начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Кой има право да присъства на дело в Администр. съд?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой има право да присъства на дело в Администр. съд?

Мнениеот artmen » 17 Мар 2010, 17:16

Здравейте!

Има насрочено дело по моя жалба, но понеже по финансови причини сам ще се "защитавам", бих искал да присъствам на някое подобно дело. Така ще мога да добия някаква представа как протича процеса и какво ме чака евентуално.

Та затова моля знаещите да ми кажат свободен ли е достъпът до такива дела в Административния съд и ако не напълно мога ли и какво да предприема, за да присъствам на чуждо дело?

Благодаря предварително за отзивчивостта! :)
Последна промяна artmen на 20 Мар 2010, 15:12, променена общо 1 път
artmen
Младши потребител

Re: Кой има право да присъства на дело в Администр. съд?

Мнениеот Melly » 17 Мар 2010, 17:47

Да, можете да присъствате.
Заседанията са публични.

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот artmen » 17 Мар 2010, 21:25

Много благодаря, Мели! :)

За отговора и особено за пожеланието. Чул те Господ и Съдията! ;)

Бъди здрава и успявай! :)
artmen
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 18 Мар 2010, 22:53

постави въпроса тук, може някой да ти даде ценен съвет, какъвто определено няма да получиш като публика на някое дело :)
nikiboy
Потребител

Мнениеот artmen » 19 Мар 2010, 17:49

Благодаря, nikiboy , за готовността да помогнеш! :)

Не зная например мога ли да се позова на "Кодекс за поведението на служителите в НОИ", който е публикуван и в сайта им. В края му е вписано, че служителите задължително се запознават с кодекса при назначаване, а при неизпълнение на задълженията си по неговите разпоредби следва да напуснат длъжността. В моя случай има определено неизпълнение на вменените им от кодекса задължения, но той не е закон, наредба, правилник и т.под. и не знам дали е сред нормативните документи, нарушаването на които се взема под внимание от административния съд. А именно неизпълнението на записаното в кодекса е една от причините за неправилното изчисление на пенсията ми и от там и за завеждане на делото.

Бих бил благодарен, ако получа малко разяснения с посочване на източници... :)
artmen
Младши потребител

Назад към Административно право