начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

КАТ!

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ЩУРОТИИТЕ НА КАТ

Мнениеот andy70 » 12 Сеп 2009, 21:36

Или ако физическото състояние на водача не позволява извършване на проверка с техническо средство. Но, дори и да откаже, не отпада задължението му да даде 10 мл кръв за лабораторен анализ в посоченото лечебно заведение.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2009, 21:58

:) ....
Не съм казала нищо по повод втората хипотеза.

п.п.".... стимулиране", а ? :roll:

:lol: Обаче и онова с лечебното заведение- има си лек. :lol:
Хайде, лека и спокойна.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 12 Сеп 2009, 22:19

Знам за какъв лек в лечебното заведение говориш, ама хайде да не е тук пред хората.........!
Лека и на теб! :wink:
http://vbox7.com/play:1231abff
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот nikiboy » 14 Сеп 2009, 14:45

А ще кажете ли КАКВА БЕШЕ ПРИЧИНАТА ВИ ДА НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА ДУХНЕТЕ И ДА ДАДЕТЕ ПОСЛЕ КРЪВ???

Все пак, има причина - вие не казвате най-важното. Аз ще ви кажа, вероятно сте пил 100 грама ракия и ви е било страх да не отчете -
Само луд "човек" би пил алкохол и би возил детето си или бременната си съпруга. Спестил сте 10лв от такси, сега дайте 200 на адвокат. А резултата - съмнява ме да е във ваша полза.

ps: Ще ми кажете ли по коя улица се движите да не минавма по нея? :lol:

И заглавието не е правилно - ЩУРОТИИТЕ НА ПИЯНИТЕ ШОФЬОРИ. 1000 загинали в България на година - малко ли са?????????????
nikiboy
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 14 Сеп 2009, 17:20

Малиииииии! Тази нашата poli_g ни скри шайбите със своята загадъчност :shock: Но прогнозата ми е все още в сила! :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот analizatora » 14 Сеп 2009, 17:40

Приятел, виж какво те очаква, ако не предприемеш нищо, а просто оставиш, НП да влезе в сила, по съветите на някои "колеги" от форума, които според мен са от др. страна на барикадата:
(3) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач на моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина, който откаже да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или упойващи вещества или не изпълни предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта му, се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от 12 до 18 месеца и глоба от 500 до 1000 лв.
Затова, те съветвам да го обжалваш, на всяка цена и въпреки всичко, като позицията ми, че нищо не губиш остава категорична и непроменена, защото умните глави които те съветват да се примириш със съдбата си, не може да не знаят, че НП освен да бъде отменено , може и да бъде изменено, т.е. глобата и лишаването ти да бъдат намалени към законоустановения минимум, при правилна процесуална тактика.Така,че казвайки ти че имаш въпиюща нужда от адвокат, въобще не се е...вам с тебе.
analizatora
Потребител

Мнениеот nikiboy » 14 Сеп 2009, 19:55

analizatora - кажи му каква е тарифата за такова обжалване при такова негово забатачване.....

дали си струва???
за теб да - ще намажеш няколко стотака.... :lol:
nikiboy
Потребител

КАТ

Мнениеот pimpel » 14 Сеп 2009, 22:46

За заглавието да обърках го. Ще обжалвам при всички случай това е ясно. Ако поне един бе ми писал лс, щях да му обесня цялата ситуация, защото преди време бяха хванали пътни полицаи с НЕРЕДОВЕН радар! Дали това което е написано в АУАН е 100% истина-това го знам само аз!!!!

Това какво ме очаква знам, защото въпреки че не съм ЮРИСТ, поне мога да чета. Дали мога или не мога да си разтълкувам законите в България е също друг въпрос. Ако не мога за това сте Вие уважаеми дами и госпада!

Казвам го за последен път, НИКОЙ не съм искал да засегна с нищо.
Единственото нещо което помолих бе за съвет!

С уважение: pimpel
pimpel
Младши потребител

Re: КАТ!

Мнениеот andy70 » 14 Сеп 2009, 22:59

Пимпел, тука е така! Чу няколко мнения по въпроса. Обжалвай НП! Поне може да намалиш размера на глобата и на лишаването от право на управление на МПС. Съпругата - в деветия месец, малка заплата, памперси, доктори и т.н..........Адвокатът ти ще измисли начина! :wink:
Уверявям те, че лично мен не си засегнал......и се грижи за жената!
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 15 Сеп 2009, 10:23

Аз предполагам, съдейки по дадените данни за АУАН-а, че НП ще бъде за отказ да бъде извършена проверка за алкохол. Ако катаджиите имат глупостта да напишат НП за употреба на алкохол, какъвто случай ни представи някой по-горе, то ясно е - обжалването си струва. Колкото и на загадъчна да се прави, обаче, нашата уважавана poli_g, законът е категоричен! Проверката за алкохол с техническо средство и/или лабораторен анализ не е обвързана с никакви условия и условности, за да бъде извършена. Не е нужно да криволичиш по пътя, за да дадеш основание да бъдеш проверен. Фактът, че седиш зад волана и си на платното за движение е вече достатъчно основание за КОМПЕТЕНТНИЯ орган да извърши такава проверка. Отказът е наказуем.
Много ми се иска, pimpel, тези, които ви съветват да се впуснете в битка с предизвестен край (при представените данни!), да направят калкулация на разходите по обжалването... Дори и адвокатът ви, с виртуозни хватки, да успее да понамали размера на наказанието (в което се съмнявам!) то неговия хонорар няма да бъде присъден на наказващия орган (в което не се съмнявам!) и ще си остане за ваша сметка. А съвременните адвокатски хонорари са си сериознички...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот analizatora » 15 Сеп 2009, 15:16

Мисля, че някои изместват темата, тук не става въпрос за адв.хонорар, а за компетентно мнение.За адв. такса си има наредба за мин. адв. възнаграждения, това е толкова закономерно и логично, че изобщо не подлежи на коментар. Принципа е, че всеки си плаща за грешките и парите на адвоката са ти най-малкия проблем, даже мисля че тези пари са благословени в твоя случай. Въпроса тук е ако се вслушаш в съветите на "капацитети", като "никибой" и "пламен пенев", какво следва:
Излиза ти НП с максимума на адм.наказания, спестяваш примерно 200-250лв. адв.такса и 10 лв. ДТ и не обжалваш. А сега си прецени интереса какво губиш и какво печелиш, като имаш предвид по-горе отразените от мен наказания.
А трябва да ти кажа, че НП се отменя, по десетки причини, за които не искам да ти отварям очите.Така, че ако се вслушваш в подобни нравоучителни мнения, като тези на по-горецитираните от мен господа, то по-добре чети Библията, а не търси помощ в специализирани форуми.
analizatora
Потребител

Мнениеот pimpel » 15 Сеп 2009, 16:16

Издадат ли ми НП ще се обжалва-ясно като бял ден!
За хонорари не съм коментирал и няма да коментирам, всеки знае колко струва труда му!
Без да са запознати с конкретика много хора се нахвърлиха върху мен, но няма лошо.Живеем в правова държава и всеки има право на мнение!

Темата според мен се изчерпа, поради факта че никой не взе конкретно отношение за конкретния случай, излагайки обосновано доводи за защита и отмяна на НП!

поздрави!
pimpel
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 15 Сеп 2009, 16:40

analizatora каза:
А трябва да ти кажа, че НП се отменя, по десетки причини, за които не искам да ти отварям очите. (км)

Ами не ги отваряйте, уважаеми... но истината май е, че не можете да мотивирате, нито вие, нито poli_g, голословните си призиви и подсказки за ... наемане на адвокат :lol:
pimpel каза:
Темата според мен се изчерпа, поради факта че никой не взе конкретно отношение за конкретния случай, излагайки обосновано доводи за защита и отмяна на НП!

Няма как да решите, че сте получил отговор pimpel, при условие, че предварително сте решил как да постъпите... Няма и какво да ви посъветват многознайковците, просто защото каузата ви, при посочените факти, е незащитима!
Не одобрявам употребата на алкохол зад волана, не одобрявам и неоснователното "плюене" по полицаите (срещу полицията ни имам спечелени до момента четири дела!), чета и Библията, но въпреки това ви пожелавам успех! :wink:
Последна промяна plamen_penev на 15 Сеп 2009, 16:53, променена общо 4 пъти
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот analizatora » 15 Сеп 2009, 16:46

Конкретиката предполага познаване на фактическата обстановка в детайли, освен това, задължително запознаване със съдържанието на акта и НП, свидетели, изобщо една внимателна аналитична дейност, обуславяща линията на защитата на колегата, който ще упълномощиш.Както се казва дявола е в детайла.Но това, за което ти загатнах по-горе е, че това не е предмет на обществено достояние или някаква дискусия, а една чисто специализирана, конфеденциална работа между теб и защитника ти.Щом положиш подписа си в пълномощното се предполага, че той си знае работата, и ти му имаш пълно доверие за това.
analizatora
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 15 Сеп 2009, 16:55

Не беше нужно да бързате да давате доказателства за не особено ласкавото ми мнение за вас, analizatora :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот analizatora » 15 Сеп 2009, 17:02

Пенев, а ти защо не се пробваш в др.отрасли на правото, ако изобщо си юрист.От жалките ти дописки прозира непознаване на адм.наказателния процес, както и стремеж на всяка цена да откажеш човека, да се възползва от правото си да обжалва.По страшното са аргументите ти затова, как без да си погледнал какво е записал чичко актосъставител в АУАН, квалификация, реквизити, колко нарушения са, подписи, право на възражения, в негово присъстви ли е съставен и още много тънкости, с които ти явно си скаран, гордо заявяваш, че обжалването е кауза пердута.
Ти се един предвидим държавен чиновник, който е дондуркан от държавата, яде на държавната ясла, като кон с капаци знае само, че е на работа от 9 до 17 часа, и чака да си получи заплатката, която ние данъкоплатците сме му осигурили.Дотук добре, но не знам защо си решил, че трябва да се ползваш от привилегията да даваш ""акъл" и да манипулираш човешки съдби от позицията на един лаик, скаран с принципите, както на правото, така на пазарната икономика и конкуренцията.
analizatora
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 15 Сеп 2009, 17:20

analizatora заклейми Пенев:
По страшното са аргументите ти затова, как без да си погледнал какво е записал чичко актосъставител в АУАН, квалификация, реквизити, колко нарушения са, подписи, право на възражения, в негово присъстви ли е съставен и още много тънкости...

Прочее, какво пише в АУАН-а питащият е посочил в експозето си при отваряне на темата... четете почитаеми, четете!
"По страшното" е обаче това, че "битката ви за клиенти" на всяка цена ще става все по-жестока и непочтена при новия "ценоразпис", основан на един напълно скаран с пазарните принципи, достоен за тоталитарните времена, ЗА :roll:
Изглежда, analizatora, че всички тук освен вас знаят, че съм физик, а не юрист... Мнозина знаят също, че в живота си съм използвал само веднаж адвокат, за който "се предполага, че той си знае работата" и му отдадох доверието и парите си... можех и сам да си го загубя това дело, което сега едва ли бих загубил... С риск да бъда неправилно разбран от почтените адвокати във форума ще кажа, че по-късно се оказа, че не е кой знае каква философия да си подготвям и печеля сам делата... а те не са вече малко и са все срещу високостоящи бюрократи! Няма как да ми създадете комплекс, почитаеми :lol:
За ваше сведение analizatora: има в този форум раздел "САМО ЗА ЮРИСТИ". Успех! :wink:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот analizatora » 15 Сеп 2009, 17:43

Пимпел, ако четеш това, то би трябвало да игнорираш всички буламачи, които се напъва да твори Пенев, нещо повече, гледай на писанията му, като идващи от човек с "адвокатски" комплекс, който е решил да се доказва във форуми, където дисквалифицирани физици, пък въобще нямат работа.Не се изненадвам, той е просто от многото всезнайковци завършили института по всичкология.
Бих казал, че е по-скоро опасен за обществото, позволявайки си да си лепи такива призвания.И ако даваш вяра на неговите общественоопасни "съвети", то все едно да отидеш на лекар, при някой самозванец.И откъде накъде аз трябва да знам, кой е и за какво се бори някой си пл.пенев.Едно мога да твърдя със сигурност, че мястото му не е в този форум.Бъди така любезен да затвориш врата след себе си и да създаваш поразии на др.място.
analizatora
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 15 Сеп 2009, 17:59

... то би трябвало да игнорираш всички буламачи, които се напъва да твори Пенев, нещо повече, гледай на писанията му, като идващи от човек с "адвокатски" комплекс

Як "юридически" аргумент, а :lol: :lol: :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот analizatora » 15 Сеп 2009, 18:11

Пенев, мисля че с подобно амплоа "физик-юрист" си опасен преди всичко за самия себе си, да не говорим за хората търсещи помощ.
Помогни първо на себе си, и след това се изживявай, като някакъв заклеймител на адв.професия.Щом си физик би трябвало да знаеш за Франкейнщайн, бих те оприличил като Юридически Франкенщайн", който броди из форума, за да избие някакъв свой комплекс, и да обърка съдбите на колкото се може повече хора, с уродливите си умотворения.
analizatora
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Административно право