начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА-КОИ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА-КОИ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН?

Мнениеот xtino52 » 22 Май 2009, 15:51

Определено на държавата не и е работа да се занимава с бездомните кучета. Общината има това задължение като делегира права на определени организации, като Екоравновесие. Само че, когато някога един кмет изяви желание да се справи с кучешкия проблем наскочиха разни ми ти еко организации, защитници на животните и не знам си какви други лентяи, вдигнаха шум и нищо не стана. Та в този ред на мисли ръцете и на общината и на фирмите са завързани. Трябва да се отчете и фактът, че населението все още изпитва симпатии към бездомните псета - някъде им правят къщички, другаде им слагат купички с храна и т.н. В Борово, Бъкстон, Красно село и Манастирски ливади популациите са достигнали внушителни размери. Звънял съм много пъти къде ли не, но полза няма. Единственото, което може да се направи е както господина с пистолета - изтребване, чрез разстрел или да се сложи отровна храна пред всеки блок от самите живущи. Няма цивилизовано решение на проблема.
И една случка - едно псе ме нападна преди време и ми разпра панталона като ми разкървави крака. Наскоро видях същото куче, накуцващо, но с превързана, с бинт лапа. Колко грижовни съграждани само....
Аз лично за тоя народ, който не си знае интереса, пръста си не мърдам повече и не участвам в никакви инициативи. Който иска да се занимава. Българинът не заслужава да му е добре.
xtino52
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 22 Май 2009, 18:51

xtino52 каза:
Българинът не заслужава да му е добре.

И с това не съм съгласен! Заслужаваме да ни е добре, защо да не заслужаваме?
...и още:
Определено на държавата не и е работа да се занимава с бездомните кучета.

И с това не съм съгласен... Ако държавата не се занимава с това то кой? Всеки сам? Всеки сам може да се грижи за своето куче. Глутниците са работа на държавата!
А основната теза, която се опитвам да прокарвам тук е много добре илюстрирана ето тук:
Звънял съм много пъти къде ли не, но полза няма.

Звънял сте къде? И на кого? На този, който не си изпълнява задълженията или на неговия шеф и приятел?
Преди време едни полицайчета скриха от мен документи... Две години ми бяха нужни за да схвана (дали не съм бавно загряващ?), че шефовете на полицайчетата са същите като тях (или обратното?). Накрая се освестих и заведох административно дело (10 лв ДТ и няколко часа за подготовка). Съдът уважи исканията ми. Друг е въпросът, че загубените две години (а и съдът добави още!) превърнаха исканите документи в нещо без стойност... От тогава "не звъня" никъде, "не се моля" на шефове... просто каня некоректния служител в съда. И успявам да постигна исканията си!
Пак ще кажа: това е начинът в правовата държава! Иначе скоро ще сме свидетели на истински и масови "сафарита" по големите градове, а това едва ли ще се хареса на приятелите на кучето. Защото ядосаните изтребители едва ли ще разучават характера и наклонностите на четириногите си жертви... Просто ще стрелят по всичко на 4 крака, което мърда!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот maya_madjarova » 22 Май 2009, 21:50

Г-н.Пенев.Отново от личен опит..подадох жалба срещу полицията.. леко ПТП, при което бе ударена задната,лява част на колата...поради факта,че имам лоши спомени от катастрофата на партнъора ми,при инцидента ми стана зле и не реагирах адекватно...естествено...мъжка солидарност,а според мен и колеги...този който ме удари "отзад" го оневиниха...била съм отнела предимство...както и да е...дълга история.Но в районен съд-София...потвърдиха вината ми...В решението имаше изказване от сорта "той и с парашут да е бил,не би могъл да спре"..В съда попитах полицая,който състави акта, защо не ми оказа помощ на местопроишествието,той дори не ме и попита как се чувствам ...отговорът: нямаме такава практика....Подигравка с хората...Просто нямам думи...

И съдията не знаеш как ще реагира,сигурна съм,че едно дело срещу държавата, ще е трудна задача за адвоката поел ангажимента...просто нямам идея...нека коментират специалистите...Лично аз, както се опитах да се опълча срещу полиция,защо не и срещу държавата...Всички в съда...
maya_madjarova
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 23 Май 2009, 09:56

Не бих си позволол да коментирам решение на съда, което не познавам в детайли, maya_madjarova. Но не това е важното! По важно е, че считате делата срещу държавата (разбирай държавната администрация!) за трудна и може би загубена работа. Лично аз не мисля така. Не е истина, че всички съдии са непочтени и предубедени по някакъв начин. Просто тези калпавите се набиват на очи... както кряскащия из между хиляди тихи и скромни човеци... Моят опит показва, че повечето ми съдии се произнасят по справедливост и съгласно закона и събраните по делото доказателства. И няма значение дали виновният е министър или пътен полицай... Говоря от личен опит и преки наблюдения над мои приятели! В момента мой познат води 2 дела срещу държавата в Пловдивски административен съд и прогнозата ми след първите заседания е, че полицията ПАК ще бъде осъдена да плати загубеното в разправии време на гражданина. Както и всички претърпени от него щети... Няма да го видите в централните новинарски емисии - там се дискутира "биг брадър" и сходните му простотии... Но такива случаи има много в страната, обаче ние не научаваме за тях, просто защото за нашата журналистика е важен кресльото...
Не се колебайте да преследвате "лошите" по съдебен ред когато сте убедена в правотата си! Това е, което дава истински резултати! Така се прави правова държава!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 24 Май 2009, 09:47

Честит празник на всички!

Това е моето куче ( беше :( ), а ръката която виждате - моята ръка :lol:

Изображение

Обичам кучетата и котките! И двата вида животни са много интелигентни. Но хората (които не са тунеядци!) обичам повече...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 25 Май 2009, 10:34

Слава на Бога, живо и здраво си е псето, doc03. Истинска каракачанска овчарка! Не съм виждал изгубена каракачанка... много са интелигентни. Просто остана за бившата ми заедно с много други мои неща (благодарение и на безобразното поведение на превъзнасяния тук от неколцина наш съд!).
А съвет нямам как да дам... породата е въпрос на лични предпочитания. Лично аз харесвам кучета, които приличат на кучета и котки, които приличат на котки (и ловят мишки!) :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот maya_madjarova » 25 Май 2009, 16:34

doc03 написа:Дайте един съвет. Щерчицата ме тормози - Чихуахуа или "Майло" ?

Чихуахуа-по малко косми в къщи...
maya_madjarova
Младши потребител

Мнениеот diaida » 25 Май 2009, 20:57

Майло са по-здравички. Чихуахуа по-често боледуват. лични наблюдения от кученца на познати.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Май 2009, 23:48

Никакви кучета, особено в апартамент - лично аз не харесвам породата - грозни, гадни и зли - каквито са повечето псета.

То котката е чиста, дори мъжките котки се мият, но куче - ако не е домашна порода, не ми го хвали.

Защо съм самотен милионер - защото партньора ми си извежда на всеки кръгъл час псето.

Еми - омръзна ми и се дистанцирах.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Май 2009, 00:14

Днес (особено вчера) ми дойде байгън Руски Паметник в столицата. Ако някой ми обясни, защо трябва да съм 75 кила на 190 ръст - да ми го обясни.

Обяснявам и аз - не ползвам шофер, не ползвам такси, тичам - за което се награждавам със "Шуменско - отворено".

Поздрави,

Кирасир Иванов.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот maya_madjarova » 05 Юни 2009, 11:36

Сигурна съм,че има много красиви и много незабравими моменти с домашните ни любмци,но става въпрос за проблем,който е като омагъосън кръг.Къде в София може да се направии нощна разходка,под звездите, без да се да се чуе кучешки лай?
maya_madjarova
Младши потребител

Мнениеот mladjurist » 05 Юни 2009, 17:02

На хората им пречи всичко, което не е с човешки произход. Нещо, което ви пречи да се разхождате под звездите то превръщате в проблем, а този проблем трябва да бъде ликвидиран, защото е по-лесно, отколкото да се мисли как да съжителстваме заедно с животните.
Това ми напомня на зачестилите случаи на самоубийства на китове и делфини, заради сонарите.......
Съгласен съм напълно с Diaida :?
mladjurist
Младши потребител

Мнениеот maya_madjarova » 22 Юни 2009, 12:07

mladjurist написа:На хората им пречи всичко, което не е с човешки произход. Нещо, което ви пречи да се разхождате под звездите то превръщате в проблем, а този проблем трябва да бъде ликвидиран, защото е по-лесно, отколкото да се мисли как да съжителстваме заедно с животните.

след като не хапя кучета,защо те ме нападат?Защо нападат деца?Не желая да съжителствам с кучета,които се размножават и размножават....и разнасят боклук,и болести....
maya_madjarova
Младши потребител

Мнениеот d_d » 22 Юни 2009, 12:49

doc03 написа:

Дайте един съвет. Щерчицата ме тормози - Чихуахуа или "Майло" ?

Извинявам се, ама какво е "Майло" ?
Те такова животно не съм чувал !
d_d
Потребител

Мнениеот Гост » 24 Юни 2009, 14:49

maya_madjarova написа:Сигурна съм,че има много красиви и много незабравими моменти с домашните ни любмци,но става въпрос за проблем,който е като омагъосън кръг.Къде в София може да се направии нощна разходка,под звездите, без да се да се чуе кучешки лай?" "... [b]не желая да съжителствам с твари, които се размножават, и размножават и...[/b]

:roll: УжасТ. :roll:
Кой ни наказа с планета с фауна и флора...че някои на нея се и размножават...
А къде ли може човек, спокойно да плува сред вълните, без медузи...и кой е отговорен, че бездейства... :roll:
Твърдо за Майло между двете.
Всъщност, помиярите са най- умните кучета, заради кръстоските...та - осиновете куче.
Гост

Мнениеот plamen_penev » 25 Юни 2009, 18:36

Аха! И "селските" котки са много интелигентни! Имах един котарак - кръстоска някаква... само дето не можеше да говори! Ако взема да ви разказвам случки ще ме обявите за лъжец или поне, че съм с разюздена фантазия... Беше побойник, но хора не хапеше! Веднаж обаче ухапа тъщата... Много умно животно беше!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот ivodrag » 26 Юни 2009, 19:24

cruel_la написа:
maya_madjarova написа:Сигурна съм,че има много красиви и много незабравими моменти с домашните ни любмци,но става въпрос за проблем,който е като омагъосън кръг.Къде в София може да се направии нощна разходка,под звездите, без да се да се чуе кучешки лай?" "... [b]не желая да съжителствам с твари, които се размножават, и размножават и...[/b]

:roll: УжасТ. :roll:
Кой ни наказа с планета с фауна и флора...че някои на нея се и размножават...
А къде ли може човек, спокойно да плува сред вълните, без медузи...и кой е отговорен, че бездейства... :roll:

Ако разсъждаваме така, ще стигнем до въшките и глистите- те също са част от фауната. Дали някой защитава правата и на тези животински видове, или те са дискриминирани?
Това, за поредната осакатена жена, не е нещо ново- редовно се случват такива инциденти, но нито предизвикват кой-знае какъв отзвук, нито се взимат мерки за решаване на проблема (освен козметичните- като Сеславци). Преди някоя и друга година дори имаше смъртен случай на възрастна жена- британска гражданка, но ефект- никакъв.
Спомням си едни кметски избори в София, след първия мандат на Софиянски- попитаха го на телевизионен дебат за проблема с бездомните кучета, а той с усмивка отговори, че си признава- не е могъл да се справи с този проблем. После го преизбраха. Настоящият кмет също не личи да е предприел нещо ефективно, но това не му понижава рейтинга. Кучетата просто ще продължават да обитават града и да се множат. И да хапят, разбира се- такава им е природата.
ivodrag
Младши потребител

Мнениеот maya_madjarova » 27 Юни 2009, 11:03

Няма решение....тази нощ до блока ми беше ад....за пореден път не заспах от врявата вдигната от кучета и котки...много е стряскащ писъкът на котка...сигурна съм че сте чували и разгонени котки...Дъщеря ми нощем се е будила уплашена и стресирана за дълго време,от зловещата им любовна песен....Дори и в момента чувам кучешки лай...

doc03 написа:Кой ни наказа с планета с фауна и флора...че някои на нея се и размножават...

Как ще реагирате,ако излизайки от къщи пред вратата ви стои бездомен лъв...съпоставете моят страх с вашият в такъв момент...
maya_madjarova
Младши потребител

Мнениеот maya_madjarova » 02 Юли 2009, 00:24

bhoh,просто нещо съм оплескала,не харча масло,контролирам нивото често.
Много бих искала да споделя нещо...много малко интересни расъждения намирам от адвокатите пишещи във форума,не чувствам респект които бях изградила като незнаеща законите и...не чак толкова учила?Защо така?
maya_madjarova
Младши потребител

Мнениеот vetre » 04 Окт 2009, 18:36

Много интересно.
Бях на панаира в Пловдив и по целия център от гарата до панаира
нямаше грам куче.
Явно Славчо си е решил проблема,но дали е само за панаира или
отдавна ги няма да кажат пловдивчани.
vetre
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Административно право