начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Акт от ХЕИ- помогнете със съвет

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт от ХЕИ- помогнете със съвет

Мнениеот Гост » 02 Ное 2005, 17:04

Значи така, историята е дългичка, но ще се опитам да обясня на кратко. Работя като учителка по практика в учебна кухня на една професионална гимназия. На 25 май са съставени актове за непочистена кухня на директорката, трите чистачки и четирите госпожи, които влизат в кухнята (аз и още 3 колежки). # дни преди съставянето на акта аз имах практика, след това- колежките. Последваха 3 почивни дни и злополучния ден на актосъставянето. В длъжностната ми характеристика пише, че отговарям за кухнята само по време на учебни занятия. Каквито всъщност съм нямала в предходните дни. Освен това в деня на съставянето аз съм на работа извън училището. Редно ли е да ми се съставя акт без да съм присъствала и дефакто без да знам състоянието на кухнята. Не подписах връчването на акта, връчиха ми го със свидетели, писах възражения и въпреки, че според мен не аз съм отговорна за кухнята днес получавам решение за 200 лв глоба. Разбира се , че ще обжалвам, но имам ли шанс? След като не са взети под внимание нито длъжностната ми характеристика, нито факта, че не съм имала часове и ми е наложена глоба. В тази ситуация индивидуално ли да обжалвам или заедно с колежките и чистачките?Благодаря за отговора.
Гост

Re: Акт от ХЕИ- помогнете със съвет

Мнениеот koleviko » 02 Ное 2005, 18:23

Anonymous написа:Значи така, историята е дългичка, но ще се опитам да обясня на кратко. Работя като учителка по практика в учебна кухня на една професионална гимназия. На 25 май са съставени актове за непочистена кухня на директорката, трите чистачки и четирите госпожи, които влизат в кухнята (аз и още 3 колежки). # дни преди съставянето на акта аз имах практика, след това- колежките. Последваха 3 почивни дни и злополучния ден на актосъставянето. В длъжностната ми характеристика пише, че отговарям за кухнята само по време на учебни занятия. Каквито всъщност съм нямала в предходните дни. Освен това в деня на съставянето аз съм на работа извън училището. Редно ли е да ми се съставя акт без да съм присъствала и дефакто без да знам състоянието на кухнята. Не подписах връчването на акта, връчиха ми го със свидетели, писах възражения и въпреки, че според мен не аз съм отговорна за кухнята днес получавам решение за 200 лв глоба. Разбира се , че ще обжалвам, но имам ли шанс? След като не са взети под внимание нито длъжностната ми характеристика, нито факта, че не съм имала часове и ми е наложена глоба. В тази ситуация индивидуално ли да обжалвам или заедно с колежките и чистачките?Благодаря за отговора.
NA TAZI IZKLIUCHITELNO VAGNA TEMATIKA,OTNOSHENIE MOGE DA VZEME SAMO EDIN OT GLAVNITE GEROI NA FORUMA ,TAKA CHE SE OBARNETA KAM NEGO. TAY E *** NAZARET *** KOMPETENTEN E PO VSICHKI VAPROSI ,VKLIUCHITELNO I ZA PODZEMNIAT GIVOT NA KARTOFITE V SMOLIANSKA OBLAST .
koleviko
Младши потребител

Мнениеот Гост » 02 Ное 2005, 18:35

Абе, мерудио Колевико, я кажи, да не би единствената жена, с която според теб е спал Незрет, да е твоята :D
Гост

Мнениеот невикач » 02 Ное 2005, 21:40

Абе Колевико - стига вика по тоя форум бе! Не разбра ли, че това което правиш е простотия и то голяма! Мисля, че не за първи път ти се прави забележка за големите букви на латински, но ти очевидно нямаш умствената възможност да разбереш какво ти се казва! В тоя случай - вземи се махни от форума и не създавай боклук! Тука не е за тебе :twisted:
невикач

Мнениеот Neznaiko » 03 Ное 2005, 13:49

Saveta m ie da objalvate. Mislia 4e imate dosta dobri shansove da spe4elite deloto. Nikoi ne sledva da bade nakazvan za neshto koeto ne e izvarshval.Osven tova rabotata na pove4eto slujiteli na HEY e pod vsiakava kritika.Te si 4etat samo tehnite neshta i zakonite ne gi interesuvat(apropo ne se nari4at ve4e HEY a sa RIOKOZ). Vijte dobre NAkazatelnoto postanovlenie koeto sa izdali.Saveta mi e da si go jalite sama zashtoto ako tragnete da go jalite s ostanalite u4itelki(prepodavatelki) dale4 niama da stignete.Tajno e da go konstatiram no nove4eto predstaviteli na saslovieto vi sa si patologi4en slu4ai.Misla isi 4e ako se zaemete seriozno mojete da imate uspeh.I ot men zapomnete -sledvashtia pat kato vi vra4at neshto ne otkazvaite da go podpisvate zashtoto taka niama da postignete nishto i shte se zatrudni organiziraneto na zashtitata vi. Tova 4e ste otkazali da podpishete neshto ne ozna4ava 4e tozi dokument ne vi e vra4en.Prosto shte pozvolite na administrativnia organ da si opravi po kasno bakiite ako ima takiva
tyova e uspeh
Neznaiko

JFEWHJG;

Мнениеот koleviko » 03 Ное 2005, 16:57

Anonymous написа:Абе, мерудио Колевико, я кажи, да не би единствената жена, с която според теб е спал Незрет, да е твоята :D
AMI S RISK DA TE RAZOCHAROVEM NE "VE" .NEE MOYATA,NO VSE SI MISLA DANEBI DA SE CHUVSTVASH LICHNO ZASEGNAT CHE SAM SPAL S TVOYATA ????
koleviko
Младши потребител

NE-EBACH

Мнениеот koleviko » 03 Ное 2005, 17:00

невикач написа:Абе Колевико - стига вика по тоя форум бе! Не разбра ли, че това което правиш е простотия и то голяма! Мисля, че не за първи път ти се прави забележка за големите букви на латински, но ти очевидно нямаш умствената възможност да разбереш какво ти се казва! В тоя случай - вземи се махни от форума и не създавай боклук! Тука не е за тебе :twisted:
OT ZELENA TIKVA,SEME NE SHTA !!!
koleviko
Младши потребител

Мнениеот Гост » 05 Ное 2005, 15:11

Anonymous написа:Значи така, историята е дългичка, но ще се опитам да обясня на кратко. Работя като учителка по практика в учебна кухня на една професионална гимназия. На 25 май са съставени актове за непочистена кухня на директорката, трите чистачки и четирите госпожи, които влизат в кухнята (аз и още 3 колежки). # дни преди съставянето на акта аз имах практика, след това- колежките. Последваха 3 почивни дни и злополучния ден на актосъставянето. В длъжностната ми характеристика пише, че отговарям за кухнята само по време на учебни занятия. Каквито всъщност съм нямала в предходните дни. Освен това в деня на съставянето аз съм на работа извън училището. Редно ли е да ми се съставя акт без да съм присъствала и дефакто без да знам състоянието на кухнята. Не подписах връчването на акта, връчиха ми го със свидетели, писах възражения и въпреки, че според мен не аз съм отговорна за кухнята днес получавам решение за 200 лв глоба. Разбира се , че ще обжалвам, но имам ли шанс? След като не са взети под внимание нито длъжностната ми характеристика, нито факта, че не съм имала часове и ми е наложена глоба. В тази ситуация индивидуално ли да обжалвам или заедно с колежките и чистачките?Благодаря за отговора.

Следващия път да си изрежи и ноктите, ако не можеш да си изчистиш кирта под тях!
Гост

Мнениеот Гост » 08 Ное 2005, 15:43

Blagodarq Neznaiko. A na ostanalite- nqma li kyde drugade da si prikazwate?
Гост

Мнениеот Гост » 23 Ное 2005, 00:07

Следващия път да си изрежи и ноктите, ако не можеш да си изчистиш кирта под тях![/quote]

Не съм ти искала некомпетентното мнение и не се изказвай друг път неподготвен(а)
Гост

За акта на РИОКОЗ

Мнениеот ССС » 23 Ное 2005, 09:26

Ако все още държите да обжалвате не е лошо да се маркирате с по - конкретни координати, ще опитам да помогна безвъзмездно, но само ако жалбата в съда е подадена в срок. Трябва да се огледа внимателно и акта и наказателното постаневлание, първо по процедура и после по съдържание и законосъобразност.
ССС

Мнениеот Гост » 23 Ное 2005, 09:53

При всички случаи не губите нищо ако обжалвате наказателното постановление, което става чрез административно наказващият орган и жалбата се адресира до съответния Районен съд. Срокът е седмодневен, броим от получаване на постановлението, така че побързайте. Ако нямате време можете да изпратите жалбата по пощата с обратна разписка до органа, подписал постановлението, с което Ви е наложена глобата.
Считам, че имате шанс постановлението да бъде отменено поради липса на вина, но това ще Ви каже адвоката, който ще наемете, след като се запознае подробно с преписката и случая Ви.
При обжалване наказателни постановления държавни такси не се дължат, ще трябва да платите само за адвокат и да искате присъждане на сумата под формата на разноски при евентуална отмяна на постановлението. Някои съдилища допускат присъждане разноски още в това производство, но други, имам и от двата вида практика, не присъждат разноски в административно наказателното производство, а трябва да се заведе нов иск по ЗОДВПГ и да се иска възстановяване на платената за адвокат сума.
Гост

Мнениеот Гост » 27 Ное 2005, 14:02

Между другото да ви кажа, още не са ми го връчили. Идвали са два пъти на работа, но аз нес ъм била там-единият път бях в билнични, втория имах часове от по-късно, той не ме е изчакал. Мина много време , а никой не ми го връчва. Седем дневния срок е от датата на връчване , нали? След като не съм го получила, какво да правя? Да чакам да ми го връчат ? Ами че то друго остава ли ми?
Гост

Назад към Административно право