начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Закон за предотвратяване ... конфликт на Интереси

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закон за предотвратяване ... конфликт на Интереси

Мнениеот sellm » 27 Яну 2009, 15:27

Здравейте,
Моля за помощ/тълкуване на следната ситуация:

Съгласно чл. 3, т.25 от „Закон за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси”, (въпреки, че съм техническо лице...) следва да подам декларация по чл.12, т.2 от същия закон.
Въпросите ми са следва ли в т.1:
1 Да се декларират акции, придобити от участие в масовата приватизация?
2 Да се декларират акции, придобити чрез инвестиционен посредник от БФБ – примерно 10 бр. акции от ХХХ АД, на обща стойност към момента 1 лв, и представляващи 0.0000001% от капитала на дружеството? Какво следва да се прави, ако активно търгувам на БФБ – примерно ако всеки ден купувам/продавам акции, следва ли всеки ден да попълвам декларация по чл.12, т.2 от „Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси”, в която да са отразени промените?
3 Да се декларират чуждестранни акции, придобити чрез инвестиционен посредник?

Предварително Ви благодаря
sellm
Нов потребител

Re: Закон за предотвратяване ... конфликт на Интереси

Мнениеот antali » 05 Фев 2009, 13:31

Не мога да отговоря, и мен ме интересуват тези въпроси. Но искам да попитам още нещо. Конфликт на интереси ли е да съм в ръководството на едно училищно настоятелство, което е сдружение с нестопанска цел и да съм лице по чл.3 - заемащо публична длъжност. Като участието ми в училищното настоятелство не е с цел лична облага, а единствено да помогна на училището и уч. процес.
Благодаря предварително!
antali
Нов потребител

Назад към Административно право