начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Призовка от КАТ след снимка

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Призовка от КАТ след снимка

Мнениеот paradoxx » 03 Юни 2006, 13:46

Здравейте!

Получихме следната призовка:

До водача на МПС с регистрационен номер:<РН>, дата:<ДАТА>, час:<ЧАС>;

Призовка

Гражданина .... <ДРУЖЕСТВО> ООД, <СЕДАЛИЩЕ И АДРЕС НА УПРАВЛЕНИЕ>

на основание чл. 67 ЗМВР ....да се яви на справка във връзка с преписка <НОМЕР ДАТА> в сградата на "Пътна полиция-КАТ"

Призованият да носи: лична карта, свидетелство за управление на МПС, регистрация, застраховка;

Ако не се яви - глоба 100 лева.

........................................................

Очевидно става въпрос за снимка с пътна камера за превишена скорост.

Вълнува ме следното:
Документи за въпросния автомобил нямам, тъй като изобщо не го шофирам аз, а на мен ми се падна честа да се явя. Няма и как да ги взема. Също така не мога да удостоверя, че имам представителна власт от дружеството .Мога ли да се явя?

Разбира се, не се знае кой е шофирал, тъй като има емнайсет човека в дружеството, които имат разрешение от шефа да карат въпросния автомобил.

След като няма как да се разбере, кой е шофирал как ще се наложи наказанието? На юридическото лице ?!
paradoxx
Младши потребител

Мнениеот gudio » 04 Юни 2006, 08:45

Явете се и бодро подпишете акта за административно нарушение, който със сигурност вече е изготвен на Ваше име. В графа "възражения" накратко обяснете тези неща, в смисъл "не стопанисвам автомобила, същият е на фирма, аз не я представлявам и не знам кой е упълномощен да управлява МПС-то, не разполагам с документите на автомобила"
За да ви се "падне честта" да Ви търсят обаче, явно сте подавали документи при регистрирането на МПС, тогава сте представили в КАТ пълномощно или съд. решение, според които Вие сте представлявали дружеството...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

а

Мнениеот aechr » 04 Юни 2006, 12:09

Освен това,доколкото съм виждал такива-на снимките излиза образа и на шофиралия,което би подкрепило твърдението ви.
aechr
Младши потребител

Мнениеот paradoxx » 04 Юни 2006, 18:36

Ами всъщност автомобила е лизингов, така че все още е собственост на дистрибуторите на съответната марка.

А иначе призовката пристигна на адреса на дружеството.

Не са изготвили акта най-вероятно, защото в самата призовка лицето, което трябва да се яви е определено чрез "...управлявал автомобил с регистрация на еди коя си дата"
paradoxx
Младши потребител

Назад към Административно право