Искам да попитам и се надявам някой компетентен по въпроса да ми отговори.
Случаят е следният:
Отивам преди два-три дни да подам заявление за лична карта.Служителката чукна нещо на компютъра и ми казва,че адресът ми не излизал на компютъра и трябва да отида в общината за някакъв документ.Отказах защото ми е дошло до гуша от разтакавания по разни инстанции и висене по опашки за бюрократични изгъзици.Живея на този адрес от 35 години.Съобщенията от общината за такса смет и данък сгради получавам на този адрес.В старата лична карта адресът е същият и са го написали от същата паспортна служба.В домовата книга също съм записан.На сайта на МВР какви документи са необходими пише,че се изисква документ за адр. регистрация само ако е сменен адресът.
Мисля,че грешката е или в паспортна служба или в общината и не искам да им върша работата.Прав ли съм?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 03:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
относно документи за самоличност
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: относно документи за самоличност
Вероятно сте прав, но това не ви решава проблема. Докато не докажете, че не сте магаре (образно казано), няма да ви издадат документите. Голяма част от държавните служители се препитават точно с изискване и издаване на подписани и подпечатани листчета, които не носят никаква информация, която да не е вече известна.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
А и общината от тези документчета си попълва част от бюджета,май.За една такава декларация загубих 2 часа,нерви,и 3.50лв.Но без нея нямате шанс да ви издадат новата лична карта.Успех!
- matrici
- Младши потребител
не е въпрос за парите,а за принципа.matrici е висял в общината,жена ми също трябва да виси в общината,аз - също,пред мен един човечец също го пратиха в обината и кой знае още колко народ е пратен в общината.защо ни правят на маймуни за щяло и нещяло.
прехвърляш партида в чез - марш на опашката
подаваш данъчна декларация - марш на опашката
за нов кадастър на общината/къде ли е стария/ - марш на опашката
в КАТ - марш на опашката
......
А ние им плащаме на всички.Излиза ,че плащаш на някой да му свършиш работата.
Това ако не е Абсурдистан!!!!
Вижте какво правят хората в т.нар. ЕС.
прехвърляш партида в чез - марш на опашката
подаваш данъчна декларация - марш на опашката
за нов кадастър на общината/къде ли е стария/ - марш на опашката
в КАТ - марш на опашката
......
А ние им плащаме на всички.Излиза ,че плащаш на някой да му свършиш работата.
Това ако не е Абсурдистан!!!!
Вижте какво правят хората в т.нар. ЕС.
- luchoab
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|