начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Обжалване на Заповед на директор на училище- П О М О Щ!!!!!!

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на Заповед на директор на училище- П О М О Щ!!!!!!

Мнениеот Pilentse » 20 Юли 2008, 00:45

Уважаеми колеги,
При обжалване на заповед на директор на училище задължително ли трябва да мине първо през инспектората...или може направо до Адм. Съд. Правилника за приложение на закона за народната просвета навсякъде сочи, че актовете на директори на училища могат да се обжалват пред инспектората. Но АПК е акт от по-висок ранг, а същевременно ППЗНП не е ли специален акт в сравнение с обшия - АПК? Ако чл. 91 дава право на горестоящия орган да върне акта на органа, който го е издал, а аз искам да го обявя за нищожен по чл. 146 от АПК, то каква е моята защита на правата ми ако органа например пре-издаде акта в съответната форма/ какъвто е случая/ и за мен не остава друго основание да обжалвам вече новия акт. Има ли задължителност за обвързването на пре-издаването на акта съобразно "петитума" на моята жалба.
Моля ви за спешен отговор, защото в понеделник изтича срока за обжалване, а аз не знам пред съда ли или пред инспектората да пусна жалбата. Инспектората всъщност играят комбина с директорите, а и поради гореописаното, сагата ми се струва опорочена.
Pilentse
Младши потребител

Мнениеот Pilentse » 20 Юли 2008, 09:55

Заповедта е за преместване на ученик в друго училище поради направени повече от 15 неизвинени отсъствия.... :(

Става въпрос за това, че чл. 91 дава право на горестоящия адм.орган да върне заповедта /ИАА/ на органа, който я е издал...и после ако имам основания да се позова на нейната нищожност поради липса на някой от атрибутите за форма, органа може да си я пре-издаде и да се възползва от жалбата която да му послужи за "урок" как да си я напише без недостатъци, от което аз ще съм страната с незащитени права. Моля помогнете, защото вече имах подобен случай миналата година. ...Ще се постарая да се ориентирам и тук във форумите да могя да поставя въпроса на подходящо място. ...А, и още нещо- мога ли да пусна жалба и пред съда и пред адм. орган????? Оь, от много четене вече се обърках. А и коментара на АПК си е направо преписан закона....
Pilentse
Младши потребител

Назад към Административно право