Здравейте, може ли някой да ми помогне да се обоснова грамотно в жалбата, която ще пиша до кмета на района в който живеем.
Става въпрос за следното:
Живеем с мъжа ми и детето от 3 години на общинско жилище и нямаме проблеми за каквото и да било с общината и съседите. През ноември имахме много тежки лични взаимоотношения, които не желая да дискутирам тук.
Случката е, че една вечер повиках полиция- 1път, заради мъжа ми, който беше пиян и неадекватен- резултат е, че понеже си беше забравил якето с документите в един съсед, а беше късно и не можеше да звъни, полицаите се нервираха, че няма лична карта го прибраха и казаха, че ще ни глобят. Получихме акт, в който пише, че нарушава общ. ред като говори на висок глас след 22 ч. с което не изпълнява съставеното му полицейско разпореждане. Акта е от МВР, за нарушение чл. 55 т ЗМВР за 100 лв. Не сме обжалвали. На другия ден съм писала обяснения пред следователи, в които основното е че нещата ако продължават ще прибегна до развод.
Вчера получихме още едно наказателно постановление, този път от кмета на района, който пише че като разгледал акта, който е основателен, защото нее е обжалван ли защо не знам, ни налага и той наказателно постановление за нарушаване наредбата за общ. ред на СО- 500лв. Да се внесат до 2 седмици или ще бъде събрана принудително сумата, не мога да намеря пари- това са много пари!- и ще обжалвам. А и два пъти за едно и също нещо е глобата.
Какво да направя горе- долу знам, но правна обосновка има ли някъде за обжалването.
Оф, не ми стигат другите проблеми, ами и това, моля помогнете ми.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
обжалване на наказателно постановление на кмет на район
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: обжалване на наказателно постановление на кмет на район
Уважаема госпожо,
С акта, който са издали от МВР, все още не вие наложено наказание. Този акт е изпратен на кмета по силата на наредбата за опазване на общестевия ред /не познвам наредбата на Столична община и не мога да цитирам конкретни текстове/. След като вие бил връчен акта сте можела да подадете възражение. Но и без него наказващия орган - кмета, ще издаде наказателно постановление, което можете да обжалвате в посочения в него срок. Глобата Ви е наложена не с акта за установяване на административно нарушение, а с издаденото въз основа на него наказателно постановление.
С акта, който са издали от МВР, все още не вие наложено наказание. Този акт е изпратен на кмета по силата на наредбата за опазване на общестевия ред /не познвам наредбата на Столична община и не мога да цитирам конкретни текстове/. След като вие бил връчен акта сте можела да подадете възражение. Но и без него наказващия орган - кмета, ще издаде наказателно постановление, което можете да обжалвате в посочения в него срок. Глобата Ви е наложена не с акта за установяване на административно нарушение, а с издаденото въз основа на него наказателно постановление.
- ivankavrakov
- Потребител
Re: обжалване на наказателно постановление на кмет на район
ivancavracov не сте ме разбрали, объркано съм го написала ,освен акта имам и две НП- от МВР и от кмета. Както и да е скоро ще има дело и ще пиша за резултата!
- countessbathory
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|