начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

допускане в административна сграда

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

допускане в административна сграда

Мнениеот m.k. » 26 Яну 2006, 15:48

Моля........ :( :( :(
кажете ми има ли наистина законова разпоредба за допускане на лица в административна сграда, които не са служители в нея?
Искам да знам дали самата сграда си изготвя такива правила или има ги в закона . Моля помогнете ми........... :(
m.k.
Нов потребител

Мнениеот lextor » 26 Яну 2006, 17:17

Административните сгради на държавните учреждения са публични. Във връзка с функционалните особености и предмета на административната дейност в тези сгради има определен от ръководителя на учреждението регламентиран пропускателен режим по отношение на външни лица. Този режим се подчинява, както на общите изисквания за осигуряване спокойна работа и безопастност на работещите в сградата, така също и на съществуващ правен интерес и законово основание за достъп /напр. депозиране на жалба, лична среща с чиновник в приемния му ден и т.н./
Административните сгради на частните учреждения са частна собственост с ограничителен режим на достъп, определен от собственика или собствениците. Този ограничителен режим не важи за определени от законите контролни органи на държавните институции, като полиция, данъчни идр. органи.
lextor
Нов потребител

Назад към Административно право