начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

НП от РД "Автомобилна администрация"

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НП от РД "Автомобилна администрация"

Мнениеот rossonero76 » 04 Дек 2009, 22:04

Получих наказателно постановление от Регионална дирекция "Автомобилна администрация" на база констатация , написан акт с извършено следно нарушение.
1.Водачът извършва превоза с МПС на което е повредено предписаното ляво огледало за виждане назад.
Така наречената "повреда" се състои в това , че огледалото имаше няколко напуквания но цялоста е запазена и може да ми служи по предназначение. Също така , това не е предпоставка за създаване на непосредствена опасност за движението.
Директора на РД "АА" гр.Русе ми е постановил глоба в размер на 150лв. по Чл. 180, ал.1, т.1, предл.4 от ЗДвП , защото съм нарушил Чл.139 , ал.1, т.1 от ЗДвП .
За мене това е прекалено висока санкция предвид нарушението което съм извършил и както по горе бях написал - не съм дал предпоставка за непосредствена опастност за движението.
Мога да обжалвам в 7-дневен срок .
Въпроса ми е имам ли шанс да намаля наказанието си и какви ще са последствията ако не успея ?
rossonero76
Нов потребител

Re: НП от РД "Автомобилна администрация"

Мнениеот andy70 » 04 Дек 2009, 22:20

Обжалвайте НП.
В тежест на АНО е да докаже, че следствие на тази техническа неизправност е създадена непосредствена опасност за движението.
Това непосредствена опасност може да докаже само ако в в описанието на фактическата обстановка в акта е установено, че следствие на спуканото огледало не сте видели МПС, отнели сте му предимство и сте го принудили да намали рязко скоростта си и да спре за да избегне ПТП, като е фиксиран и номера на това МПС и имената на водача му.
За това нарушение наказанието е 30 лева по чл. 183, ал.(3) т.7 ЗДвП, а именно "управлява превозно средство с неизправности или повреди, които могат да застрашат сигурността на движението".
АНО неправилно Ви е наложил наказанието за това нарушение и същото следва да бъде отменено като незаконосъобразно.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Re: НП от РД "Автомобилна администрация"

Мнениеот nikodim77 » 05 Дек 2009, 01:05

Привет и от мен,
Анди е изчерпателен. И аз в подкрепа на казаното ще споделя, че миналия месец ми бе съставен фиш от полицаи към ОДП Враца, на стойност 30 (тридесет) лева основан на същия Чл. 139, ал. 1, т.1, .
Ми, като карам 23-годишен „фолксваген транспортер” винаги има забележки... :D
nikodim77
Активен потребител

Назад към Административно право