Здравейте,
Явих се на търг за обществена поръчка за доставка на хранителни стоки. При отваряне на офертите се оказа, че юрист консулта на общината е подал грешна информация за попълване на документите и 3-ма от 4-мата кандидати са описали цените и в договорът(а не е трябвало). Цитирам " Комисията отвори постъпилите оферти и след като прегледа документите на участниците установи , че в три случая участниците са посочили предлаганата цена в договора, факт настъпил поради неточност в документацията по настоящата процедура.При изготвянето на самата документация и при индивидуализацията на грамажите на някои хранителни продукти не са посочени желаните грамажи.
Имайки в предвид тези факти и принципът на равнопоставеност на участниците - прекратявам настоящата процедура". Процедурата е прекратена по чл.39 ал.1, т.6 от ЗОП. Тази община за първи път прави обществена поръчка за тази услуга, а досега не знам как са избирали изпълнителят. Въпросът ми е - при положение че аз давам най-ниска цена от всички и 35% по ниска цена от досегашната на която са доставяли стоките през миналата година, и при положение че документите ми (а и на останалите участници)са попълвани така както е казал въпросният юрист-консулт на въпросната община, аз мога ли след обжалване на решението да подам иск за пропуснати ползи? В крайна сметка досегашният доставчик на стоките продължава да ги доставя на тези (според мен ) завишени цени и не се знае КОГА СЛЕД НОВА ГОДИНА ще има втори търг.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Анулиране на общ. поръчка - имат ли право?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Анулиране на общ. поръчка - имат ли право?
Ако правилно съм ви разбрал lero1, търгът е прекратен по чисто технически причини и вероятно ще бъде обявен и проведен нов... Иначе реултатите от него ще бъдат обжавани от загубилите и съдът ще го прекрати. След дълги протакания пак ще се стигне до нов търг. Вашите параметри в случая нямат значение. Те ще ви трябват за следващия търг.
Друг е въпросът какво ще се случи на виновното длъжностно лице за проблемите създадени на много хора.... По-скоро нищо
Друг е въпросът какво ще се случи на виновното длъжностно лице за проблемите създадени на много хора.... По-скоро нищо
- plamen_penev
- Активен потребител
Re: Анулиране на общ. поръчка - имат ли право?
За сега нищо друго не можете да направите. Изчакайте и би трябвало да бъде обявена нова процедура. А до тогава възложителят е длъжен да ви възстанови разходите, направени от вас за закупуване на документацията - в 14-дневен срок от решението за прекратяване. Иначе много правилно са си я прекратили, защото подобно изискване (за включване на цената в попълването на документацията, а не в отделен плик) си е направо безумие и все някой щеше да обжалва. А вие сигурно знаете, че щом предложената от вас цена е с 30% (или както е във вашия случай - с 35%) по-ниска от предложената от другите участници, комисията ще ви поиска обяснения...
А що се отнася за пропуснатите ползи, не мисля, че за сега имате основание да предявявате подобен иск. Според мен ще е налице липса на интерес, тъй като възложителят или ще трябва пак да обяви процедура със същия предмет след изтичане на съответните срокове, или да се откаже от услугата. Но няма как да възложи изпълнението й без процедура. Ако си го позволи (разбира се при положение, че се вмества в стойностните прагове, за които се изисква възлагането да стане с процедура), ще си понесе съответната отговорност...
А що се отнася за пропуснатите ползи, не мисля, че за сега имате основание да предявявате подобен иск. Според мен ще е налице липса на интерес, тъй като възложителят или ще трябва пак да обяви процедура със същия предмет след изтичане на съответните срокове, или да се откаже от услугата. Но няма как да възложи изпълнението й без процедура. Ако си го позволи (разбира се при положение, че се вмества в стойностните прагове, за които се изисква възлагането да стане с процедура), ще си понесе съответната отговорност...
- valdelina
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|