- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КАТ!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
КАТ!
Здравейте уважаеми дами и господа!
Моля отговорете ми с вашата компетентност, понеже аз не съм юрист
Съставиха ми АУАН, в който пише следното:
водача отказва да му бъде извършена проверка за употреба на алкохол с техн.средство и отказва да изпълни предписание за медицинско иследване.
Издаден талон за мед.изследване номер............
Като доказателство изех СУМПС Номер........ и талон с Номер....
написах: Възразявам и подписах акта!
Според Вас уважаеми дами и госпада издадат ли ми НП имам ли реални шансове в съда да спечеля и да отменят НП като изтъкна процесуални нарушения в АУАН??
Благодаря предварително!
Моля отговорете ми с вашата компетентност, понеже аз не съм юрист
Съставиха ми АУАН, в който пише следното:
водача отказва да му бъде извършена проверка за употреба на алкохол с техн.средство и отказва да изпълни предписание за медицинско иследване.
Издаден талон за мед.изследване номер............
Като доказателство изех СУМПС Номер........ и талон с Номер....
написах: Възразявам и подписах акта!
Според Вас уважаеми дами и госпада издадат ли ми НП имам ли реални шансове в съда да спечеля и да отменят НП като изтъкна процесуални нарушения в АУАН??
Благодаря предварително!
Последна промяна pimpel на 14 Сеп 2009, 22:46, променена общо 2 пъти
- pimpel
- Младши потребител
Re: ЩУРОТИИЙТЕ НА КАТ
Освен че не си юрист, не си и твърде грамотен. Съдът не гледа с добро око на шофиращите след употреба на алкохол и на отказващите проба, т. е. в повечето случаи НП при подобни нарушения се потвърждават.
- di_gb
- Младши потребител
След като сте отказали да Ви бъде извършена проверка относно употреба на алкохол, то не е нужно в АУАН да се конкретизира с кое точно техническо средство е щяла да бъде извършена. Конкретизацията на техническото средство е нужна СЛЕД извършването на проверката с оглед последваща проверка дали то отговаря на техническите изисквания за такова. В наредбата е записана процедурата по КОНСТАТИРАНЕТО на употреба на алкохол, а не отказът за проверка. Не е нужно в АУАН да е отразено от констатиращия орган субективната му оценка на Вашето състояние, като „видимо пиян”.
Не можете да докажете, че не Ви е издаван талон за медицинско изследване. Това можете да го докажете само по един начин, но сте изпуснали момента и няма да Ви обяснявам какъв е бил този начин.
Не можете да докажете злоупотреба със служебното положение на актосъставителя, но той може да докаже отказът Ви да бъдете изпробван с техническо средство за употреба на алкохол.
В абсолютно заблуждение сте, че наказващия орган може да изземе СУМПС само след влизане в сила на НП. Като принудителна административна мярка „временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач за срок до 6 месеца” може да бъде наложена при отказ на водач да бъде проверен с техническо средство или да даде кръв за медицинско изследване.
Съвет – купете си велосипед!
Не можете да докажете, че не Ви е издаван талон за медицинско изследване. Това можете да го докажете само по един начин, но сте изпуснали момента и няма да Ви обяснявам какъв е бил този начин.
Не можете да докажете злоупотреба със служебното положение на актосъставителя, но той може да докаже отказът Ви да бъдете изпробван с техническо средство за употреба на алкохол.
В абсолютно заблуждение сте, че наказващия орган може да изземе СУМПС само след влизане в сила на НП. Като принудителна административна мярка „временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач за срок до 6 месеца” може да бъде наложена при отказ на водач да бъде проверен с техническо средство или да даде кръв за медицинско изследване.
Съвет – купете си велосипед!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
А защо, след като бременната ти жена е била до теб и ти не би управлявал МПС след употреба на алкохол, си отказал да дадеш проба? Не съм фен на КАТ, но ако в случая си отказал да надуеш дрегера, не си дал кръв за изследване, то полицаите са си свършили работата.
Твое задължение е да дадеш проба за алкохол на съответните органи - не го ли направиш - има си санкция, сигурен съм че вече си я прочел в ЗДвП. В правото има един принцип - никой не може да черпи права от собственото си противоправно поведение.
Твое задължение е да дадеш проба за алкохол на съответните органи - не го ли направиш - има си санкция, сигурен съм че вече си я прочел в ЗДвП. В правото има един принцип - никой не може да черпи права от собственото си противоправно поведение.
- Ntriple
- Младши потребител
Щом си с такава богата "правна култура", би трябвало да знаеш, че санкцията за отказ е бая сурова, така че виж този който ти е писал възраженията да помисли какво ще те прави, иначе дълго време ще си извън съюза на автомобилиститите.
- analizatora
- Потребител
КАТ
Така, освен хули по мой адрес, друго не прочетох!!!
Помолих най-учтиво, но .....
Все пак уважаеми дами и господа, ако може да помогне някой, предварително му благодаря!!!
С уважение: pimpel
p.p. Не съм искал да обидя никой Вас, но Ви моля за помощ, защото колегата Ви, който ми написа възражението има вероятност да е в чужбина и тогава какво ще правя без адвокад?? Още веднъж категорично искам да Ви се извиня, ако с нещо съм обидил някой и да помоля за помощ!
Помолих най-учтиво, но .....
Все пак уважаеми дами и господа, ако може да помогне някой, предварително му благодаря!!!
С уважение: pimpel
p.p. Не съм искал да обидя никой Вас, но Ви моля за помощ, защото колегата Ви, който ми написа възражението има вероятност да е в чужбина и тогава какво ще правя без адвокад?? Още веднъж категорично искам да Ви се извиня, ако с нещо съм обидил някой и да помоля за помощ!
Последна промяна pimpel на 14 Сеп 2009, 22:47, променена общо 4 пъти
- pimpel
- Младши потребител
Добре, пич ти за какви ни мислиш, показваш неуважение към колегата, който се е захванал със случая, защо ти е да получаваш инфо от типа бла, бла вместо да си отидеш при него за да ти каже какво ще правите по нататък.
- analizatora
- Потребител
Чувал ли си за производство по уст. на адм. нарушение и производство по налагане на адм. наказание, за ЗАНН, за тежест на доказване и т.н. нещата не са толкова прости, за да може ти да излезеш от такъв проблем, през вратата на един юридически форум.
- analizatora
- Потребител
Добре, разбрах!!!
Пак казвам, съжелявам ако с нещо съм засегнал някой от Вас. Ако правоимащите преценят могат да изтъркат темата ми и профила ми.
Пак казвам, съжелявам ако с нещо съм засегнал някой от Вас. Ако правоимащите преценят могат да изтъркат темата ми и профила ми.
- pimpel
- Младши потребител
Само една илюзия искам да ти убия още от сега, разбира се без да те плаша, не очаквай от адм. наказващя орган да прекрати преписката, насочи усилията и средствата си към обж.на НП, като пак ти казвам както глобата, така и лишаването ще са доста високи, имаш интерес да обжалваш при всички случаи, случая ти е за адвокат, без съмнение.
- analizatora
- Потребител
Тази тема я обсъждахме вече тук доста подробно... Не ми се търси сега... И стигнахме до единодушното становище, че шофьора няма никакво законово основание да откаже проба за алкохол. Никакво!
Не сте засегнал никого pimpel. Просто тук никой не обича пияните шофьори, а друга причина да откажете проверката с дрегера (отнема по-малко време от отказа за проверка!) май не само аз не се сещам...Но това вече е в категорията "морални"...
Не го заблуждавайте, analizatora. Сигурен съм знаете, че и дузина адвокати да си наеме питащия, няма начин да се измъкне от наказание... Дори и да се промъкне на първата инстанция, което е повече от невероятно, на втората просто няма начин!
Пак казвам, съжелявам ако с нещо съм засегнал някой от Вас.
Не сте засегнал никого pimpel. Просто тук никой не обича пияните шофьори, а друга причина да откажете проверката с дрегера (отнема по-малко време от отказа за проверка!) май не само аз не се сещам...Но това вече е в категорията "морални"...
analizatora каза:
... имаш интерес да обжалваш при всички случаи, случая ти е за адвокат, без съмнение.
Не го заблуждавайте, analizatora. Сигурен съм знаете, че и дузина адвокати да си наеме питащия, няма начин да се измъкне от наказание... Дори и да се промъкне на първата инстанция, което е повече от невероятно, на втората просто няма начин!
- plamen_penev
- Активен потребител
Ясно ли ви е сега! Рече и отсъди!
pimpel, получите ли си НП- веднага при колега, който наистина се занимава с такива дела, че ако дадете вяра на написаното, тук, ще се наложи реално на трупчета да положите МПС-то си.
Нищо не се знае.
И, Пенев- мога да откажа тест с дрегер- съвсем законно.
pimpel, получите ли си НП- веднага при колега, който наистина се занимава с такива дела, че ако дадете вяра на написаното, тук, ще се наложи реално на трупчета да положите МПС-то си.
Нищо не се знае.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g загатна:
Голословно твърдение, което отнесено към водача, се съмнявам, че ще се наемеш да докажеш, poli_g
- plamen_penev
- Активен потребител
Колега Пенев, всеки водач има право да откаже да бъде изпробван за алкохол. Този отказ може да бъде обусловен от редица причини – например неприятни асоциации при издишване на въздух в Алкотеста, съмнения за многократно употребен накрайник на Алкотеста и др. Именно отказът на водача да бъде изпробван се счита за административно нарушение по чл. 174, ал.3 от ЗДП. Както каза Поли, законно мога да откажа проба с дрегер и законно ще си понеса глобата за този отказ.
Ето и едно интересно съдебно решение за подобен случай. Показателен как пада АУАН когато някой не си свърши работата.
http://rs-karlovo.com/Nakazatelni_dela/ ... /58_08.doc
Пимпел, не всичко е загубено, особено ако АНО е РПУ К....во.
Ето и едно интересно съдебно решение за подобен случай. Показателен как пада АУАН когато някой не си свърши работата.
http://rs-karlovo.com/Nakazatelni_dela/ ... /58_08.doc
Пимпел, не всичко е загубено, особено ако АНО е РПУ К....во.
-
andy70 - Потребител
Ти още ли го правиш?!
И накрайника се сменя преди всяка употреба! В присъствието на водача.
И накрайника се сменя преди всяка употреба! В присъствието на водача.
- Гост.
- Старши потребител
Поли, скъпа, за накрайниците - мога да ти кажа, че съм виждал накрайници, ползвани поне две години. Смяната пред водача е сръчност на ръцете.
-
andy70 - Потребител
andy70 написа:Поли, скъпа, за накрайниците - мога да ти кажа, че съм виждал накрайници, ползвани поне две години. Смяната пред водача е сръчност на ръцете.
Е, сега ще разбереш защо е отказал да бъде тестван.
Показателно! Винаги еволюираш...
п.п. Ще се допълня, очаквайки следващият ти пост- има право да откаже тест с дрегер, при това съвсем законно, но не на това основание. Прочети, знам, че ще го сториш и ще ме разбереш. Анди! Слънце.
- Гост.
- Старши потребител
Да, има само едно законово основание да откаже да бъде изпробван за алкохол - когато полицейският орган, който го е спрял, няма правомощията да осъществява контрол по ЗДвП. Не всички униформени служители от състава на МВР имат правомощията да осъществяват контрол по ЗДвП.
Но мисля, че тук случая не е такъв.
Но мисля, че тук случая не е такъв.
-
andy70 - Потребител
Назад към Административно право
|
|