Вдигнаха ми старата кола от паркинга пред блока.((
Без предупреждение, просто един ден жема ми позвъни разтревожена и ми каза че колата я няма. Отначало си помислих, че са я откраднали цигани за старо желязо, защото и бях свалил номерата и я бракувахме миналият месец, с цел да я предадем на някоя морга и да и вземем някои друг лев за нея. После една съседка ми каза, че е видяла един паяк да я вдига от паркинка. Оказа се, че това е направено от някаква фирма за която не съм сигуртен дали е общинска и сега колата ни стои на паркинга на тази фирма, и за тази "услуга" ни се искат към 500 лв. за да си я вземем обратно. При положение, че за тази кола за старо желязо, не могат да се вземат повече от 250 лв., явно хората от тази фирма разчитат на това , че няма да си я искаме обратно.((
За МЕН ТОВА СИ Е ЧИСТА КРАЖБА, а те се позовават на "Закона за движение по пътищата.” чл. 171 т. 5. където се казва, че е пречила на движението и т.н.което изобщо не е вярно, защото паркинга представлява затворена улица и колата с намираше в края на тази улица.
Иначе колата си е в добър външен вид. Бяхме я боядисали миналата година но стана така, че не можем да я караме защото е с техническа повреда.
Моля за съвет как да постъпя? Адвокат да търся и да подавам жалба в съда ли, или на някое друго място, в полиция, община или не знам къде още.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 19:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Много неприятна ситуация, моля за съвет?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Как 500 лева - това е невъзможно. В града в който съм аз таксата е 30 лева.......да не би да сте разбрали погрешно????
Просто не е за вярване......но ако все пак се стигне до подаване на жалба трябва да я подадете в Районната прокуратура по Вашето местоживеене - прокуратурата ще я изппрати на полицията със задължителни указания по предварителна проверка....
От Вас се иска да опишете подробно и пълно цялата фактическа обстановка по случая.....
Просто не е за вярване......но ако все пак се стигне до подаване на жалба трябва да я подадете в Районната прокуратура по Вашето местоживеене - прокуратурата ще я изппрати на полицията със задължителни указания по предварителна проверка....
От Вас се иска да опишете подробно и пълно цялата фактическа обстановка по случая.....
- sledovatelia
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|