начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

репатрация

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

репатрация

Мнениеот ivan2 » 30 Сеп 2008, 10:19

Колеги, здравейте!
Искам да ви помоля за становище и помощ във връзка с мое дело, което съм завел срещу "паяците".
Беше ми вдигната колата. Подадох жалба в съда за отмяна на ПАМ, с граждански иск за присъждане на вреди. Иска подадох срещу общината. Това ми е ответника и по жалбата срещу ПАМ, и по гражданския иск. По делото се приложи информация относно служебното правоотношение на полицая, автор на ПАМ. Оказа се, че е назначен от Директора на ОДП, и е на работа в ОДП. Сега се колебая относно процесуалната правосубектност на ответника по гражданския иск - дали е надлежна страна? Всъщност считам, че не е, тъй като общината не носи отговорност в случая. Акта - ПАМ, е издаден от съответния административен орган, и той, респ.службата, на която е подчинен, носи отговорност. Общината е възложила на "ОБщинска охрана" ЕАД извозването, но и това ЮЛ не носи отговорност, тъй като е изпълнявала заповед на полицая. Въпроса ми към колегите е: Към кого да предявя гражданския си иск?
Моля за вашето съдействие и солидарност. ОБЕЩАВАМ да публикувам резултатите от делото, като стъпка към по-"масирано" противодействие на произвола на тези самозвани пазители на реда.
ivan2
Потребител

Re: репатрация

Мнениеот Inspector_MBP » 30 Сеп 2008, 20:01

ivan2 написа: Подадох жалба в съда за отмяна на ПАМ, с граждански иск за присъждане на вреди. Иска подадох срещу общината. Това ми е ответника и по жалбата срещу ПАМ, и по гражданския иск. По делото се приложи информация относно служебното правоотношение на полицая, автор на ПАМ. Оказа се, че е назначен от Директора на ОДП, и е на работа в ОДП.

Е, Вие нали не очаквахте, полицаят да е служител на общината ??? :shock: :shock: :shock:

Няма да коментирам по нататък, и ще Ви пожелая успех в диренето на Вашите права и противодействието на "самозваните" люде от всякаква възраст, пол и зантятье.

Все пак, би ми било много интересно да видя как сте формулирал жалбата и иска си срещу общината. Също, на какво основание считате наложената ПАМ за незаконосъобразна, за какви вреди и в какъв размер е претенцията Ви.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Re: репатрация

Мнениеот vetre » 02 Окт 2008, 19:26

полицая затова е в екипа на паяка защото той узаконява вдигането на автомобила.
значи има логика той да отговаря на вредите ако е действал незаконосъобразно.
а на мен ми е любопитно какви доказателства имате че колата е отнесена
неправилно
vetre
Потребител

Назад към Административно право