Здравейте!
Получихме следната призовка:
До водача на МПС с регистрационен номер:<РН>, дата:<ДАТА>, час:<ЧАС>;
Призовка
Гражданина .... <ДРУЖЕСТВО> ООД, <СЕДАЛИЩЕ И АДРЕС НА УПРАВЛЕНИЕ>
на основание чл. 67 ЗМВР ....да се яви на справка във връзка с преписка <НОМЕР ДАТА> в сградата на "Пътна полиция-КАТ"
Призованият да носи: лична карта, свидетелство за управление на МПС, регистрация, застраховка;
Ако не се яви - глоба 100 лева.
........................................................
Очевидно става въпрос за снимка с пътна камера за превишена скорост.
Вълнува ме следното:
Документи за въпросния автомобил нямам, тъй като изобщо не го шофирам аз, а на мен ми се падна честа да се явя. Няма и как да ги взема. Също така не мога да удостоверя, че имам представителна власт от дружеството .Мога ли да се явя?
Разбира се, не се знае кой е шофирал, тъй като има емнайсет човека в дружеството, които имат разрешение от шефа да карат въпросния автомобил.
След като няма как да се разбере, кой е шофирал как ще се наложи наказанието? На юридическото лице ?!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 11:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Призовка от КАТ след снимка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Явете се и бодро подпишете акта за административно нарушение, който със сигурност вече е изготвен на Ваше име. В графа "възражения" накратко обяснете тези неща, в смисъл "не стопанисвам автомобила, същият е на фирма, аз не я представлявам и не знам кой е упълномощен да управлява МПС-то, не разполагам с документите на автомобила"
За да ви се "падне честта" да Ви търсят обаче, явно сте подавали документи при регистрирането на МПС, тогава сте представили в КАТ пълномощно или съд. решение, според които Вие сте представлявали дружеството...
За да ви се "падне честта" да Ви търсят обаче, явно сте подавали документи при регистрирането на МПС, тогава сте представили в КАТ пълномощно или съд. решение, според които Вие сте представлявали дружеството...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Ами всъщност автомобила е лизингов, така че все още е собственост на дистрибуторите на съответната марка.
А иначе призовката пристигна на адреса на дружеството.
Не са изготвили акта най-вероятно, защото в самата призовка лицето, което трябва да се яви е определено чрез "...управлявал автомобил с регистрация на еди коя си дата"
А иначе призовката пристигна на адреса на дружеството.
Не са изготвили акта най-вероятно, защото в самата призовка лицето, което трябва да се яви е определено чрез "...управлявал автомобил с регистрация на еди коя си дата"
- paradoxx
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|