начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Документална измама с граници на имот

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документална измама с граници на имот

Мнениеот nadiakazakova » 23 Окт 2009, 14:42

Моля Ви за помощ.
Притежавам УПИ с площ от 1030м2 до София от 2002 г. Скицата на имота ми е с права линия от към съседа. Две поредни години я вадя и винаги си е излизала една и съща. Но в един хубав ден идва съседа и ми показва негова нова скица на която е видно, че навлиза в моя имот с 26 м2. Даже вече бил при нотариус Чайка Бележкова да прави делба с брат си и тя щяла да им узакони "заграбеното". Те действат в комбина с техника от службата и с нотариуса, тъй като са в много близки отношения и съграждани. От там отивам в общината и питам техника на какво основания им е издал тази скица с тези кривини по правата ни линия, а той ми се оправдава, че видиш ли преди време се е появила негова преписка от 1998 г. със скица от 98г. и въз основа на нея той им издал новата като лепнал печат и подпис с текст: "Скицата е валидна и днес". Питам аз не е ли това документална измама. Как 11 годишна скица е валидна и днес, след като от тогава до днес там има зап.рд-09-220/26.07.02г.
Въпроса ми е как да си защитя имота?
nadiakazakova
Младши потребител

Re: Документална измама с граници на имот

Мнениеот Melly » 23 Окт 2009, 17:13

nadiakazakova написа:Как 11 годишна скица е валидна и днес, след като от тогава до днес там има зап.рд-09-220/26.07.02г.

Стегнете се и се пригответе за битка на няколко фронта.
В случай,че сте уверен, че ще се справите сам - УСПЕХ!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 23 Окт 2009, 21:57

За да загуби 26-те кв.м. Melly, му стига само един - този с прокуратурата :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот nadiakazakova » 23 Окт 2009, 22:08

За съжаление нотариус Чайка Бележкова ми каза при посещението си, че става дума за хипотеза. Очевидно е, че тя прави сделка върху сделката. Показах и нот.акт и три скици от 2000г., 2001 и 2002г. с права линия между мен и съседа, но тя ме върти с термини, параграфи и алинеи от ЗУТ. Просто не знам от кого да започна. Моля за съвет!
nadiakazakova
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 23 Окт 2009, 23:15

нотариалния акт на чайка /или там друга птица/ не се полза със сила на пресъдено нещо.
в софия има около 5 000 адвокати.изберете си един от тях и с негова помощ си защитете правата в съда спрямо нахалния съсед.
това е,което мога да ви кажа с две-три приказки.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот zelen » 24 Окт 2009, 08:46

nadiakazakova написа:Моля Ви за помощ.
Притежавам УПИ с площ от 1030м2 до София от 2002 г. Скицата на имота ми е с права линия от към съседа. Две поредни години я вадя и винаги си е излизала една и съща. Но в един хубав ден идва съседа и ми показва негова нова скица на която е видно, че навлиза в моя имот с 26 м2. Даже вече бил при нотариус Чайка Бележкова да прави делба с брат си и тя щяла да им узакони "заграбеното". Те действат в комбина с техника от службата и с нотариуса, тъй като са в много близки отношения и съграждани. От там отивам в общината и питам техника на какво основания им е издал тази скица с тези кривини по правата ни линия, а той ми се оправдава, че видиш ли преди време се е появила негова преписка от 1998 г. със скица от 98г. и въз основа на нея той им издал новата като лепнал печат и подпис с текст: "Скицата е валидна и днес". Питам аз не е ли това документална измама. Как 11 годишна скица е валидна и днес, след като от тогава до днес там има зап.рд-09-220/26.07.02г.

Нотариусите не са адвокати - тяхната функция е съвсем различна от тази да пазят вашите права и интереси!
Те защитават закона, а той може да не съвпада с вашите интереси, а с тези на съседа ви! :!:
За вас ще работи само вашият адвокат! :!:

Скицата е нещо, което се променя с времето...
Очевидно е, че не става въпрос за София, а за околните общини.
В малкия град всички са братовчеди, а вие сте изключение. :wink:
zelen
Потребител

Мнениеот sadiata » 25 Окт 2009, 14:50

Гражданско процесуалния кодекс позволява да се предяви иск за оспорване истиноста на официален документ какъвто документ е скицата,издаването на скица е вид административна услега ,а обжалването на административните услуги става по реда на обжалване на индивидуалните административни актове по аргна параграф 8 от АПК
sadiata
Потребител

Назад към Административно право