Здравейте.
Имаме следното питане приятелката ми е член на управителния съвет на един авто-клуб с не стопанска цел регистриран март месец 2007. Клубът има около 350 члена, като в устава му било (линка го добавям сега след като съм пуснал поста, тъй като сега успях да се сдобия с него и в момента го чета)записано че за да се разгледа оставката на някой от членовете на управителния съвет е нужно да се свика общо събрание на управителния съвет, който е от 7 члена и на членовете на клуба, като за да са валидни решенията трябва да има кворум 50%+1 от членовете на клуба. Клубът на практика се е разпаднал като не са събирани членски вноски освен за годината на учредяването му, не са организирани никакви мероприятия, управителния му съвет не се е събирал никога повече след първоначалното учредяване, двама от членовете на управителния съвет са в германия и отдавна и не искат да чуват нищо за клуба, членовете му са се разцепили на три други клуба между които има вражди, които не са законно регистрирани а просто се определят като такива в три различни форума в интернет. Приятелката ми отдавна иска да се оттегли като член на управителния съвет и да няма нищо общо с въпросния клуб, но предвид обстановката казва че няма пред кого да си подаде оставката и как тя да бъде разгледана.
Затова нон-стоп се налага да чете форумите на ново сформираните три "клуба" затова какви мероприятия си сформират тъй като въпросните "клубове" често пъти злоупотребяват като си организират сбирки, незаконни състезания с коли и т.н. на които печатат флайери, номера за колите, плакати и други рекламни материали на които като организатор се посочва името на реално регистрирания клуб. И всеки път когато има такова нелегално организирано събитие трепери да не стане нещо, да няма загинали и т.н., защото според нея ако се случило злополука щели да и търсят отговорност, тъй като навсякъде щяло да има името на реално регистриран клуб, на който тя е член на управителния съвет.
Въпроса ми е има ли някакъв юридически начин да не е вече член на управителния съвет без да си подава оставката, тъй като просто няма начин как всичките 7 члена които към текущия момент се мразят и не искат да се виждат да бъдат събрани на едно място за да и разгледат оставката, да не говорим за изискването от 50%+1 от членовете на клуба, които по-голямата част никой и не знае къде са. Вярно ли ако стане някоя злополука на някое такова нелегално състезание биха и търсили някаква отговорност и каква?
И последния ми въпрос тъй като доколкото знам регистрацията на такива клубове с не стопанска цел е за три години, тя би трябвало да изтече март 2010 има ли възможност председателя на въпросния клуб да го пререгистрира сам и да пише че управителния съвет е същия и да не уведомява хората които трябва да го съставляват и без да се изисква тяхното съгласие да бъдат такива.
Предварително благодаря.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Питане за клуб с нестопанска цел
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Питане за клуб с нестопанска цел
За IT-специалист не отидохте ли твърде далеч ?
Приятелката ви да посети адвокат, за да получи адекватен съвет.
Приятелката ви да посети адвокат, за да получи адекватен съвет.
- rts
- Активен потребител
Re: Питане за клуб с нестопанска цел
Защо да съм отишъл твърде далеч? Аз си питам за да видя ако мога да си помогна сам с помощта на някой съфорумци. Смятам, че тук има достатъчно образовани хора които могат да ми дадат адекватен съвет, но ако се налага ще се отиде и до адвокат.
Един последен въпрос щом сдружението не фигурира тук то е не легитимно и не е било регистрирано официално нали?
Предварително благодаря с пожелания за весело изкарване на почивните дни!
Един последен въпрос щом сдружението не фигурира тук то е не легитимно и не е било регистрирано официално нали?
Предварително благодаря с пожелания за весело изкарване на почивните дни!
- Abadon
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|