Моля за професионален съвет от страна на юристи, за да разбера мога ли да се боря срещу корумпираните служители на Инспекция по труда. Собственик съм на Консултантска Агенция за Управление на Човешките Ресурси и подлежа на проверки от страна на инспекция на труда когато и да е. След неколкократни безуспешни опити да открият нередности, незнайно как решиха да напишат акт на мен самата за това, че службата по трудова медицина, с която имам договор за обслужване, все още не ми е представила в писмен вид оценка на риска. Моля, посъветвайте ме каква е юридическата база за налагане на наказание на конкретно лице при сключен договор с трето лице, което си върши работата не проформа, а това разбира се отнема технологично време.
ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА ПИША ВЪЗРАЖЕНИЯ, СЛЕД ТОВА ДА ОБЖАЛВАМ АКО СЕ СТИГНЕ ДО НАКАЗАТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО ИЛИ???? КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ - ДА МАХНА С РЪКА ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНО И ДА ЗАПОЧНА ДА ИМ ДАВАМ РУШВЕТИ ЗА ДА НЕ МЕ ЗАКАЧАТ ПОВЕЧЕ?
ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯ КЪМ СТАДНИЯ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ НА БЪЛГАРИТЕ??????
Благодаря Ви предварително за съдействието.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 16:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НЯМА ДА СЕ ОТКАЖА ДА СЕ БОРЯ СРЕЩУ НЕПРАВОМЕРНИ ДЕЙСТВИЯ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: НЯМА ДА СЕ ОТКАЖА ДА СЕ БОРЯ СРЕЩУ НЕПРАВОМЕРНИ ДЕЙСТВИ
моето мнение е да обжалвате
напишете точно какво са написали в акта за да ви помогнем
напишете точно какво са написали в акта за да ви помогнем
- donna
- Старши потребител
Може ли да съобщиш накратно съдържанието на този АКТ за АН? Може да изпратиш скениран файл, та да се запознаем с тъпотиите на контролиращите.Всеки административен акт подлежи на атака. Така се казва по едно Решение на КС от 1995 г.-№21.Така че е безсмислено да правиш възражения, а веднага атака чрез Окръжен съд на този ААН. Парирай в зародиш напъните им да те елиминират. Защото тук вереотно се намесва конкуренцията.
- Опонентът на Терзиева
1. В протокола за извършена проверка имаше срок за сключване на договор със служба по трудова медицина до 28.06.2004 - притежавам сключен договор от 14.06.2004
2. В протокола за извършена проверка имаше срок да се направи оценка на риска също до 28.06.2004, но ако трябва нещата да са изпипани това наистина би следвало да отнеме време
3. Службата по трудова медицина получи необходимата информация за да изготви оценката. до 06.08.2004 ще са готови - може би трябва да взема някакъв документ от тях, че работят по въпроса
4. В акта пише че не съм спазила т. 2., но това не е мое задължение, а на службата по трудова медицина???
Благодаря Ви за съдействието!
2. В протокола за извършена проверка имаше срок да се направи оценка на риска също до 28.06.2004, но ако трябва нещата да са изпипани това наистина би следвало да отнеме време
3. Службата по трудова медицина получи необходимата информация за да изготви оценката. до 06.08.2004 ще са готови - може би трябва да взема някакъв документ от тях, че работят по въпроса
4. В акта пише че не съм спазила т. 2., но това не е мое задължение, а на службата по трудова медицина???
Благодаря Ви за съдействието!
- Dafina Damianova
на кой да изпратя сканиран филе
- Dafina Damianova
най-добре препишете тук във форума текста ,без имена разбира се
- донна2
не надценявайте възможностите си,ангажирйте добър адвокат.
- ipon
- Потребител
Ами, вижте, моето мнение е да не се отказвате да се борите. Ако тръгнете да осъществявате от обективна и субективна страна елементите на състава на чл.305а-НК, ще се сдобиете и с други "абонати". Така че, препоръката на колегата ipon е правилна - по-добре платете веднъж на един адвокат, за да се справите с проблема, и тогава твърде вероятно т.нар. "проверки" ще намалеят.
- bgjurist
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|