начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Отново за актове по ЗУТ, които не подлежат на обжалване

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отново за актове по ЗУТ, които не подлежат на обжалване

Мнениеот ims71 » 14 Яну 2009, 18:18

Колеги, моля за помощ! Касае се за НП, с която е наложена имущ. санкция по ЗУТ - 2000лв. АУАН бъка от проц.нарушения, НП - също. Очевадно е, че следва да се отмени, но... Няколко дена след делото съдията прекрати производството, като се позова на това, че глоби и им. санкции на ЮЛ до 5000лв. по ЗУТ не подлежат на обжалване. Не знам какво да правя и какво да обясня на клиента си. В случая считам, че е налице отказ от правосъдие, защото, повярвайте акта наистина бъка от особено съществени проц. нарушения. Знам, че преди няколко месеца имаше дискусия по темата, но за съжаление не мога да я намеря и за това се обръщам за помощ. Благодаря предварително на отзовалите се.
ims71
Младши потребител

Re: Отново за актове по ЗУТ, които не подлежат на обжалване

Мнениеот jiji2 » 14 Яну 2009, 22:24

Вижте Закона за отговорността на държавата и общините ...
и АПК
jiji2
Потребител

Re: Отново за актове по ЗУТ, които не подлежат на обжалване

Мнениеот plamen_penev » 16 Яну 2009, 21:50

ims71,
погледнете също какво мислят Lion11 и ivan_lawyer ето тук:
viewtopic.php?f=13&t=34483&start=0&st=0&sk=t&sd=a
за "необжалваемостта" в нашето законодателство. Мисля, че ще Ви подсети как да постъпите.
Успех!
plamen_penev
Активен потребител

Назад към Административно право