начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Мълчалив отказ от общината ли е.

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мълчалив отказ от общината ли е.

Мнениеот atodorov1 » 20 Ное 2009, 13:30

Имам решение от Административен съд от 12.12 2007г.да ми се издаде удостоверение.Административният съд върна преписката до кмета на общината за произнасяне по същата,като се издаде или мотивирано откаже издаването на исканото удостоверение.Тъй като не получих отговор и след неколко кратно ходене до общината най накрая се оказа че аз трябвало да подам молба до кмета за да ми се отговори ,в което се съмнявам.Подадох молба във края на 2008г.след това ходих няколко пъти до общината но и до сега 20.11.09г.нямам отговор.Много Ви моля да ми обесните това "малъчалив" отказ ли е ,и имам ли право на жалба и дали не съм закъснял. Безкраино Ви благодаря.
atodorov1
Нов потребител

Re: Мълчалив отказ от общината ли е.

Мнениеот plamen_penev » 20 Ное 2009, 14:33

Питането ви, atodorov1, може да се раздели на 2 независими части:
1. Наличието на съдебно решение, което задължава АО, персонализиран от кмета, да извърши някакво действие. На лице е не мълчалив отказ (МО), а неизпълнение на съдебно решение (СР). В случая е пряко приложим чл. 304 от АПК. Председателят на АС (чл. 306 от АПК), по ваш сигнал, трябва да наложи глоба на кмета (без НП, като правило 200 лв. при първо налагане). Веднага ще си получите исканото (следва глоба по 500 лв за всяка следваща седмица!) или изричен отказ, който вече можете да атакувате по същество в АС, ако считате, че е нищожен или унищожим.
2. По повторната ви (и ненужна!) молба от 2008 г. е налице (вероятно, не знам точно каква е молбата!) МО, но сте изпуснали всички срокове. "Поправката" е като подадете нова и си следите сроковете. Обаче неизпълнението на СР е по-бързият и от гледна точка ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА по-правилен начин, Каквото и да говорят тук разни (ей сега ще наскачат :D ), СР трябва да се изпълняват от всички, в т.ч. и от кметовете.
Успех!
plamen_penev
Активен потребител

Назад към Административно право