начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Събиране на лихва по кредит със задна дата по вина на банка

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Събиране на лихва по кредит със задна дата по вина на банка

Мнениеот bonboni_doni » 27 Юни 2009, 02:52

Здравейте, колеги! Искам да споделя какво ми се случи като изряден длъжник по ипотечен кредит от банка Алианц. Накратко, обади ми се кредитната инспекторка и ми каза, че още преди няколко месеца са увеличили лихвения % по кредитите, но поради грешка в системата им са пропуснали да отразят промяната в погасителния ми план и сега искат да ми съберат разликата от неплатените лихви по вноската със задна дата, т.е. искат ми 130 евро, по около 16 евро за няколко месеца назад. Отговорих им, че това няма как да стане и че до 2 дни очаквам да ми съобщят, че поради тяхната грешка не им дължа тази сума. Ако обичате, споделете мнението си. Благодаря!
bonboni_doni
Нов потребител

Re: Събиране на лихва по кредит със задна дата по вина на банка

Мнениеот finnan » 27 Юни 2009, 15:53

Зависи какво пише в договора и общите условия (най-вече общите условия) - ако е както при повечето договори за кредит - лихвата да се промения при определени условия и след съобщаването, то сте прав и не трябва да плащате, но може и да не е така.
finnan
Младши потребител

Назад към Ипотека