът или този, на когото е предоставено моторно превозно средство, отговаря за извършеното с него нарушение. Собственикът се наказва с наказанието, предвидено за извършеното нарушение, ако не посочи на кого е предоставил моторното превозно средство.
Не си давайте колите на Арменския поп !
Как ще си дадеш колата на непознат ? Ами ако убие някой с колата ти и избяга ? Ами ако обере банка ? Тогава пак ли Арменския поп ще я е карал ?
Защо не пуснеш някой непознат у вас да живее ...
А по конкретния случай- приятеля ви ще си го отнесе ... да не ви е предоставял МПС-то си. Следващия път внимавайте на кой си давате колите и няма да имате такива главоболия.
- ivobombata13
- Младши потребител
Или когато си продавате колите с пълномощно и уговорката, че след 4-5 месеца като мине зимата ще я прехвърлите.....
Кофти ситуация, за вас това е голям момент, но за тези полицаи ежедневие - да не говорим, че почти 80% от заснетите започват шикалкавене от рода - дадох я на един човек за няколко часа, не го познавам и те се държат резервирано към такива като вас, дори и да сте права.
Кофти ситуация, за вас това е голям момент, но за тези полицаи ежедневие - да не говорим, че почти 80% от заснетите започват шикалкавене от рода - дадох я на един човек за няколко часа, не го познавам и те се държат резервирано към такива като вас, дори и да сте права.
- nikiboy
- Потребител
poli_g написа:има машина, дето не може да я почерпиш за да каже това, което искаш (е, би трябвало да не може). Тя е безпристрастна, и ако има необходимите печати и лепенки за минал преглед, би трябвало показанията й да са "железни", необорими
Несъгласие.камера .... за моментни снимки.
Когато в едно министерство париците не стигат... ( продължението, TheOldMan, го знаете).
Поли, аз все така си крънкам съвети/насоки... няколко пъти съм го казвал, и в подписа си съм го сложил - не съм юрист, нямам "икономически интерес" от отговора, просто ми е любопитно...
Пример: Колата е паркирана в "синя зона" без да е платена такса, или на забранено за паркиране място. Снимана е, вдиганат е от "паяк". На входа на наказателния паркинг идва собственика: "Колата я дадох на Джон Майкълс, Social Security No xxxxxx, Diving License no xxxxxx, живущ в Хюстън, щата Тексас, ул хххххх. Преди 2 часа самолета му отлетя. Мога ли да си взема колата?"
Как во ще стане?
- TheOldMan
- Активен потребител
TheOldMan написа:Поли, аз все така си крънкам съвети/насоки... няколко пъти съм го казвал, и в подписа си съм го сложил - не съм юрист, нямам "икономически интерес" от отговора, просто ми е любопитно...
Пример: Колата е паркирана в "синя зона" без да е платена такса, или на забранено за паркиране място. Снимана е, вдиганат е от "паяк". На входа на наказателния паркинг идва собственика: "Колата я дадох на Джон Майкълс, Social Security No xxxxxx, Diving License no xxxxxx, живущ в Хюстън, щата Тексас, ул хххххх. Преди 2 часа самолета му отлетя. Мога ли да си взема колата?"
Как во ще стане?
Ха, по-добре пробвай с англичанин, защото за тях няма граничен контрол , а американците идват в БГ с виза, и подлежат на граничен контрол - тоест се разбира кога е влязъл и излязъл , а иначе според примера - пак гориш.
- nikiboy
- Потребител
Под посочване на някой който е карал колата разбирайте да доведете човек който да си признае че я е карал и да му бъде съставен АУАН. То ест под посочване разбирайте довеждане на такъв човек. Надявам се разбрахте що е това посочване.
- hristo2834
- Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|