- Дата и час: 27 Ное 2024, 11:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отричане на запис на заповед
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Отричане на запис на заповед
Здравейте,искам сажет как да ресха проблема си.Преди дадох пари на колега с определен срок да ми ги изплати обратно.Подготвихме запис на заповед и той се подписа.като дойде време за плащане не го открих известно време.Оказа се,че се е преместил.Когато се видяхме след парвоначалното стъписване той изведнъж заяви,че не е подписвал такъв документ.На личната му карта подписът е съвсем различен.Той е убеден,че не мога да го подведа под отговорност.Дали един адвокат може да ми помогне за това.Благодаря.
- Антон
Re: Отричане на запис на заповед
Ако Записът на заповед е изготвен със всички необходими реквизити, който се изискват по закон, няма да има проблем да "подведете под отговорност" длъжника.
Тъй като Записът на заповед е извънсъдебно изпълнително основание може да поискате издаване на изпълнителен лист на основание чл.237, е) ГПК(доп. - ДВ, бр. 31 от 1989 г., изм., бр. 124 от 1997 г., в сила от 1 април 1998 г., предишна б."д"-изм., ДВ, бр. 84 от 2003 г.) записите на заповед, менителниците и приравнените на тях други ценни книжа на заповед, както и облигации и купони за лихви по тях;
После следва да заведете изпълнително дело за да получите парите си!
Когато длъжникът по записа на заповед оспори да е подписвал тази запис на заповед, ще бъде спряно изпълнителното дело до решаването на гражданско такова, в което с графологична експертиза ще се докаже, че той е подписал записа на заповед!
Наистина адвокат може да Ви помогне!
Тъй като Записът на заповед е извънсъдебно изпълнително основание може да поискате издаване на изпълнителен лист на основание чл.237, е) ГПК(доп. - ДВ, бр. 31 от 1989 г., изм., бр. 124 от 1997 г., в сила от 1 април 1998 г., предишна б."д"-изм., ДВ, бр. 84 от 2003 г.) записите на заповед, менителниците и приравнените на тях други ценни книжа на заповед, както и облигации и купони за лихви по тях;
После следва да заведете изпълнително дело за да получите парите си!
Когато длъжникът по записа на заповед оспори да е подписвал тази запис на заповед, ще бъде спряно изпълнителното дело до решаването на гражданско такова, в което с графологична експертиза ще се докаже, че той е подписал записа на заповед!
Наистина адвокат може да Ви помогне!
- feniks
- Младши потребител
Точно така се прави! Вадете си изпълнителен лист, после - образувайте изпълнетилно дело, а нето длъжникът после да го спира и да води отрицателен иск, че не дължи. Там вие сте ответник, което е винаги по-изгодно като позиция.
- jiji22
Сложно! И въпреки това опитайте да се преборите. Записът на заповед е изпълнително основание. Съдия-изпълнителя е длъжен да образува изпълнително дело срещу "колегата" ви. В хода на това изпълнително дело, той сигурно ще изтъкне стария си номер. Но това означава, той ще доказва, че подписа не е негов. Сигурно, ще се наложи назначаване на графологическа експертиза, и ако тя каже, че наистина подписа не е негов, пийте една студена вода. Ако е подписал пред вас записа, трудно ще се излъже експерт. Но ако сте му предали записа на заповед и той ви ги е върнал подписан, сигурно си е намерил друго лице да го подпише. Ако имате свидетели, може да ангажирате прокуратурата за измама, но това е трънка от която едва ли ще искочи заек.
- geo_19
- Младши потребител
Следователно нямам никакви надежди да си получа парите обратно.
Има ли реална възможност някой да се заеме с това гарантирайки,че ще ми помогне.Подписа го постави пред мен.имаше и свидетели.Може би и тези свидетели трабваше да се подпишат.Бих искал някой да ми помогне.Естествено заплащането ще го договорим.
Има ли реална възможност някой да се заеме с това гарантирайки,че ще ми помогне.Подписа го постави пред мен.имаше и свидетели.Може би и тези свидетели трабваше да се подпишат.Бих искал някой да ми помогне.Естествено заплащането ще го договорим.
- Антон
po-dobre govorete li4no s advokat. Ne e nevazmojno da si varnete parite
- bubu
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|