начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

АУАН и НП от ДНСК на несобственик?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АУАН и НП от ДНСК на несобственик?

Мнениеот kikiriki80 » 03 Юли 2009, 17:23

Здравейте (бъдещи) мои колеги ;) Студенттка съм в юридичеки факултет и желая Ваши съвети относно един мой случай.

1.На моята приятелка баща и стопанисва малък павилион. Около него е разположил дървена ограда (незаконна)

2. След инспекция от старана на органите на ДНСК му съставят АУАН и последващо го НП.

3. Интересно е, че и в акта и в НП, като собственик (съответно нарушител) е посочена моята приятелка, която няма нищо общо със фирмата на баща и.

Санкцията не е голяма, но баща и иска аз да напиша жалбата до РС. Реквизитите и на двата акта са спазени.

Някакви идеи?

Благодаря ВИ предварително
kikiriki80
Нов потребител

Re: АУАН и НП от ДНСК на несобственик?

Мнениеот zelen » 03 Юли 2009, 21:16

kikiriki80 написа:Здравейте (бъдещи) мои колеги ;) Студенттка съм в юридичеки факултет и желая Ваши съвети относно един мой случай...
Санкцията не е голяма, но баща и иска аз да напиша жалбата до РС. Реквизитите и на двата акта са спазени.

Някакви идеи?

Благодаря ВИ предварително

Добронамерен съвет, колега - ако ще се упражнявате, в което няма нищо лошо, не го правете с казуси на други хора! При тях отговорността е много по-голяма и съответно такъв е и рискът, който поемате.
Ако се провалите - не ви го желая, най-вероятно вашата приятелка няма да е очарована от неуспеха и може да реагира по неприемлив за вас начин.

Според мен най-доброто, което можете да направите за нея, е да я насочите към адвокат-специалист по ЗУТ: РДНСК са силен опонент и трябва много внимателно да се подходи към тях. Не само към НП, а и към предхождащите го документи и доказателства.

Тогава ще сте спокойна, че наистина сте помогнали на приятелката си.
А тя няма време, защото срокът тече.

Успех!
zelen
Потребител

Назад към Административно право