Здравейте!Надявам се да ми помогнете в разрешаването на моят проблем,моля дайте мнения.
Преди три години си купувам нов апартамент и го плащам кеш на 100%,в последствие се оказва че моят апартамент е ипотекиран от строителите,също така разбирам случайно от съседи че вече имаме акт-16 от девет месеца,аз както разбирате не съм уведомена дори за акт-15.Всички мой съседи са закупили апартаментите си с кредит, без мен и съпругът ми както разбрахте ние сме си го платили на 100%.Хубаво,ама не тези с кредитите си имат нотариален акт,но не и аз.Та въпросът ми е .
-Как да процедирам в моят случай писна ми да им звъня,аз вече се чувствам неудобно но не и те,та моля ви като вещи в тази област дайте съвет.Благодаря предварително.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 18:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
строителя ипотекира апартамента при 100% плащане от купувача
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: строителя ипотекира апартамента при 100% плащане от купувача
Преди три години си купувам нов апартамент и го плащам кеш на 100%,в последствие се оказва че моят апартамент е ипотекиран от строителите,също така разбирам случайно от съседи че вече имаме акт-16 от девет месеца,аз както разбирате не съм уведомена дори за акт-15.
Още малко изчакайте и бомбата ще гръмне.
Някога споделяли ли сте този въпрос с адвокат?????
И истина ли е,че нямате нотарилен акт?
Хубаво,ама не тези с кредитите си имат нотариален акт,но не и аз.
-
Melly - Старши потребител
Истина е, да нямам нотариален акт,като както бях споменала по-горе апартамента съм си го платила преди три години без кредит кеш.Единственият документ който имам е предварителен договор за покупко-продажба на имота нотариално заверен,ако това има някво значение.А и най-тъпото е че хора които още не са си платили апартамента на 100% имат издаден нотариален акт,но не и аз.
- mims1971
- Нов потребител
Боже мили хора да не са ви отстранили мозъците по рождение Как ще дадете 100% от цената само срещу едно обещание насреща, защото предварителният договор е точно това. И изобщо кой ви е дал този съвет - някой "компетентен" брокер сигурно или просто строителят ви е направил някаква отстъпка и вие сте се хванали? Има едни хора, наречени "адвокати". Когато купувате нещо, по-скъпо от 5000лв. непременно им ползвайте услугите. Иначе ще плачете по форумите и никаква полза няма да има от това.
Жокер - чл.19, ал.3 ЗЗД във връзка с чл.чл.362,363,364 от ГПК.
Жокер - чл.19, ал.3 ЗЗД във връзка с чл.чл.362,363,364 от ГПК.
- xtino52
- Младши потребител
Не да Ви стряскам, ама не сте си купили никакъв апартамент, имате предварителен договор, с който строителят се задължава, не знам кога си , ако все още е негово/ако не го е взела банката например/, да Ви прехвърли собствеността. Имот се купува с нотариален акт.
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря ви за вашите мнения по моят наболял проблем.Странното е че аз ползвам апартамента и го отдавам под наем,дори миналата седмица разбрах от наемателите,че в Електроразспределение-София има и партида на името на съпругът ми без да имаме нотариален акт и без лично той да е ходил.
- mims1971
- Нов потребител
Тавя изобщо да не ви успокоява, защото и пет партиди да откриете , пак няма да сте собственик на този апартамент. Фирмата може да го продаде, а може и банката да си го вземе.
- sunrise
- Активен потребител
Но това е проблема,че аз вообще не съм откривала партида,имат ли право да открият партида на наше име без да присъстваме лично?А и да ви кажа както случи човек,досега три апартамента сме купили така плащаме още в началото кеш и досега не сме имали такъв проблем,но явно за всяко нещо си има първи път.
- mims1971
- Нов потребител
Опитвам се да Ви обясня, че не може да се купи апартамент ,без да имаш нотариален акт за него. Но, Вие сякаш не искате да чуете ,че нямате собственост върху апартамента и най-малкия проблем Ви е партидатата в енергото.
- sunrise
- Активен потребител
Не споря защото не съм много запозната,но доколкото знам когато апартамента е в строеж, тоест преди акт.14,и 15 нотариални актове при закупуване на жилището се издават само на хората със кредити.А при мен случаят е такъв,че на всички съседи са прехвърлени само на мен не,като някой от съседите все още ги изсплащат.А и ме тревожи факта,че аз единствена не съм била уведомена за акт.15 и 16,което смятам е мое право.
- mims1971
- Нов потребител
mims1971 написа:Не споря защото не съм много запозната,но доколкото знам когато апартамента е в строеж, тоест преди акт.14,и 15 нотариални актове при закупуване на жилището се издават само на хората със кредити.А при мен случаят е такъв,че на всички съседи са прехвърлени само на мен не,като някой от съседите все още ги изсплащат.А и ме тревожи факта,че аз единствена не съм била уведомена за акт.15 и 16,което смятам е мое право.
Тази глупост пък , кой Ви я каза . Няма нищо подобно. Може да си патиш в кеш и да си го купиш още на акт обр.14.
Това ще да е някоя идея на строител или брокер.
- sunrise
- Активен потребител
Наистина не мога да си обясня дали съзнавате в каква ситуация сте изпаднала, Мims1971
Никой не е бил задължен да ви уведомява за актове, съставяни по време на строителство по простичката причина, че сте г-жа Никой, т.е. нямали сте качеството Възложител (справка ЗУТ).
Никой не е бил задължен да ви уведомява за актове, съставяни по време на строителство по простичката причина, че сте г-жа Никой, т.е. нямали сте качеството Възложител (справка ЗУТ).
-
Melly - Старши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|