- Дата и час: 27 Ное 2024, 11:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Акт от ХЕИ- помогнете със съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Акт от ХЕИ- помогнете със съвет
Значи така, историята е дългичка, но ще се опитам да обясня на кратко. Работя като учителка по практика в учебна кухня на една професионална гимназия. На 25 май са съставени актове за непочистена кухня на директорката, трите чистачки и четирите госпожи, които влизат в кухнята (аз и още 3 колежки). # дни преди съставянето на акта аз имах практика, след това- колежките. Последваха 3 почивни дни и злополучния ден на актосъставянето. В длъжностната ми характеристика пише, че отговарям за кухнята само по време на учебни занятия. Каквито всъщност съм нямала в предходните дни. Освен това в деня на съставянето аз съм на работа извън училището. Редно ли е да ми се съставя акт без да съм присъствала и дефакто без да знам състоянието на кухнята. Не подписах връчването на акта, връчиха ми го със свидетели, писах възражения и въпреки, че според мен не аз съм отговорна за кухнята днес получавам решение за 200 лв глоба. Разбира се , че ще обжалвам, но имам ли шанс? След като не са взети под внимание нито длъжностната ми характеристика, нито факта, че не съм имала часове и ми е наложена глоба. В тази ситуация индивидуално ли да обжалвам или заедно с колежките и чистачките?Благодаря за отговора.
- Гост
Re: Акт от ХЕИ- помогнете със съвет
NA TAZI IZKLIUCHITELNO VAGNA TEMATIKA,OTNOSHENIE MOGE DA VZEME SAMO EDIN OT GLAVNITE GEROI NA FORUMA ,TAKA CHE SE OBARNETA KAM NEGO. TAY E *** NAZARET *** KOMPETENTEN E PO VSICHKI VAPROSI ,VKLIUCHITELNO I ZA PODZEMNIAT GIVOT NA KARTOFITE V SMOLIANSKA OBLAST .Anonymous написа:Значи така, историята е дългичка, но ще се опитам да обясня на кратко. Работя като учителка по практика в учебна кухня на една професионална гимназия. На 25 май са съставени актове за непочистена кухня на директорката, трите чистачки и четирите госпожи, които влизат в кухнята (аз и още 3 колежки). # дни преди съставянето на акта аз имах практика, след това- колежките. Последваха 3 почивни дни и злополучния ден на актосъставянето. В длъжностната ми характеристика пише, че отговарям за кухнята само по време на учебни занятия. Каквито всъщност съм нямала в предходните дни. Освен това в деня на съставянето аз съм на работа извън училището. Редно ли е да ми се съставя акт без да съм присъствала и дефакто без да знам състоянието на кухнята. Не подписах връчването на акта, връчиха ми го със свидетели, писах възражения и въпреки, че според мен не аз съм отговорна за кухнята днес получавам решение за 200 лв глоба. Разбира се , че ще обжалвам, но имам ли шанс? След като не са взети под внимание нито длъжностната ми характеристика, нито факта, че не съм имала часове и ми е наложена глоба. В тази ситуация индивидуално ли да обжалвам или заедно с колежките и чистачките?Благодаря за отговора.
- koleviko
- Младши потребител
Абе Колевико - стига вика по тоя форум бе! Не разбра ли, че това което правиш е простотия и то голяма! Мисля, че не за първи път ти се прави забележка за големите букви на латински, но ти очевидно нямаш умствената възможност да разбереш какво ти се казва! В тоя случай - вземи се махни от форума и не създавай боклук! Тука не е за тебе
- невикач
Saveta m ie da objalvate. Mislia 4e imate dosta dobri shansove da spe4elite deloto. Nikoi ne sledva da bade nakazvan za neshto koeto ne e izvarshval.Osven tova rabotata na pove4eto slujiteli na HEY e pod vsiakava kritika.Te si 4etat samo tehnite neshta i zakonite ne gi interesuvat(apropo ne se nari4at ve4e HEY a sa RIOKOZ). Vijte dobre NAkazatelnoto postanovlenie koeto sa izdali.Saveta mi e da si go jalite sama zashtoto ako tragnete da go jalite s ostanalite u4itelki(prepodavatelki) dale4 niama da stignete.Tajno e da go konstatiram no nove4eto predstaviteli na saslovieto vi sa si patologi4en slu4ai.Misla isi 4e ako se zaemete seriozno mojete da imate uspeh.I ot men zapomnete -sledvashtia pat kato vi vra4at neshto ne otkazvaite da go podpisvate zashtoto taka niama da postignete nishto i shte se zatrudni organiziraneto na zashtitata vi. Tova 4e ste otkazali da podpishete neshto ne ozna4ava 4e tozi dokument ne vi e vra4en.Prosto shte pozvolite na administrativnia organ da si opravi po kasno bakiite ako ima takiva
tyova e uspeh
tyova e uspeh
- Neznaiko
JFEWHJG;
AMI S RISK DA TE RAZOCHAROVEM NE "VE" .NEE MOYATA,NO VSE SI MISLA DANEBI DA SE CHUVSTVASH LICHNO ZASEGNAT CHE SAM SPAL S TVOYATA ????Anonymous написа:Абе, мерудио Колевико, я кажи, да не би единствената жена, с която според теб е спал Незрет, да е твоята
- koleviko
- Младши потребител
NE-EBACH
OT ZELENA TIKVA,SEME NE SHTA !!!невикач написа:Абе Колевико - стига вика по тоя форум бе! Не разбра ли, че това което правиш е простотия и то голяма! Мисля, че не за първи път ти се прави забележка за големите букви на латински, но ти очевидно нямаш умствената възможност да разбереш какво ти се казва! В тоя случай - вземи се махни от форума и не създавай боклук! Тука не е за тебе
- koleviko
- Младши потребител
Anonymous написа:Значи така, историята е дългичка, но ще се опитам да обясня на кратко. Работя като учителка по практика в учебна кухня на една професионална гимназия. На 25 май са съставени актове за непочистена кухня на директорката, трите чистачки и четирите госпожи, които влизат в кухнята (аз и още 3 колежки). # дни преди съставянето на акта аз имах практика, след това- колежките. Последваха 3 почивни дни и злополучния ден на актосъставянето. В длъжностната ми характеристика пише, че отговарям за кухнята само по време на учебни занятия. Каквито всъщност съм нямала в предходните дни. Освен това в деня на съставянето аз съм на работа извън училището. Редно ли е да ми се съставя акт без да съм присъствала и дефакто без да знам състоянието на кухнята. Не подписах връчването на акта, връчиха ми го със свидетели, писах възражения и въпреки, че според мен не аз съм отговорна за кухнята днес получавам решение за 200 лв глоба. Разбира се , че ще обжалвам, но имам ли шанс? След като не са взети под внимание нито длъжностната ми характеристика, нито факта, че не съм имала часове и ми е наложена глоба. В тази ситуация индивидуално ли да обжалвам или заедно с колежките и чистачките?Благодаря за отговора.
Следващия път да си изрежи и ноктите, ако не можеш да си изчистиш кирта под тях!
- Гост
- Гост
Следващия път да си изрежи и ноктите, ако не можеш да си изчистиш кирта под тях![/quote]
Не съм ти искала некомпетентното мнение и не се изказвай друг път неподготвен(а)
Не съм ти искала некомпетентното мнение и не се изказвай друг път неподготвен(а)
- Гост
За акта на РИОКОЗ
Ако все още държите да обжалвате не е лошо да се маркирате с по - конкретни координати, ще опитам да помогна безвъзмездно, но само ако жалбата в съда е подадена в срок. Трябва да се огледа внимателно и акта и наказателното постаневлание, първо по процедура и после по съдържание и законосъобразност.
- ССС
При всички случаи не губите нищо ако обжалвате наказателното постановление, което става чрез административно наказващият орган и жалбата се адресира до съответния Районен съд. Срокът е седмодневен, броим от получаване на постановлението, така че побързайте. Ако нямате време можете да изпратите жалбата по пощата с обратна разписка до органа, подписал постановлението, с което Ви е наложена глобата.
Считам, че имате шанс постановлението да бъде отменено поради липса на вина, но това ще Ви каже адвоката, който ще наемете, след като се запознае подробно с преписката и случая Ви.
При обжалване наказателни постановления държавни такси не се дължат, ще трябва да платите само за адвокат и да искате присъждане на сумата под формата на разноски при евентуална отмяна на постановлението. Някои съдилища допускат присъждане разноски още в това производство, но други, имам и от двата вида практика, не присъждат разноски в административно наказателното производство, а трябва да се заведе нов иск по ЗОДВПГ и да се иска възстановяване на платената за адвокат сума.
Считам, че имате шанс постановлението да бъде отменено поради липса на вина, но това ще Ви каже адвоката, който ще наемете, след като се запознае подробно с преписката и случая Ви.
При обжалване наказателни постановления държавни такси не се дължат, ще трябва да платите само за адвокат и да искате присъждане на сумата под формата на разноски при евентуална отмяна на постановлението. Някои съдилища допускат присъждане разноски още в това производство, но други, имам и от двата вида практика, не присъждат разноски в административно наказателното производство, а трябва да се заведе нов иск по ЗОДВПГ и да се иска възстановяване на платената за адвокат сума.
- Гост
Между другото да ви кажа, още не са ми го връчили. Идвали са два пъти на работа, но аз нес ъм била там-единият път бях в билнични, втория имах часове от по-късно, той не ме е изчакал. Мина много време , а никой не ми го връчва. Седем дневния срок е от датата на връчване , нали? След като не съм го получила, какво да правя? Да чакам да ми го връчат ? Ами че то друго остава ли ми?
- Гост
13 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|