начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Обжалвне на НП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Обжалвне на НП

Мнениеот plamen_penev » 04 Юли 2009, 22:19

Ей! Я стига! какви са тези... хм... така културно си вървеше моабета... със сигурност ми спести някоя безсмислена кавга... Въпреки, че като се замисля, освен материални има и морални щети... и напоследък все по-често срещам съдии да уважават моралните претенции и жалващия се. Защото приказката за мечката и дърваря не е измислена... Не е нужно да ми бъде наложена глоба за да се чувствам ощетен... ако разбирате какво имам предвид?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Юли 2009, 22:34

Imperator написа:REVOLUTION,
Прав си. Щом си бърз, значи че няма да смогна да те докопам за крошето.
Заеш ли, имам един приятел който казва:"Атазръб акчук ипелс иг аджар"

Я сега и превод , ако може! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 04 Юли 2009, 22:51

plamen_penev написа:Не беше нужно, poli_g да го постваш цялото това решение... нали всички имаме компютри щом сме тук... един линк стигаше за по-неопитните в мрежата...

:roll: 8) Мисля си, че скоро ще ви изпращам всички при адвокат.
Щото наистина ми омръзна - угодия няма за никого. :evil:

Пейстнала съм решението, щото разпръскващия светлина въвежда в заблуждение, ти му пригласяш, сякаш сте открили топлата вода, :mrgreen: а хората няма да разберат, колко сте в грешка и двамата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 05 Юли 2009, 08:52

Вместо да назидаваш, poli_g, и да ме пращаш при адвокат, посочи я пустата грешка! Трудно ли е?
И не ме обиждай, приятелко! Не мога "да пригласям" на човек, който раздава, макар и виртуално, крушета... :cry:
И умната днес! Всички пред урните! :)
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 05 Юли 2009, 11:56

plamen_penev написа:Вместо да назидаваш, poli_g, и да ме пращаш при адвокат, посочи я пустата грешка! Трудно ли е?

plamen_penev написа:Абе май съм изпуснал нещо...

poli_g написа::roll: Няколко години обучение... нищо важно, за някои.

Този факт не се наемам да поправя, Пенев. След като и ти не разбираш несъстоятелността в твърденията му - аз ще пропусна.
Забравяш, нещо основно - участието във форума е на доброволен принцип, а като форумец за мен липсва каквото и да е задължение да разпръсквам светлина. :lol:

По отношение назиданието- ако ти не бе отпочнал пръв, замисли се, дали аз бих ти отговорила в този стил. :idea: Някой пръв прекрачи границата. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 05 Юли 2009, 12:04

Верно! Нама вече :oops:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 05 Юли 2009, 12:07

plamen_penev написа:Верно! Нама вече :oops:

Изображение
Гост.
Старши потребител

Мнениеот karlson » 05 Юли 2009, 13:24

Малей, положението с юридическото ни образованиеи наистина стана страшно.
По-лошото е, че сами се вЕрвате.
karlson
Потребител

Мнениеот Imperator » 05 Юли 2009, 14:15

plamen_penev написа:Вместо да назидаваш, poli_g, и да ме пращаш при адвокат, посочи я пустата грешка! Трудно ли е?
И не ме обиждай, приятелко! Не мога "да пригласям" на човек, който раздава, макар и виртуално, крушета... :cry:
И умната днес! Всички пред урните! :)

Здравей ПЕНЕВ,
Абе нали Революшъна му е свелто, рекнах да му отпратя едно виртуално кроше, но под кроше тук аз разбирам една мисъл, както онази за тоягата, по Форума на юристите. Нали си е ляв, казах ЛЯВО КРОШЕ, а не дясно. Значи да предупредя, че когато казвам нещо, имам съображения и не дърдоря ей така, защото под носа ми има уста.
Imperator
Потребител

Мнениеот Imperator » 05 Юли 2009, 16:37

REVOLUTION написа:
plamen_penev написа:.
Обаче сега като се замисля, REVOLUTION, дали един контативен акт , какъвто е АУАН-а да кажем, може да се смята, че "нарушава или застрашава права или законни интереси на граждани"? Защото това е критерият даден и от КС :roll:

:wink: Аз затова казвам , че разбираш повече от императора от право.Много лесно можеш да си отговориш на въпроса , като си отговориш на други два въпроса.Има ли АУАН самостоятелно правно значение извън административно-наказателното производство?Ако не бъде издадено НП , АУАН засяга/застрашава ли някакви права или законни интереси?

Абе РЕВОЛЮШЪН!
Докато не е издадено НП, то АУАН потенцално засяга някакви права. КС е на становището, че ВСИЧКИ актове, независимо как са озаглавени, са допустими за обжалване. Е и каква файда от отгтовор на въпроса, дали има самостоятелно значение АУАН извън административно-наказателното производство. АУАН има, но има само значение за печатниците, които оптечатват образците.Анадъму?
Imperator
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 05 Юли 2009, 17:08

Imperator написа:
REVOLUTION написа:
plamen_penev написа:.
Обаче сега като се замисля, REVOLUTION, дали един контативен акт , какъвто е АУАН-а да кажем, може да се смята, че "нарушава или застрашава права или законни интереси на граждани"? Защото това е критерият даден и от КС :roll:

:wink: Аз затова казвам , че разбираш повече от императора от право.Много лесно можеш да си отговориш на въпроса , като си отговориш на други два въпроса.Има ли АУАН самостоятелно правно значение извън административно-наказателното производство?Ако не бъде издадено НП , АУАН засяга/застрашава ли някакви права или законни интереси?

Абе РЕВОЛЮШЪН!
Докато не е издадено НП, то АУАН потенцално засяга някакви права. КС е на становището, че ВСИЧКИ актове, независимо как са озаглавени, са допустими за обжалване. Е и каква файда от отгтовор на въпроса, дали има самостоятелно значение АУАН извън административно-наказателното производство. АУАН има, но има само значение за печатниците, които оптечатват образците.Анадъму?

:lol: :lol: Чудесна аргументация , както винаги.По дървена философия май имате 6. :mrgreen: Потенциално май трябва да се занимавате само с изследване на творчеството на акад.Радев , щото със съжденията си засягате някакви дъкбоки чувства в мен и ме разсмивате , което не е лошо , ама много смях не е на хубаво! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Imperator » 05 Юли 2009, 18:38

Революшън,
Моля те подскажи ми как да се обръщам към теб.Съзнавам, че това е името на пощенската ти кутия, но да те наричам празна кутия е вече сериозна обида. Имаш мозък, ама акъл имаш ли в същата степен? Ей, да не се впрегнеш пак. И ме светни, лява ли си или дясна революция. Доколкото знам, десните отдавна са се изказали, тъй че май че си антидясна. Аз за всеки случай ще ти тупвам по едно ляво кроше, не "ала академик радев", когато счета, че нещо не си препрочел както трябва или когато цитираш ей тъй, от любов към цитата.
Imperator
Потребител

Мнениеот Imperator » 05 Юли 2009, 18:53

Аркадаш,
Абе майтама настрана. Иска ми се да ме светниш по едно мое лично трудово дело.Виждам че си чак, и за да предпазим някои от извращения, ми трябва консулт.Тук не мога да коментирам все още, но затова, дай ми реален адрес, за да ти пратя една Въззивна Жалба която да прецениш. И още нещо.Днес променях моите лични данни по сайта, но не мога да сменя обявеното през 2001 г. местоживеене. Тогава бях жител на Варна, сега съм на Свищов.И не съм променил статута си като преподавател по Право, тъй като действително преподавах "Аграрно Право" в една гимназия, но вече не, тъй като по инат на директора, срочния договор бил изтекъл.А той е недйствителен по силата на чл.68, ал.5 от КТ във връзка с §1,т.8 от Допълнителните Разпоредби.Имам становището на моя Декан Професор Д-Р МИНГОВ, но и него не взеха предвид по делото.Спец е по трудово Право. Делото е на Плевенския Районен съд, носи номер 3703/07 г. Схващам, че ВЖ е доста обемиста, но не мога да кажа по-малкото. Там има една съдийка, която беше одумвана по първия доклад на Ана Караиванова, два пъти одумвана. И трети ще я одумат, защото твърдо съм решил да я задължат да даде тълкуване на едно свое определение по силата на чл.194, ал.2 от ГПК/отм/. Искрено те моля, защото ми се струва, че ще трябва да си разменим няколко писъмца за или против еди кое си пасажче.
Бъди жив и здрав!
Imperator
Потребител

Предишна

Назад към Административно право