начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

моля ви, помогнете ми...

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля ви, помогнете ми...

Мнениеот babi4ka » 24 Авг 2010, 15:52

Преди два месеца ми взеха книжката за правоуправление и днес срока изтече. Ходих в КАТ и с ужас установих, че съм имал натрупани глоби за 820 лв - не са за някакви големи нарушения - колани, летни гуми вместо зимни и др. от този род. Естествено, нямам пари да ги внеса, а в същото време съм таксиметров шофьор. Семейството ми тегли заем за да изплатим колата, която купих, за да работя. Кажете ми какво да правя, изключено е да намеря толкова пари, а като не работя - още по-зле! Помоооооощ.....
babi4ka
Младши потребител

Re: моля ви, помогнете ми...

Мнениеот Julyan » 24 Авг 2010, 16:00

Викай неволята, какво друго!
Кой е "бабичката"- вие, колата или друг някой?
Julyan
Потребител

Мнениеот babi4ka » 24 Авг 2010, 16:10

Да си призная, "бабичката" съм аз, майката на нарушителя. И още нещо, цял ден викам неволята, викам приятели, роднини, но .....няма. Между другото - не съм бабичка, въпреки, че съм на 62, но на шега си сложих такъв ник. Все пак, моля ви, измислете нещо, нали сте млади и учени, а сега сте и по-бързомислещи :D
babi4ka
Младши потребител

Мнениеот Julyan » 24 Авг 2010, 16:24

Извинете, г-жо, не желая да Ви засегна, но в приказката за неволята бащата оставил баш синковците си да я повикат... 8)

Между впрочем летни гуми зимно време на кола, особено пък такси, е опасно не само за водача...Уж на глед едно такова, дребно нарушение, но до какви последици води... да не ни е работа...
Julyan
Потребител

Мнениеот babi4ka » 24 Авг 2010, 16:51

Точно така оставих сина си да вика неволята сам преди три години, и ето резултата - не, че искам да се оправдавам. А за летните гуми през зимата аз също знам, близо 30 години не съм слизала от кола, и не съм имала и един акт за нарушение, но - децата не винаги искат да приличат на родителите си-визирам само себе си. Благодаря Ви за гоговността да ми помогнете, въпреки, че не успяхте, но аз бях на 99,99 % сигурна, че никой не може да ми помогне-на чудеса не разчитам.
babi4ka
Младши потребител

Мнениеот analizatora » 24 Авг 2010, 16:55

Ако някои от глобите ви са от преди 2 и повече години имате право да не ги плащате, тъй като наказанието не се изпълнява на осн.чл.82,ал.1,б."а" ЗАНН.Другите обаче ще трябва да си ги платите или да чакате и за тях да изтекат 2г.През това време обаче ще сте без шофьорска книжка.
analizatora
Потребител

Мнениеот Julyan » 24 Авг 2010, 17:03

Вихри си се и един такъв спор- дали годините са две или пет. :)
Банката ще му помогне, ако юристите не могат.
Julyan
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 24 Авг 2010, 17:21

„летни гуми вместо зимни”

Може и да съм поизостанал малко - относно някоя поправка в закона или нова наредба, ама в закона не е ли посочен само размерът на грайфера на гумите? От кога глобяват за това дали си със зимни или летни гуми? :roll:
А за давноста и аз до днес мислех, че са 5 г. а един мой братовчет ме убеждаваше, че са 2 г.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот Julyan » 25 Авг 2010, 10:56

Вероятно е за управление на МПС с износени или разкъсани гуми.
Хората като купят едни "всесезонни" и ги търкалят с години, наистина всеки сезон.
Julyan
Потребител

Назад към Административно право