- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА-КОИ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
61 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА-КОИ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН?
Здравйте!
Бездомните кучета са проблем,който се прехвърля от инстанция на инстанция.Кои е отговорен за обикалящите глутници в кварталите на София?
Колко пострадали трябва да има за да се вземе решение,и всъщност кой,трябва да го вземе?Процедурата доколкото разбрах е кастриране на бездомните кучета и връщането им отново на мястото където са открити.Звъня от няколко дни на Екоравновесие-но никой не вдига телефона.Свързах се с дама,която е от център за кастриране на кучетата,но освен обещание,че следващата седмица ще провери дали са обезпаразитени и кастрирани бездомниците,друго няма да направи.Посъветва ме да не се страхувам от глутницата живееща до блока ми...
Играещи деца,често са нападани,жена с разширени вени беше нахапана... и как да намериш начин да не се страхуваш?А и защо трябва да се приспособявам и да живея в близост до бездомни кучета?Какво бихте ме посъветвали?
Бездомните кучета са проблем,който се прехвърля от инстанция на инстанция.Кои е отговорен за обикалящите глутници в кварталите на София?
Колко пострадали трябва да има за да се вземе решение,и всъщност кой,трябва да го вземе?Процедурата доколкото разбрах е кастриране на бездомните кучета и връщането им отново на мястото където са открити.Звъня от няколко дни на Екоравновесие-но никой не вдига телефона.Свързах се с дама,която е от център за кастриране на кучетата,но освен обещание,че следващата седмица ще провери дали са обезпаразитени и кастрирани бездомниците,друго няма да направи.Посъветва ме да не се страхувам от глутницата живееща до блока ми...
Играещи деца,често са нападани,жена с разширени вени беше нахапана... и как да намериш начин да не се страхуваш?А и защо трябва да се приспособявам и да живея в близост до бездомни кучета?Какво бихте ме посъветвали?
- maya_madjarova
- Младши потребител
Re: БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА-КОИ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН?
Никой ли няма кометари?
- maya_madjarova
- Младши потребител
maya_madjarova каза:
Никой ли няма кометари?
Уважаема maya_madjarova! Признавам, че като прочетох преди много време темата ви в главата ми премина поговорката "Всичко Мара втасала, па се препасала" и сега се срамувам от себе си! Защото в действителност проблема не е актуален в моя квартал, но е наистина важен на други места. Сега загрях, че всъщност вие не спамите във форума, а искате като гражданин, частица от всички граждани, да направите нещо, но не знаете какво...
Не мога да ви кажа каква е технологията. Никога не съм се занимавал с проблема с кучетата, а и не съм юрист, та да поназнайвам повечко. Сигурно има хора, които са правили нещо, но те или не влизат в този форум или са прогонени от тук от някои "ортодоксални" форумци... Не всеки издържа на невъздържани обиди...
Ще ви кажа, обаче, какво бих направил аз, ако трябва да решавам този проблем: първо бих открил най-високата държавна институция, чието задължение е да работи по този въпрос. После бих поискал писмено от тази институция да извърши конкретно необходимите действия (чл. 256 от АПК). Когато изтече срока, бих завел дело в Административния съд срещу началника й за бездействие. След като органа не изпълни вече съдебно решение бих подал сигнал до съда за неизпълнение на съдебно решение (чл. 304 от АПК). Повярвайте ми! Персонална глоба дори от мизерните за тези служители 200 лв. прави чудеса! Виждал съм го... Разбира се, може да не се стигне до там...
Така се прави в правовата държава! Може би има и други начини, но аз не ги знам. Този обаче е напълно в прерогаривите на гражданското общество и според мен достатъчно ефективен. Ще опитате ли?
Пожелавам ви успех! Важно е за мнозина.
ПП Забравих да ви предупредя. Ако тръгнете по този път - не се поддавайте на благи приказки и устни обещания от разни държавни служители. Безполезно е от гледна точка на каузата!
- plamen_penev
- Активен потребител
Благодаря,за отговора Ви г-н Пенев!
Ето какво зная до момента по-този проблем.
Писменно отправих молба до община "Подуене"- за премахване на кучетата от района.Не само аз, съм писала,има много пострадали в квартала...Писменният им отговор бе,препращане на информацията до Екоравновесие,които пък,от своя страна нищо не направиха.Открих телефон на службата,и разбрах,както и от други източници,че кучетата не се отстраняват от района в който са се настанили,а само се обезпаразитяват и кастрират./което не променя нравите им.../Проблема на район "Подуяне е,че ако бездомни кучета са намерени в друг район,след кастрирането им в "дом за кучета",службата "връща" кастрираните кучета предимно в района на "Подуяне",спестявайки гориво....примерно..,но ходи го доказвай в съда!Ето защо районът ви е без кучета
Бях шокирана от телефонен разговор,с жена от Екоравновесие,която ми обясни,че в България законът защитава бездомните кучета и,че те имат правото свободно да обитават кварталите на населените места.Необходимо е да са кастрирани и обезпаразитени,започна да ми обяснява как да не се страхувам и колко мили са кученцата.../бремненна в 8-ми месец бях нападната от куче...дали не ме е е страх!и още как!/
Ако има закон които защитава бездомните кучета,като им дава право да се разхождат навсякъде, тогава ще си губя времето да пиша или съдя някоя си институция, иначе идеята Ви е добра,благодаря!Бих опитала всичко и още как!
Ето какво зная до момента по-този проблем.
Писменно отправих молба до община "Подуене"- за премахване на кучетата от района.Не само аз, съм писала,има много пострадали в квартала...Писменният им отговор бе,препращане на информацията до Екоравновесие,които пък,от своя страна нищо не направиха.Открих телефон на службата,и разбрах,както и от други източници,че кучетата не се отстраняват от района в който са се настанили,а само се обезпаразитяват и кастрират./което не променя нравите им.../Проблема на район "Подуяне е,че ако бездомни кучета са намерени в друг район,след кастрирането им в "дом за кучета",службата "връща" кастрираните кучета предимно в района на "Подуяне",спестявайки гориво....примерно..,но ходи го доказвай в съда!Ето защо районът ви е без кучета
Бях шокирана от телефонен разговор,с жена от Екоравновесие,която ми обясни,че в България законът защитава бездомните кучета и,че те имат правото свободно да обитават кварталите на населените места.Необходимо е да са кастрирани и обезпаразитени,започна да ми обяснява как да не се страхувам и колко мили са кученцата.../бремненна в 8-ми месец бях нападната от куче...дали не ме е е страх!и още как!/
Ако има закон които защитава бездомните кучета,като им дава право да се разхождат навсякъде, тогава ще си губя времето да пиша или съдя някоя си институция, иначе идеята Ви е добра,благодаря!Бих опитала всичко и още как!
- maya_madjarova
- Младши потребител
Ако отворите пресата ще видите за нападения на хора над хора, много повече от тези на животни над хора.
Според мен нападателите (хора) следва да бъдат заловени, после обезпаразитени, после кастрирани и ако никой не ги потърси до 3 дни ... ясно какво!
Тази тема за животните и хората-животни ми е любима.
С какво, към авторката на темата, смятате, че едно животинче има или следва да има по-малко права от вас, респективно нас, макар че за мен истинска, разумна, обмислена и жестока заплаха може да бъде само човек.
Според мен нападателите (хора) следва да бъдат заловени, после обезпаразитени, после кастрирани и ако никой не ги потърси до 3 дни ... ясно какво!
Тази тема за животните и хората-животни ми е любима.
С какво, към авторката на темата, смятате, че едно животинче има или следва да има по-малко права от вас, респективно нас, макар че за мен истинска, разумна, обмислена и жестока заплаха може да бъде само човек.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Недейте така сега diaida ! Какво "право" е това да ръфаш децата на хората? И на кой човек е дадено такова "право"? И аз съм са хуманно (или как да се каже?) отношение към животните, ама всичко с мярка!
А в темата: нека се щурат кучетата по градища и села! Но ако не заплашват живота и здравето на човеците! Първо сме ние, а после животните и растенията. И това не е егоизъм, а проста еволюция. Ако има начин (казват чрез кастриране?) да бъдат овладени агресивността и популацията на животните, значи този начин трябва да бъде приложен. Ако начинът е пълно унищожение, то в името на човешкия род, той трябва да бъде приложен. Нека специалистите, а не сълзливите любители на "кучешките права" определят начина! И ако някой човек, чието задължение по причина получаваната заплата е да го прилага, а той не го прави по независимо какви причини, то този човек, казвам, трябва да бъде ЗАСТАВЕН по законен начин да си върши работата. Или да напусне и неговата заплата да я взема друг, който знае и може. Никой не наема фаянсаджия да му поправя микровълновата печка, нали? Така я виждам аз тази работа с кучетата.
doc03! Наистина се радвам, че сте имал не само пистолет, но и смелост и сте нямал проблеми след успешната защита на човешкото дете!
А в темата: нека се щурат кучетата по градища и села! Но ако не заплашват живота и здравето на човеците! Първо сме ние, а после животните и растенията. И това не е егоизъм, а проста еволюция. Ако има начин (казват чрез кастриране?) да бъдат овладени агресивността и популацията на животните, значи този начин трябва да бъде приложен. Ако начинът е пълно унищожение, то в името на човешкия род, той трябва да бъде приложен. Нека специалистите, а не сълзливите любители на "кучешките права" определят начина! И ако някой човек, чието задължение по причина получаваната заплата е да го прилага, а той не го прави по независимо какви причини, то този човек, казвам, трябва да бъде ЗАСТАВЕН по законен начин да си върши работата. Или да напусне и неговата заплата да я взема друг, който знае и може. Никой не наема фаянсаджия да му поправя микровълновата печка, нали? Така я виждам аз тази работа с кучетата.
doc03! Наистина се радвам, че сте имал не само пистолет, но и смелост и сте нямал проблеми след успешната защита на човешкото дете!
- plamen_penev
- Активен потребител
Г-це Diada!Искренно Ви пожелавам да не Ви нападнат бездомни кучета отивайки на работа...аз съм се катерила на скеле-за отрицателно време,в студена зимна сутрин ...бях нападната от глутница кучета и само близостта ми до натрупани железа ме спаси от нахапване...после бременна бях нападната...и лошо...започнах да се страхувам...много ме страх...много....Преди нападението не изпитвах никакви притеснения...Родителите ми отглеждат две кучета-овчарска порода...знам какво е домашен любимец.Но бездомните кучета,съжалявам трябва да се вземат мерки-просто е безобразие!Видях как бе нападната жена с разширени вени на краката....внезапно...,но тя нямаше пистолет да се защити...Съгласна съм,че животинките не са виновни,но е факт,че хората са се развили до степен,за да управляват животните...Това,че и в нас "животинското" надделява,също е факт...Как бихте реагирали,ако милите животинки не са сладки кученца,а например тигри...или по-добре лъвове...бездомни...спящи под колата Ви!WOW!Побиват ли Ви тръпки?Лъвчето пред вратата на дома Ви дали е закусило?Извинете ме...надявам се да не съм Ви нагрубила,просто емоцията от нападение на куче е незабравима,аз наистина не зная какво да се направи,какво предлагате Вие?
- maya_madjarova
- Младши потребител
Аз предлагам, maya_madjarova, да се изградят модерни центрове за отглеждане на безстопанствени кучета и котки. Както има средства за изграждане на много други неща (в това число и много безполезни), така ще се намерят и такива за подобни центрове. 80% от организациите за закрила на животните си направиха вилаети, а не успяха да заделят някой лев или да съберат, активизирайки се. Или не са къадърни да го направят или някой бърка в буркана, но не облизва само пръста.
В тези центрове животните могат да бъдат отглеждани, а всеки би могъл да си вземе кученце или коте от там, още повече, ако иска да подпомогне дейността и идеята. Любителите на животни, вместо само да пищят в медиите и във форумите (в това число и аз) ще имат възможност на практика да помогнат доброволно и работейки безплатно кой колкото може в тези места. Веднъж изградени центровете, останалото е въпрос на координация, добро желание и упоритост. А, дарители и хора готови да помогнат с труд и усилия, винаги ще се намерят и тук и в чужбина.
Това бих направила ...
п.п. Разбирам ужаса който сте преживели. Мен самата са ме хапали дори циркови маймуни едва не ми замина показалеца, който сега размахвам в тяхна защита, но по-скоро исках да кажа, че това не зависи от животното, то прави това което му диктуват инстинктите. По-важна е координацията и мерки които може да предприеме човека, за да предотврати подобни инциденти, в качеството му на по-висш в хранителната верига
В тези центрове животните могат да бъдат отглеждани, а всеки би могъл да си вземе кученце или коте от там, още повече, ако иска да подпомогне дейността и идеята. Любителите на животни, вместо само да пищят в медиите и във форумите (в това число и аз) ще имат възможност на практика да помогнат доброволно и работейки безплатно кой колкото може в тези места. Веднъж изградени центровете, останалото е въпрос на координация, добро желание и упоритост. А, дарители и хора готови да помогнат с труд и усилия, винаги ще се намерят и тук и в чужбина.
Това бих направила ...
п.п. Разбирам ужаса който сте преживели. Мен самата са ме хапали дори циркови маймуни едва не ми замина показалеца, който сега размахвам в тяхна защита, но по-скоро исках да кажа, че това не зависи от животното, то прави това което му диктуват инстинктите. По-важна е координацията и мерки които може да предприеме човека, за да предотврати подобни инциденти, в качеството му на по-висш в хранителната верига
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida каза:
По-важна е координацията и мерки които може да предприеме човека, за да предотврати подобни инциденти, в качеството му на по-висш в хранителната верига
Всъщност за това става дума в темата diaida
Иначе красивите мечти за свободно даряващи част от труда си усмихнати хора, които се грижат за щастливите кученца в луксозни "центрове" и по този начин вършат работата на още по-щастливите държавни чиновници, които трябва да защитават живота и здравето на данъкоплатците предвид естеството на работата си, лично на мен, нека не ми се обиждат "летящите из облаците" мечтатели, ми се струва доста детинско... Аз плащам данъци, храня заедно с колегите си данъкоплатци тези чиновници с точно определена цел, а в допълнение от мен се очаква да им върша и работата ли? Защо да го правя? Не е ли по-правилно да си наема друг изпълнител?
- plamen_penev
- Активен потребител
Прав сте, но докато дойде "другия изпълнител" какво да правим ?! А и каква е гаранцията, че и новият няма да е като стария, което ще разберем след още 4 години изобщо ... въртим се н някаква спирала и вместоа да чакаме, да се трепем и да подскачаме пред парламента по-добре да се опитаме сами по някакъв начин да си помогнем. Като започнем да си помагаме сами за всичко и имаме черно на бяло как е станало можем съвсем спокойно да спрем да плащаме на държавата каквото и да било, след като не се грижи. Много отдавна във Франция, ако поемеш сам издръжката на твой роднина те освобождават от някои данъци. В Турция пенсионерите си събират касовите бележки от покупки на основни хранителни продукти и други разходи и на края на месеца им връщат в кеш към пенсиите надвзетото ДДС. А, тук един закон за дарителството не можем да приемем. Вече 18 години минаха от "промяната", дет ни задуха, то ни отвя ...
Много можем да мечтаем, мечтите винаги изглеждат детински, но като само това ни остана, какво друго да правим ?! Излязоха и протестиращи, помляха ги от бой, един ако не се лъжа почина, обвиниха, че е имало подстрекатели и не знам още какви ... на никой не му се ходи с разцепена глава.
Сега какво следва ... какво да правим се питам и аз?
Много можем да мечтаем, мечтите винаги изглеждат детински, но като само това ни остана, какво друго да правим ?! Излязоха и протестиращи, помляха ги от бой, един ако не се лъжа почина, обвиниха, че е имало подстрекатели и не знам още какви ... на никой не му се ходи с разцепена глава.
Сега какво следва ... какво да правим се питам и аз?
-
Има си хора за всичко и нито един от проблемите не е маловажен. Не мога да ги класирам по приоритет. Всичко е важно, болните деца, здравите деца без родители ... преди всичко децата, после всичко останало. Само това самочувствие, че сме върховни във веригата винаги ме дразни. Пак ще цитирам един философ (по памет) "Човек е нищо, погледнат от звездите и всичко, ако го погледнеш в очите!".
Доки, добре че пистолетите попадат и в разумни ръце, освен всичко друго.
А, за гласуването не знам кой ще гласува, ама аз се чувствам, като гладник пред кофа за боклук. Каквото и да извадя ще е мръсно, въпроса е кое е по-хранително (егати сравнението! ) но това ми хрумна в първия момент.
Доки, добре че пистолетите попадат и в разумни ръце, освен всичко друго.
А, за гласуването не знам кой ще гласува, ама аз се чувствам, като гладник пред кофа за боклук. Каквото и да извадя ще е мръсно, въпроса е кое е по-хранително (егати сравнението! ) но това ми хрумна в първия момент.
-
Ами върховни във веригата сме , какво да направим и моделираме
света по наше желание.
Сега какво да върнем обратно и изкоренения вирус на едрата шарка ли?
/макар че вирусите не са точно живи организми/
Пък за кучетата ако ги погнеш се надигат екозащитници,обаче ако стане
беля и някой трябва да плаща никой не се наема,единствено понякога
общините го отнасят и то с триста зора.
света по наше желание.
Сега какво да върнем обратно и изкоренения вирус на едрата шарка ли?
/макар че вирусите не са точно живи организми/
Пък за кучетата ако ги погнеш се надигат екозащитници,обаче ако стане
беля и някой трябва да плаща никой не се наема,единствено понякога
общините го отнасят и то с триста зора.
- vetre
- Потребител
Не давайте бела Неда на общинска вяра!
http://www.vbox7.com/play:a89a5514
http://www.vbox7.com/play:a89a5514
-
diaida каза:
Прав сте, но докато дойде "другия изпълнител" какво да правим ?! А и каква е гаранцията, че и новият няма да е като стария, което ще разберем след още 4 години изобщо ...
В тази тема си говорим за изпълнителната власт. Не е работа на Станишев или Доган или на "царьот" или Президента, почитаема diaida, да кастрират кучета или да строят приюти за тях. В България има огромно количество държавни служители, които са си такива независимо от това кой гласува в момента в Народното събрание. Тяхната работа не е да правят висша политика, а просто да вършат разни дребни и прости нещица в полза на обществото. Като например да кастрират кучета или да запълват дупките по пътищата или да зареждат болниците с лекарства и апаратура, та когато на някой човек му спре сърцето да има дефибрилатор да му го пуснат отново... И когато, казвам някой от тези хорица не си върши работата трябва да бъде ПРИНУДЕН да я върши или да си взема шапката и да се махка!
В ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА, почитаема diaida, това се прави ЧРЕЗ СЪДА. Вярвам, че го знаете... Не чрез анархистични мечти и волни пожертвувания! Държавата като организация, колкото и да не ни харесва, се е наложила през вековете като форма на общо живеене на големи групи от хора. След Платон са написани купища книги от учени хора за нейните задача, структура и функциониране и поне за сега опитите за разпокъсването й на по-малки самоуправляващи се общности не ми е известно да са дали положителен резултат. Дори федерациите не са общностите в научно необоснованите мечти на анархистите.
Та тази Държава, казвам, има за задължение да пази живота и здравето на гражданите си. За целта тя си има органи, които в нашия случай просто не си вършат работата. Какво да сменим? Хората в органите или Президента на Републиката? На мен ми се вижда просто...
Иначе в идеите на анархизма, които видимо изповядват всички радетели на "закона за даренията" има някаква добра нишка. Много тънка обаче! Защото колкото и пари да похарча за милостиня по улиците, телешкото месо в магазините няма да стане повече. Колкото и sms-и да пратя, мизерстващите дечица няма да намалеят. Колкото и касички да разположите по улиците, кучетата ще продължават да хапят почтено плащащи към ДЪРЖАВАТА данъците си. Идеята да решаваме проблемите на общвството в условията на държавна организация чрез волни пожертвувания не е смешна - ВРЕДНА Е и трябва да бъде ако не преследвана, то поне заклеймявана от мислещите със собствената си глава.
Борба, казвам пак, с мърляви държавни служители трябва да се води и в ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА начинът е един - В СЪДА! maya_madjarova очевидно го разбира.
- plamen_penev
- Активен потребител
Всичко което казвате е логично, само с последните няколко неща не мога да се съглася (тези, относно дарителството). Ако едно детенце, нуждаещо се от спешна медицинска помощ или интервенция и родителите му чакат мин. на здравеопазването 75 дни да даде становище и да вземе решение, мислите ли че болестта и природата ще чакат.
Към съда ли да се обърнат и колко още време ще чакат?
Дарителство е имало от край време, не смятам, че има нещо лошо имащия да помогне на нямащия и нуждаещ се.
Разгледайте, ако имате време този сайт. http://www.save-darina.org/content/view/512/1/
В него има документи, молби, всичко от което ще се убедите, че няма ответна адекватна и своевременна реакция и действия от МЗ. Какви дела ще заведат родителите не знам, но на тези хора хич не им е до това, когато всяка секунда детенцето им гасне пред очите. Именно за това търсят помощ, а някои благородни хора им помагат.
Хубаво сте го написал всичко това по-горе, но за съжаление действителността е друга.
Когато разгледате сайта и се запознаете с фактите, твърдението ви в контекста на конкретния проблем с болните деца, а именно: "ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА начинът е един - В СЪДА!" ще звучи меко казано не на място.
Към съда ли да се обърнат и колко още време ще чакат?
Дарителство е имало от край време, не смятам, че има нещо лошо имащия да помогне на нямащия и нуждаещ се.
Разгледайте, ако имате време този сайт. http://www.save-darina.org/content/view/512/1/
В него има документи, молби, всичко от което ще се убедите, че няма ответна адекватна и своевременна реакция и действия от МЗ. Какви дела ще заведат родителите не знам, но на тези хора хич не им е до това, когато всяка секунда детенцето им гасне пред очите. Именно за това търсят помощ, а някои благородни хора им помагат.
Хубаво сте го написал всичко това по-горе, но за съжаление действителността е друга.
Когато разгледате сайта и се запознаете с фактите, твърдението ви в контекста на конкретния проблем с болните деца, а именно: "ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА начинът е един - В СЪДА!" ще звучи меко казано не на място.
-
diaida каза:
Ако едно детенце, нуждаещо се от спешна медицинска помощ или интервенция и родителите му чакат мин. на здравеопазването 75 дни да даде становище и да вземе решение, мислите ли че болестта и природата ще чакат.
Тук е неразбирането, мисля... Вие (и не само вие!) diaida обръщате тотално "причината" и "следствието". Като в историята с Инспектората по ЗСВ: понеже съществуващия не работел - създадоха втори! С нашите пари, разбира се... Това което наблюдаваме около себе си през последните 20 години и което сами създадохме с действие или бездействие е една болна държава! Дълг на гражданското общество е да направи така, щото съществуващите фондове (а такива има и парите в тях не се оползотворяват!) и осигуряващите ги държавни служители (тук министъра няма много общо!) да работят за "болното детенце", а не родителите му да клечат на "площад Централен" или пред "ресторант Империал" с протегната за милостиня ръка и да разчитат на пълните кесии на хора, за които много често чуждото страдание не струва пукната пара... Това няма как да стане, ако им вършим работата на тези служители с волните си пожертвувания... Ама наистина ли не разбирате какво говоря?!
Без да ставам подробен, понеже и вие diaida прибягнахте в аргументацията си до него, ще го спомена (без да засягам криминалните аспекти!) и това грозно хаотично явление - просията по всякъкви възможни начини на пари за лечението на "болни детенца". Малка част от тях наистина не могат да бъдат лекувани от българските лекари и следва да получат от нашите пари, намиращи се в съответния фонд, за да бъдат лекувани в чужда страна. В голямата част от случаите си имаме перфектни специалисти, но родителите не им вярват (защо ли?) и искат точно тяхното болно детенце да бъде лекувано в "странство". Спомнете си трагедията с Мануела... Какво? Излекуваха ли я срещу купищата пари "чуждите корифеи"? Нашите лекари по нищо (освен по заплатите си) не отсъпват на лекарите по света!
В случая с кучетата: да! те са заплаха за гражданите и тези граждани (всички ние!) трябва да видим кой не си е свършил работата и да го принудим този наш служител да си я свърши! Така ще си подредим държавата, а не чрез палеативни и определено безсмислени щурания, които решават битката, но не и войната... образно казано.
- plamen_penev
- Активен потребител
към doc03
Нека не бъда разбрана погрешно, кучетата не са приоритет в никакъв случай, разбира се, че има хиляди много важни проблеми.
Просто темата беше за кучетата, а отиде в разни посоки и това е нормално. Започва се от един проблем, а се оказва, че всъщност е един от многото и търсейки причината пък излиза, че коренът на проблема е бил един и същ.
Нека не бъда разбрана погрешно, кучетата не са приоритет в никакъв случай, разбира се, че има хиляди много важни проблеми.
Просто темата беше за кучетата, а отиде в разни посоки и това е нормално. Започва се от един проблем, а се оказва, че всъщност е един от многото и търсейки причината пък излиза, че коренът на проблема е бил един и същ.
Последна промяна diaida на 17 Май 2009, 00:43, променена общо 1 път
-
plamen_penev, няма да коментирам, просто влезте във форума на дари на ... и я развийте на родителите на болните деца цялата тази теория!
-
doc03 каза:
Преди един ден пребиха едно момиче ...
Ами пак за това говорим! Кучета, роми, "бели" бандюги, "бели якички"... Размножили са се до немай-къде, защото някой не си е свършил работата и, което е по-лошо - продължава да не си я върши! Природен закон... глутницата заема целия ареал, който може да покрие чрез размножаване и в който не среща съпротива ...
Знам, че има много отделни граждани и цели граждански сдружения, които се опитват да направят нещо срещу бездействието на държавните структури, но сме очевидно недостатъчно... Трябва да рипа не само нахапания от кучета (роми, "бели" бандюги,"бели якички"...) а всички! Ако не можем да уволним некадърника, можем поне да пискаме яко... докато на някой "висш имперски чиновник" му писне и вземе че го уволни.
Лесно е diaida да се откажеш от правата си и да заровиш поглед в социопатологията, но това не помага...
- plamen_penev
- Активен потребител
Не знам, Пенев, аз действам в малкия кръг на внимание. Не съм създадена за дела с мащабнен размах, способни да променят изоснови нещата. За мен не е важно какво казва правото, а какво е правилно. Правилното е да помогна с каквото мога и ако мога, разбира се.
Няма вече да рипам и да пискам, защото рипах и писках още в студентските години, а тя каква стана ?! От рипащи младежи май ще се пенсионираме с рипащи бастуни, а и тези след нас ще порипат, докато му "дойде времето".
В малкия кръг първо да се огледаме - да не подритваме кашона паднал до кофата, няма да се строшим, ако го повдигнем и го хвърлим, да пуснем, макар и 1 стотинка в шапката на бедния, да не си заключваме вратите, докато обират, убиват или отвличат съседа и т.н. ...
Мащабното и глобалното не е за мен. Все още имам много да възпитавам и да уча, както себе си, така и детето си и в малкия кръг, хората около мен. Не ме бива за друго, нито ще се кандидатирам за министро, ни за депутат ...
Няма вече да рипам и да пискам, защото рипах и писках още в студентските години, а тя каква стана ?! От рипащи младежи май ще се пенсионираме с рипащи бастуни, а и тези след нас ще порипат, докато му "дойде времето".
В малкия кръг първо да се огледаме - да не подритваме кашона паднал до кофата, няма да се строшим, ако го повдигнем и го хвърлим, да пуснем, макар и 1 стотинка в шапката на бедния, да не си заключваме вратите, докато обират, убиват или отвличат съседа и т.н. ...
Мащабното и глобалното не е за мен. Все още имам много да възпитавам и да уча, както себе си, така и детето си и в малкия кръг, хората около мен. Не ме бива за друго, нито ще се кандидатирам за министро, ни за депутат ...
-
61 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Административно право
|
|