Zdraveite,
imam slednia vapros. Съпругът ми има излязло решение от съда за 29000.00лв задължения към НАП. Тъй като се водеха дела дълги години по този въпрос му бе наложен и запор върху апартамента, в който живеем, /който е изцяло само негов/т.е. той няма право да го продава, дарява и т.н. В същото време има и запор да напуска страната. Апартамента е 100м2, в София. Възможно ли е да бъде премахната забраната за излизане, след като стойността на апартамента надхвърля 3кратно/или в най-лошия случай 2кратно/ сумата по задължението?
Моля, ако някой може да ми даде информация, от 5години сме в това положение, решението на съда излезе преди няколко месеца
Благодаря предварително!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗАБРАНА ЗА ИЗЛИЗАНЕ И ЗАПОР
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЗАБРАНА ЗА ИЗЛИЗАНЕ И ЗАПОР
Eдинственият начин да се премахне забраната за напускане на страната на съпруга Ви, госпожо, е да започнете да си погасявате задълженията! Успешен ден!
- Ralinko
- Младши потребител
Ок, ЩЕ ЗАПОЧНЕМ,НО МЪЖА МИ МОЖЕ ДА ИЗКАРА ПАРИ НАВЪН, А НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ, ТОВА Е ПРОБЛЕМА, НЕ СМЯТАМ ОБАЧЕ, ЧЕ ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН, ТЕ МУ ВЗИМАТ АПАРТАМЕНТ ЗА 150 000ЛВ, КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ДОРИ ДА НЕ СЕ ПРИБЕРЕ, СЪЖАЛЯВАМ, НО ЯВНО НЕ СТЕ МНОГО КОМПЕТЕНМТЕН, ЛЕК ДЕН И НА ВАС
- reni1981
- Нов потребител
НАП нямат много интерес сега да продават апартамента,защото пазарът е свит и им текът лихви ОЛП+10% !!!
Ако не го харесат за свои човек и не го шитнат за 50% от цената, то бавно и полека дългът ще си стигне желаните висоти...
Може да постигнете споразумение относно вдигане на тази забрана с този който я е наложил. ТАКА ЩЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА И ЗА ИМОТЕЦА...
Ако не го харесат за свои човек и не го шитнат за 50% от цената, то бавно и полека дългът ще си стигне желаните висоти...
Може да постигнете споразумение относно вдигане на тази забрана с този който я е наложил. ТАКА ЩЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА И ЗА ИМОТЕЦА...
- usra_ovcova
- Потребител
usra_ovcova написа:НАП нямат много интерес сега да продават апартамента,защото пазарът е свит и им текът лихви ОЛП+10% !!!
НАП все още не могат да продават апартаменти. Чак от догодина ще могат.
Тия 50%...откъде накъде? 50% достига цената чак на 4-я търг. Търговете са публични. Обявяват се в интернет и един вестник, освен така и в НАП.
Щом е възбранен имотът, значи не е единствено жилище и може спокойно да се продава. А дали имотът покрива задълженията - зависи от размера на самите задължения. Очевидно стойността на апартамента не покрива задълженията, т.е. те са сигурно над 100 хил. лв. Не мисля, че е коректно да се дават консултации на хора, които са окрали държавата /и всеки един от нас/ с толкова много пари/
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Здравейте!
В случай, че заповедта на Директора на ОДВМР, с която е наложена ПАМ по чл. 76, т. 3 от ЗБДС /отм./ не е влязла в сила, обжалвайте я пред пред Административен съд и направете искане за спиране на предварителното изпълнение на заповедта на основание чл. 166, ал. 2 от АПК.
Успех!
В случай, че заповедта на Директора на ОДВМР, с която е наложена ПАМ по чл. 76, т. 3 от ЗБДС /отм./ не е влязла в сила, обжалвайте я пред пред Административен съд и направете искане за спиране на предварителното изпълнение на заповедта на основание чл. 166, ал. 2 от АПК.
Успех!
- valia6000
- Младши потребител
В зависимост къде е органа на МВР издал заповедта, тя се обжалва в съответния Административен съд.
Можете да напишете жалбата сами или с адвокат като посочите че запорирания апартамент е достатъчно имущество обезпечаващо задълженията ви. Наличието на достатъчно имущество, обезпечаващо задълженията ви, е достатъчно основание заповедта да ви бъде отменена.
Не съм адвокат, но и аз обжалвам такава заповед, ако прочетете темата за ПАМ и чл6
Препоръчвам ви да намерите адвоката с ник hidden.
Можете да напишете жалбата сами или с адвокат като посочите че запорирания апартамент е достатъчно имущество обезпечаващо задълженията ви. Наличието на достатъчно имущество, обезпечаващо задълженията ви, е достатъчно основание заповедта да ви бъде отменена.
Не съм адвокат, но и аз обжалвам такава заповед, ако прочетете темата за ПАМ и чл6
Препоръчвам ви да намерите адвоката с ник hidden.
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Да осъдиш България - БЕЗЦЕННО!
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Да осъдиш България - БЕЗЦЕННО!
- korry
- Потребител
Добро утро! По въпроса за компетентността - не ми изглеждате достатъчно наясно с много неща, за да преценявате кой е компетентен и кой не. Ако искате обжалвайте, но ако аз съм на мястото на органа, наложил забраната, никога няма да я вдигна! Нима твърдите, че единственият начин да се изкарват честно доходи е в чужбина? Ами да вземем всички ние да заминем зад граница, защото в България няма работа! Съжалявам г-жо, на никого не е приятно да го чуе, но просто ще трябва да си платите.
Благодаря и на Калахан2008 за мнението - не е редно на хора, измамили държавата, да се дават съвети как да продължат да я мамят. Дори да има изход от вашата ситуация, не мисля, че заслужавате да Ви го кажа!
Благодаря и на Калахан2008 за мнението - не е редно на хора, измамили държавата, да се дават съвети как да продължат да я мамят. Дори да има изход от вашата ситуация, не мисля, че заслужавате да Ви го кажа!
- Ralinko
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|